Ελλάδα

Πλακιωτάκης: Προσπαθούμε να αυξήσουμε την παρουσία της κρουαζιέρας στον τόπο μας

Ο κ. Πλακιωτάκης πρόσθεσε ότι περισσότερα από 700 κρουαζιερόπλοια θα ταξιδέψουν φέτος στο Αιγαίο και 570 από αυτά θα κάνουν home porting σε κάποιο ελληνικό λιμάνι

O κλάδος των επιβατών κρουαζιέρας θα κυμανθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα για το 2022 στη χώρα μας, ξεπερνώντας κατά πολύ τα νούμερα του 2019, έτος που δεν υπήρχαν ακόμα τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας, ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης μιλώντας σε ειδική εκδήλωση στο κρουαζιερόπλοιο Celestyal Olympia, με αφορμή την έναρξη των κρουαζιέρων του από το λιμάνι του Λαυρίου.

Ο κ. Πλακιωτάκης πρόσθεσε ότι περισσότερα από 700 κρουαζιερόπλοια θα ταξιδέψουν φέτος στο Αιγαίο και 570 από αυτά θα κάνουν home porting σε κάποιο ελληνικό λιμάνι.

«Οι προσπάθειες της κυβέρνησης μας να αυξήσουμε την παρουσία της κρουαζιέρας στον τόπο μας, προβάλλοντας συνεχώς την Ελλάδα ως μια αξιόπιστη αγορά υψηλών προδιαγραφών, δεν σταματούν» τόνισε, προαναγγέλλοντας πρωτοβουλίες, για δημιουργία πλατφόρμας Berth Allocation (σσ σύστημα διαχείρισης των κρουαζιερόπλοιων που προσεγγίζουν την Ελλάδα).

Ταυτόχρονα πρόσθεσε, ότι αναπροσαρμόζεται το πρωτόκολλο ασφαλείας κατά της πανδημίας για την κρουαζιέρα, ώστε να ανταποκρίνεται στις διεθνείς εξελίξεις. Για το λιμάνι του Λαυρίου ο υπουργός Ναυτιλίας είπε ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την κατασκευή των επτά πλωτών προβλητών φιλοξενίας σκαφών αναψυχής, με 195 νέες θέσεις ελλιμενισμού σε ένα ιδιαίτερο γεωγραφικό σημείο με μεγάλη ζήτηση.

«Η ελληνική κρουαζιέρα είναι φέτος σαφέστατα σε τροχιά υπέρβασης όχι μόνο των συνεπειών της κρίσης αλλά και των πιο αισιόδοξων προβλέψεων που υπήρχαν πριν την πανδημία. Σε πολλά λιμάνια έχουμε υψηλότερες επιδόσεις ακόμα και από το 2019, το έτος ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό», δήλωσε από την πλευρά της η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη. 

Πρόσθεσε ότι το Λαύριο ειδικά μπορεί να αποτελέσει τον πλέον κομβικό κρίκο στη σύνδεση της ηπειρωτικής με τη νησιωτική Ελλάδα καθώς βρίσκεται κοντά από οποιοδήποτε άλλο στα νησιά των Κυκλάδων και αποτελεί ένα βασικό μοχλό αποσυμφόρησης του μεγάλου λιμανιού στον Πειραιά.

Με πληροφορίες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια