Ανδρουλάκης: Μητσοτάκης και Τσίπρας έχουν ευθύνη για την ενεργειακή εξάρτηση της χώρας και τα τιμολόγια - ρεκόρ

Κρήτη
Ανδρουλάκης: Μητσοτάκης και Τσίπρας έχουν ευθύνη για την ενεργειακή εξάρτηση της χώρας και τα τιμολόγια - ρεκόρ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μίλησε για τον λαϊκισμό και το πελατειακό κράτος της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που συνέτριψαν πολλές από τις ευκαιρίες της χώρας και πρέπει να μπουν στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας και κατέκρινε τους κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT της Θεσσαλίας, άσκησε αυστηρή κριτική στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, τόσο για την ατολμία της κυβέρνησης να προστατεύσει το εισόδημα των νοικοκυριών από τις ανατιμήσεις στην ενέργεια, όσο και για την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία ζητείται από τους καταναλωτές να μην πληρώνουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής έως ότου κριθεί η νομιμότητά της από τη Δικαιοσύνη.

«Τσίπρας-Μητσοτάκης έχουν την απόλυτη ευθύνη για την τεράστια εξάρτηση της χώρας από το φυσικό αέριο που οδηγεί το τιμολόγιο σε ρεκόρ αύξησης συγκριτικά με άλλα κράτη» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης και τόνισε: «Δείχνουν ότι είναι αμετανόητοι. Ας υποθέσουμε ότι τα δικαστήρια δεν βγάλουν ευνοϊκή απόφαση, θα έρθουν τεράστιοι λογαριασμοί σε όλους τους Έλληνες! Γιατί δεν κάνουμε αυτό που υπάρχει στην εργαλειοθήκη της Κομισιόν; Πλαφόν στη λιανική τιμή. Δυο είναι πανευρωπαϊκά τα εργαλεία: κάποιες χώρες βάζουν πλαφόν στη λιανική τιμή -αυτό πρέπει να κάνει και η Ελλάδα- και άλλες χώρες όπως αυτές στην ιβηρική χερσόνησο, πέτυχαν εξαίρεση βάζοντας πλαφόν στη χονδρική τιμή 50 ευρώ τη μεγαβατώρα. Το πέτυχαν γιατί η εξάρτηση τους από το φυσικό αέριο είναι πάρα πολύ μικρή. Είναι 2,5 φορές κάτω από την εξάρτηση της Ελλάδας».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μίλησε για τον λαϊκισμό και το πελατειακό κράτος της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που συνέτριψαν πολλές από τις ευκαιρίες της χώρας και πρέπει να μπουν στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας και κατέκρινε τους κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Με ενοχλεί να μου βάζουν ψευτοδιλήμματα ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης. Ο ένας μας λέει για προοδευτικά μέτωπα. Ποιο είναι το προοδευτικό μέτωπο; Τη μια σφιχταγκαλιάζεται με τον Πάνο Καμμένο της Ακροδεξιάς, την άλλη σφιχταγκαλιάζεται με τον ανορθολογικό, απαξιωτικό τρόπο συμπεριφοράς του κ. Πολάκη. Ο κ. Μητσοτάκης μιλά για ρεαλισμό και ορθό λόγο. Είναι ρεαλισμός να έχεις φτιάξει ένα επιτελείο πέντε ανθρώπων στο Μαξίμου; Να διοικεί με πέντε φίλους και συγγενείς μια χώρα; Ρεαλισμός είναι: βλέπω το πρόβλημα, το βάζω κάτω και το λύνω. Πρόοδος είναι να έχουμε στο μυαλό τους πιο ευάλωτους, τους ανθρώπους του μόχθου, την παραγωγική Ελλάδα. Αυτά τα δυο στοιχεία είναι στο πυρήνα της πολιτικής μου».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης υποστήριξε πως «το δίλημμα δεν είναι Τσίπρας ή Μητσοτάκης. Το δίλημμα είναι: με δυο πρωθυπουργούς που απέτυχαν και συσσώρευσαν νέα προβλήματα στις πλάτες του ελληνικού λαού ή με μια πολιτική λύσεων, την πολιτική του συγκεκριμένου; Αυτό είναι το δίλημμα και ζητώ από τον ελληνικό λαό να χτίσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης».

Αναφορικά με την αυξημένη προκλητικότητα της Τουρκίας ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, ήταν κατηγορηματικός: «Σε ηγέτες αυταρχικούς, αναθεωρητές, που δεν σέβονται το κράτος δικαίου και το διεθνές δίκαιο έχουμε κοινή απάντηση: Οικονομικές κυρώσεις και δεν δίνουμε εξοπλισμούς ως ΕΕ, όπως προσωπικά έχω πρωταγωνιστήσει στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για εμπάργκο όπλων στην Τουρκία».

Με πληροφορίες απο : ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News