Μάνος Δασκαλάκης: Τι είπε για τους θανάτους των τριών παιδιών – Η άγνωστη κατάθεση του (βίντεο)

Ελλάδα
Μάνος Δασκαλάκης: Τι είπε για τους θανάτους των τριών παιδιών – Η άγνωστη κατάθεση του (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις αναφορικά με την υπόθεση θανάτων των τριών παιδιών από την Πάτρα - Η άγνωστη εξομολόγηση του Μάνου Δασκαλάκη

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις αναφορικά με την υπόθεση θανάτων των τριών παιδιών από την Πάτρα, μετά την προφυλάκιση της μητέρας τους Ρούλας Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Ο Μάνος Δασκαλάκης μίλησε για όλους και για όλα, ενώ περιέγραψε και τη σχέση του με τη Ρούλα Πισπιρίγκου, όπως μετέδωσε η εκπομπή του Mega «Live News».

Μάλιστα, ένα τηλεφώνημα τον Απρίλιο του 2020 έφερε τα πάνω-κάτω στη ζωή του, περιγράφοντας με κάθε λεπτομέρεια πώς άρχισε ξαφνικά η περιπέτεια υγείας της Τζωρτζίνας, δύο μόλις εβδομάδες μετά τον θάνατο της Ίριδας, λέγοντας μάλιστα, ότι η 9χρόνη ζήτησε από μόνη της να πάει στο νοσοκομείο, γιατί ένιωθε μια βόμβα στην πλάτη της.

«Η Τζωρτζίνα ήταν 8 χρονών. Ένα πρωί πληροφορούμαι τηλεφωνικά από την κατηγορουμένη κι ενώ ήμασταν σε διάσταση και είχα φύγει από το σπίτι, ότι ενώ κοιμόταν μαζί με την Τζωρτζίνα, η μικρή ξύπνησε κι άρχισε να τρέμει στο σώμα της. ‘Έλεγε η Τζωρτζίνα στη μαμά της ότι ένιωθε μια βόμβα στην πλάτη της και ζητούσε η μικρούλα να πάει στο γιατρό. Έτσι μεταφέρθηκε στο Κραμανδάνειο νοσοκομείο, από τους γονείς της Ρούλας και την ίδια» ανέφερε.

Ο Μάνος Δασκαλάκης στην κατάθεσή του μίλησε και τον απινιδώτη της Τζωρτζίνας και τις αντιφάσεις των γιατρών.

Όπως είπε, επέμενε ο ίδιος και ο κ. Ηλιάδης να τοποθετηθεί ο απινιδωτής, καθώς ο καρδιολόγος του Ωνάσειου θεωρούσε ότι η 9χρονη δεν αντιμετώπιζε καρδιολογικό πρόβλημα.

«Από τις εξετάσεις στο Ωνάσειο ο κ. Παπαγιάννης μας ενημέρωσε ότι δεν θεώρησε απαραίτητο να τοποθετηθεί στο παιδί απινιδωτής – βηματοδότης, γιατί πίστευε ότι τα αίτια της ανακοπής ήταν πνευμονολογικά ή νευρολογικά. Παρόλα αυτά ο κ. Ηλιάδης, επέμενε να μην φύγουμε από εκεί χωρίς να τον βάλουμε.

Αυτή η στιγμή ήταν τραγική, γιατί από τη μία μεριά ο κ. Ηλιάδης ζητούσε επίμονα να τοποθετηθεί απινιδωτής – βηματοδότης και μας έλεγε να μη φύγουμε από το Ωνάσειο και από την άλλη ο κ. Παπαγιάννης μας έλεγε να μην τοποθετηθεί.

Προκειμένου να λυθεί το όλο θέμα και να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε, ρώτησα τον κ. Παπαγιάννη τι θα έκανε αν ήταν το δικό του το παιδί και υπήρχε ιστορικό με άλλους δύο θανάτους στην οικογένεια από ανακοπή, όπως και μια ίδια ανακοπή, αυτή της Τζωρτζίνας.

Εκείνη την ημέρα ο κ. Παπαγιάννης μου είπε ότι θα έκανε μια αίτηση για να εγκριθεί ο απινιδωτής – βηματοδότης και έτσι έγινε. Εγκρίθηκε, τοποθετήθηκε στο παιδί και επιστρέψαμε μετά στη ΜΕΘ του Ρίου», τόνισε ο Μάνος Δασκαλάκης στην κατάθεσή του.

Ο Μάνος Δασκαλάκης για τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Μπροστά στην ανακρίτρια, ο Μάνος Δασκαλάκης μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την κατηγορουμένη, περιγράφοντάς την ως στοργική μητέρα, που αγαπούσε και φρόντιζε τα παιδιά της, ενώ όπως λέει δεν έδειχνε ότι θα μπορούσε να τους κάνει κακό.

«Για 9 μήνες κυλούσαν όλα ομαλά και φυσιολογικά»

«Για 9 μήνες κυλούσαν όλα ομαλά και φυσιολογικά. Εγώ λόγω δουλειάς έλειπα πολλές ώρες από το σπίτι. Παρόλο που εγώ έλειπα, το σπίτι επισκέπτονταν συγγενείς και φίλοι και γενικά υπήρχε κίνηση μέσα στο σπίτι και κόσμος. Σε κανέναν από την οικογένειάς μας ή τους φίλους μας, η κατηγορούμενη δεν είχε δώσει το παραμικρό δικαίωμα ότι θα μπορούσε να κάνει κακό στο παιδί. Ίσα ίσα που το φρόντιζε όπως όλα τα παιδιά μας, με πάρα πολύ αγάπη και έκανε τα πάντα μόνη της», εξήγησε ο Μάνος Δασκαλάκης για τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Την ώρα που μου ανήγγειλαν ότι πέθανε η Τζωρτζίνα ήμουν στο λεωφορείο στην περιοχή του Κιάτου. Φθάνω στην Αθήνα, με παραλαμβάνει το αφεντικό μου και πήγαμε κατευθείαν στο νοσοκομείο. Εκεί βλέπω τη Ρούλα καθισμένη σε μια καρέκλα έξω από το δωμάτιο. Της μίλαγα, αλλά δεν απαντούσε, ήταν σε κατάσταση σοκ και μετά από λίγο βγήκαν οι νοσηλεύτριες από το δωμάτιο και μας είπαν να μπούμε μέσα να δούμε το παιδί», σημείωσε.

«Ήμουν ο μόνος ο μόνος που είδα την Ρούλα να κλαίει και να ξεσπάσει συναισθηματικά πάνω από την Τζωρτζίνα»

«Μόλις μπήκαμε η Ρούλα αγκάλιασε το παιδί και ξέσπασε σε κλάματα και λυγμούς, το ίδιο κι εγώ, μην μπορώντας να καταλάβω τι είχε συμβεί. Βγήκα από το δωμάτιο και είπα στις νοσηλεύτριες να επισπεύσουν τη διαδικασία απομάκρυνσης του παιδιού από το δωμάτιο, για να μην το βλέπει η Ρούλα, και προετοιμασίας του για τη μεταφορά στο νεκροτομείο», υποστήριξε.

«Πιστεύω πως πρέπει να ελεγχθεί το τάμπλετ»

«Μετά από 5 ημέρες περίπου από το τραγικό συμβάν και αφού είχε γίνει η νεκροψία νεκροτομή, η Τζωρτζίνα μεταφέρθηκε στην Πάτρα για να γίνει η κηδεία της. Ενώ εξελισσόταν η ταφή, η κατηγορουμένη, επειδή και στους προηγούμενους θανάτους την ώρα της ταφής έβαζε μαζί με το παιδί και κάποιο αγαπημένο του αντικείμενο, εκείνη την ημέρα έβαλε στο φέρετρο το τάμπλετ του παιδιού. Εκείνη την στιγμή δεν μου έκανε εντύπωση γιατί ήταν κάτι που το είχε κάνει και στις δύο προηγούμενες ταφές. Τώρα όμως το βλέπω ύποπτο και πιστεύω ότι πρέπει να ελεγχθεί το τάμπλετ», τόνισε ο Μάνος Δασκαλάκης στην κατάθεσή του.

//--> //-->

Φωτογραφία αρχείου Ιntime 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News