Ελλάδα

Εξωσωματική γονιμοποίηση: Οι αλλαγές στη κρυοσυντήρηση ωαρίων

Αυξάνεται το ηλικιακό όριο των γυναικών που επιλέγουν αυτή τη μέθοδο και ιδρύεται επίσημη τράπεζα γενετικού υλικού - Επίσης, το όριο ηλικίας αυξάνεται έως τα 54 έτη και επιτρέπεται η κρυοσυντήρηση ωαρίων και για κοινωνικούς λόγους

Σημαντικές αλλαγές στην εξωσωματική γονιμοποίηση και στην κρυοσυντήρηση ωαρίων, φέρνει νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις προαναγγελίες του πρωθυπουργού, αυξάνεται το ηλικιακό όριο των γυναικών που επιλέγουν αυτή τη μέθοδο και ιδρύεται επίσημη τράπεζα γενετικού υλικού.

«Με τις νέες ρυθμίσεις, θεραπεύονται δεκάδες δυσλειτουργίες οι οποίες είχαν καταγραφεί στα διάφορα στάδια αυτής της κρίσιμης διαδικασίας και ταλαιπωρούσαν αφόρητα γυναίκες, αλλά και ζευγάρια, που επέλεγαν την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή προκειμένου να κάνουν οικογένεια», είπε ο κ. Μητσοτάκης κατά την εισήγηση του στο υπουργικό συμβούλιο.

Επίσης, το όριο ηλικίας αυξάνεται έως τα 54 έτη και επιτρέπεται η κρυοσυντήρηση ωαρίων και για κοινωνικούς λόγους, πέρα από ιατρικούς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια