Τεχνικοί ΔΕΗ: Έχουμε πάρει 26.500 εντολές για διακοπή ρεύματος από 1η Απριλίου

Οικονομία
Τεχνικοί ΔΕΗ: Έχουμε πάρει 26.500 εντολές για διακοπή ρεύματος από 1η Απριλίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το ρεύμα από κοινωνικό αγαθό έχει γίνει χρηματιστηριακό είδος», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ

Oι διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος διενεργούνται από τους τεχνικούς του ΔΕΔΔΗΕ, μετά από εντολή που παίρνουν από τους παρόχους, είπε το πρωί μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης.

Οι φουσκωμένοι λογαριασμοί ρεύματος ξεπερνούν σε ύψος ένα μισθό ή μια σύνταξη και μετά όσους διακανονισμούς και να κάνει ο καταναλωτής είναι αδύνατον να τους πληρώσει, σημείωσε ο κ Μανιάτης προσθέτοντας οτι οι τεχνικοί δεν ευθύνονται για τις διακοπές ρεύματος, δεν γνωρίζουμε ούτε το χρέος, ούτε το προφίλ του λογαριασμού που καλούμαστε να κόψουμε.

Οπως είπε «από την 1η Απριλίου έως τις 21 Απριλίου έχουμε πάρει 26.500 εντολές διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος, από όλους τους παρόχους γιατί και η ΔEΗ είναι πλέον ιδιώτης, κι έχουμε ήδη εκτελέσει περίπου το 25%». Η πλειονότητα είναι νοικοκυριά είπε.

Η κυβέρνηση έχει ευθύνες γιατί έπρεπε μέσα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να ενημερώσει τους καταναλωτές για το τι θα συμβεί με την Ρήτρα Αναπροσαρμογής, επισημαίνει ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ. «Βλέπουμε την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) να κάθεται και απλώς να παρακολουθεί την κατάσταση χωρίς να δίνει απαντήσεις» πρόσθεσε.

«Το ρεύμα από κοινωνικό αγαθό έχει γίνει χρηματιστηριακό είδος», είπε ο κ. Μανιάτης.

Φωτογραφία αρχείου ΙΝ ΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News