Αιδηψός: Συνελήφθη ο άνδρας που κλώτσησε γατάκι και το πέταξε στη θάλασσα

Ελλάδα
Αιδηψός: Συνελήφθη ο άνδρας που κλώτσησε γατάκι και το πέταξε στη θάλασσα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

‘Όπως ανέφερε στο twitter ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, «θλίβομαι βαθιά για όσους κακομεταχειρίζονται τα ζώα και για όσους το ανέχονται»

Στα χέρια της ΕΛΑΣ βρίσκεται ο νεαρός άνδρας που κλώτσησε και πέταξε στη θάλασσα ένα γατάκι στην Αιδηψό, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου.

Διαβάστε επίσης ⇒ Κακοποίηση ζώων: Τι απάντησε ο άνδρας που κλότσησε τη γάτα στην ψαροταβέρνα (βίντεο)

Όπως ανέφερε στο Twitter ο κ. Θεοδωρικάκος, «πριν από λίγο συνελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία ένα άτομο που κλώτσησε και πέταξε στην θάλασσα ένα γατάκι. Η βία απέναντι και στα ζώα είναι απαράδεκτη. Η κυβέρνηση έχει ψηφίσει έναν αυστηρό νόμο για την προστασία των ζώων από την κακοποίηση ο οποίος εφαρμόζεται πλέον, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό είναι θέμα ανθρωπιάς και πολιτισμού. Θλίβομαι βαθιά για όσους κακομεταχειρίζονται τα ζώα και για όσους το ανέχονται. Συγχαίρω από καρδιάς όσους ανέδειξαν το θέμα. Ο λόγος τώρα ανήκει στην ελληνική δικαιοσύνη».

Νωρίτερα, μέσα από story στο Instagram απάντησε ο νεαρός άνδρας στην κατακραυγή που ακολούθησε την πράξη του στα social media. Ο νεαρός δημοσίευσε βίντεο με τον ίδιο να ξεσπά σε ύβρεις και χυδαίες εκφράσεις, από την έκταση που έχει πάρει το βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Έπειτα, ο ίδιος δημοσίευσε ένα ακόμη βίντεο που ζητά συγγνώμη για την κακοποίηση της γάτας, λέγοντας ότι αυτός και η παρέα του «είχαν πιει λίγο παραπάνω».

«Ένα συγγνώμη για αυτό που έγινε χθες. Είχαμε πιει πέντε μπύρες παραπάνω. Κάναμε μια μ@@@ σε λογικά επίπεδα. Δεν πήγαμε να κάνουμε χοντρή μ@@@. Δεν κλοτσήσαμε, σπρώξαμε το γατί και έπεσε στους είκοσι πόντους στην παραλία», λέει σε κάποια από το βίντεο που δημοσίευσε στο Instagram.

Υπενθυμίζεται, σύμφωνα με ανάρτηση - καταγγελία στο Instagram, σε μια παρέα με τουλάχιστον τρία άτομα, άρχισε να δελεάζει τα ζωάκια με ένα ψάρι και όταν το ένα εκ των δύο πλησίασε, το κλώτσησε με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα.

Η παρέα στην συνέχεια ακούγεται ξεκάθαρα να γελάει, ενώ δεν ακούγεται κανένας να τον σταματάει. Μάλιστα, αποπειράται αμέσως μετά να ρίξει και την άλλη γατούλα στο νερό, πετώντας μέσα το φαγητό.

Φιλοζωική της Εύβοιας: Καλά στην υγεία του το γατάκι

«Ο γατάκιας ειναι υγιής και μαζί με τους αγαπημένους του. Τα παιδιά από την ταβέρνα τον έχουν στο μαγαζί κ είναι 1 από τα πολλά γατάκια που φροντίζουν. Δυστυχώς δεν είδαν εχθές το περιστατικό. Παρόλα αυτά το γατάκι είναι καλά», αναφέρει σε ανάρτησή της η  φιλοζωική της Εύβοιας

Η παρέα στην συνέχεια ακούγεται ξεκάθαρα να γελάει, ενώ δεν ακούγεται κανένας να τον σταματάει. Μάλιστα, αποπειράται αμέσως μετά να ρίξει και την άλλη γατούλα στο νερό, πετώντας μέσα το φαγητό.

Ο χρήστης που κοινοποίησε το βίντεο αναφέρει ότι για το αποτρόπαιο συμβάν έχει ενημερωθεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, «τόσο τηλεφωνικά όσο και μέσω email».

Παρέμβαση Θεοδωρικάκου για το περιστατικό

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος επικοινώνησε με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα και με τον Διοικητή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αστυνομικό Διευθυντή Βασίλη Παπακώστα, ζητώντας να βρεθεί ο δράστης που κλώτσησε γατάκι για να πέσει στη θάλασσα. Ο Υπουργός ανέφερε ότι θα γίνουν όσα προβλέπει ο νόμος για την προστασία των ζώων.

Υπενθυμίζεται ότι ο βασανισμός ζώου αποτελεί κακούργημα και επιφέρει πρόστιμο έως και 50.000 ευρώ και ποινή φυλάκισης έως 10 έτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News