Κακοποίηση ζώων: Δελέασε γάτα με φαγητό και την κλώτσησε στη θάλασσα - Παρέμβαση Θεοδωρικάκου (βίντεο)

Ελλάδα
Κακοποίηση ζώων: Δελέασε γάτα με φαγητό και την κλώτσησε στη θάλασσα - Παρέμβαση Θεοδωρικάκου (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοκ προκαλεί το νέο περιστατικό κακοποίησης ζώων στην Εύβοια, όπου ένας άνδρας εμφανίζεται σε βίντεο να δελεάζει γατάκι με φαγητό σε ταβέρνα και έπειτα να το κλωτσάει στη θάλασσα

Σοκ προκαλεί το νέο περιστατικό κακοποίησης ζώων στην Εύβοια, όπου ένας άνδρας εμφανίζεται σε βίντεο να δελεάζει γατάκι με φαγητό σε ταβέρνα και έπειτα να το κλωτσάει στη θάλασσα.

Σύμφωνα με ανάρτηση - καταγγελία στο Instagram, σε μια παρέα με τουλάχιστον τρία άτομα, ένα μέλος άρχισε να δελεάζει τα ζωάκια με ένα ψάρι και όταν το ένα εκ των δύο πλησίασε, το κλώτσησε με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα.

Η παρέα στην συνέχεια ακούγεται ξεκάθαρα να γελάει, ενώ δεν ακούγεται κανένας να τον σταματάει. Μάλιστα, αποπειράται αμέσως μετά να ρίξει και την άλλη γατούλα στο νερό, πετώντας μέσα το φαγητό.

Ο χρήστης που κοινοποίησε το βίντεο αναφέρει ότι για το αποτρόπαιο συμβάν έχει ενημερωθεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, «τόσο τηλεφωνικά όσο και μέσω email».

Παρέμβαση Θεοδωρικάκου για το περιστατικό

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος επικοινώνησε με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα και με τον Διοικητή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αστυνομικό Διευθυντή Βασίλη Παπακώστα, ζητώντας να βρεθεί ο δράστης που κλώτσησε γατάκι για να πέσει στη θάλασσα. Ο Υπουργός ανέφερε ότι θα γίνουν όσα προβλέπει ο νόμος για την προστασία των ζώων.

Υπενθυμίζεται ότι ο βασανισμός ζώου αποτελεί κακούργημα και επιφέρει πρόστιμο έως και 50.000 ευρώ και ποινή φυλάκισης έως 10 έτη.

(Φωτογραφία Αρχείου Pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News