Λογαριασμοί ρεύματος: Σκηνικό απόγνωσης και αδιέξοδο μετά τις αυξήσεις «φωτιά» (βίντεο)

Οικονομία
Λογαριασμοί ρεύματος: Σκηνικό απόγνωσης και αδιέξοδο μετά τις αυξήσεις «φωτιά» (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάνω από 26.000 εντολές για διακοπή ρεύματος ανά την επικράτεια

Κοινωνικές εκρήξεις με φόντο το μπαράζ διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος από τους τεχνικούς του ΔΕΔΔΗΕ είναι προ των πυλών, καθώς έχουν σταλεί πάνω από 26.000 εντολές διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος σε επίπεδο χώρας. 

Χιλιάδες νοικοκυριά θα βρεθούν στο σκοτάδι ενώ άλλα προχωρούν σε συλλογικές αγωγές κατά των παρόχων ενέργειας, την ώρα που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δηλώνει ότι θα υπάρξουν μέτρα στήριξης για την ενέργεια, τα οποία θα είναι οριζόντια και ανεξαρτήτως εισοδηματικών κριτηρίων, για μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου:

«Δεν θα ξαναδούμε λογαριασμό που θα είναι 4 και 5 φορές πάνω. Τα μέτρα στήριξης για την ενέργεια θα είναι οριζόντια και για μεγάλο χρονικό ορίζοντα. Με βάση την απόδοση της οικονομίας θα κάνουμε μια αποφασιστική παρέμβαση.» 

Η αισχροκέρδεια στο ρεύμα από τις ανεξέλεγκτες τιμές στην Ελλάδα βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκπομπής ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ με τον Γιώργο Σαχίνη, με εκλεκτούς καλεσμένους να περιγράφουν τις επιπτώσεις και τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν άμεσα. 

Ο πρώην Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανόλης Παναγιωτάκης, τόνισε την ανάγκη να ανασταλεί η λειτουργία του χρηματιστηρίου της ενέργειας όπως και να γίνει λεπτομερής έλεγχος του κόστους παραγωγής. 

(φωτογραφία Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News