Μπήκαμε στην Dakota που «απογειώνει» το κρητικό ελαιόλαδο (εικόνες, βίντεο)

Κρήτη
Μπήκαμε στην Dakota που «απογειώνει» το κρητικό ελαιόλαδο (εικόνες, βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία ντακότα του 1944 προβάλει τον «χρυσό» της Κρήτης σε 46 διαφορετικές χώρες

Με μια πρωτοποριακή ιδέα, Ρεθυμνιώτης επιχειρηματίας από τη Γερμανία, διαφήμισε και προώθησε το κρητικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στη γερμανική αγορά. 

Ως λάτρης της αεροπορίας και του κρητικού λαδιού, «απογείωσε» το προϊόν, ενώ η άφιξη του στο νησί έγινε με μια παλιά Dakota, την οποία επισκεύασε μετά από προσπάθειες δύο ετών, προκειμένου να βάλει σε εφαρμογή τον στόχο του. 

Η Dakota …ηλικίας 80 ετών η οποία κατασκευάστηκε λίγο πριν τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο φέρει την ονομασία OLIVE OIL ενώ ταυτόχρονα, ο κ. Μιχάλης Μανουσάκης συμμετέχει σε ντοκιμαντέρ για το κρητικό λάδι το οποίο θα προβληθεί από το Discovery channel σε 46 χώρες του κόσμου.  

Βίντεο από το εσωτερικό του ιστορικού αεροπλάνου:

https://www.youtube.com/watch?v=9sV3tYzTcnw?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

Τον ίδιο τον κέρδισε από μικρό παιδί το κρητικό ελαιόλαδο. 

Φίλοι και συνεργάτες του αναφέρθηκαν στην αγάπη που τρέφει ο επιχειρηματίας για την Κρήτη και το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. 

Η Dakota βρέθηκε σε διάφορα σημεία της Κρήτης ενώ έκανε και ένα γύρο πάνω από την Ακρόπολη πριν συνεχίσει το ταξίδι με τελικό προορισμό τη Γερμανία. 

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας, Νίκος Μακράκης, η δραστηριότητα του Μιχάλη Μανουσάκη αποτελεί μια διαφήμιση τόσο για το κρητικό προϊόν όσο και για το νησί γενικότερα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News