Πάτρα - Ιατροδικαστής Τσιόλα: «Εγώ πήγα στην Εισαγγελία και ξεκίνησε η έρευνα για τα τρία νεκρά παιδιά»

Ελλάδα
Πάτρα - Ιατροδικαστής Τσιόλα: «Εγώ πήγα στην Εισαγγελία και ξεκίνησε η έρευνα για τα τρία νεκρά παιδιά»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

H ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα, που έκανε νεκροψία στην Ίριδα, υποστηρίζει ότι εκείνη πήγε στην εισαγγελία και έτσι ξεκίνησε η έρευνα για τον θάνατο των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις αναφορικά με την υπόθεση θανάτων των τριών παιδιών από την Πάτρα, μετά την προφυλάκιση της μητέρας τους Ρούλας Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

«Δυο μέρες μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας, πριν βγουν οι τοξικολογικές εξετάσεις, εγώ ήμουν αυτή που πήγα στην Εισαγγελία Πατρών και εξέφρασα τον προβληματισμό μου για τον θάνατο των παιδιών. Πρότεινα συνδυαστική μελέτη των περιστατικών. Από την Τζωρτζίνα , στην Ίριδα και μετά στη Μαλένα. Δεν μου κόλλαγε ο τρόπος που πέθαναν», αναφέρει η κα Τσιόλα, όπως μετέδωσε το Star.

«Τρεις υποθέσεις. Τρία παιδιά σε τρία χρόνια. Επέμεινα στις αρχές ότι αν εξετάσουμε ένα ένα τα περιστατικά δεν θα οδηγούσαν στο θάνατο. Οι γιατροί πάνω από την Τζωρτζίνα ήταν κορυφαίοι. Στις καταθέσεις τους θα πρέπει να πουν ότι το παιδί δεν μπορούσε να φύγει από τη μια στιγμή στην άλλη. Ο ιατροδικαστής είναι η τελευταία τρύπα της βελόνας».

Ωστόσο, συνάδελφοί της υποστηρίζουν ότι η ερμηνεία της νεκροψίας στην Ίριδα δεν έριξε το απαραίτητο φως στην υπόθεση και δεν κινητοποίησε τις αρχές.

«Δυστυχώς υπήρχε μη ορθή ερμηνεία του αποτελέσματος των ιστολογικών εξετάσεων, χωρίς να γίνει περαιτέρω ανάλυση των ευρημάτων. Απ’ ότι έχει προκύψει με βάση τις φωτογραφίες βγαίνει ότι είναι ασφυκτικός ο θάνατος. Άρα η αιτία του θανάτου είναι ασφυξία  και το είδος του θανάτου είναι εγκληματική ενέργεια», λέει η ιατροδικαστής Ελπίδα Σπανουδάκη στο Star.

Την αμφισβητούν οι συνάδελφοί της

Όμως συνάδελφοι της υποστηρίζουν ότι η ερμηνεία της νεκροψίας στην Ίριδα δεν έριξε το απαραίτητο φως στην υπόθεση και δεν κινητοποίησε όπως έπρεπε τις αρχές...

«Δυστυχώς υπήρχε μη ορθή ερμηνεία. Το πνευμονικό οίδημα και οι φωτογραφίες μαρτυρούν ότι μιλάμε για ασφυξία και μάλιστα εγκληματική ενέργεια», λέει η ιατροδικαστής Ελπίδα Σπανουδάκη.

Οι φωτογραφίες της Ίριδας μάλιστα περνούν από κόσκινο αυτή τη φορά, αφού τα στοιχεία που εκμεταλλεύονται τώρα οι ιατροδικαστές δείχνουν να ανατρέπουν το αρχικό πόρισμα.

Η κυρία Τσιόλα είχε χτυπήσει «καμπανάκι» και στον εντατικόλογο της παιδιατρικής κλινικής στο Ρίο, Ανδρέα Ηλιάδη, όταν την είχε συναντήσει...

«Πήγα και συνάντησα την κυρία Τσιόλα. Κατάλαβα ότι γνώριζε το θέμα γιατί είχε κάνει την νεκροψία στην Ίριδα. Εξέφρασα την αγωνία μου εάν υπάρχει σύνδεση των αιφνίδιων θανάτων με κάτι γονιδιακό. Μου είπε να ξεκινήσω αμέσως γονιδιακό έλεγχο», φέρεται να είπε ο Ανδρέας Ηλιάδης.

Το ερώτημα είναι γιατί δεν επισκέφτηκαν νωρίτερα τις αρχές για να εκφράσουν τον προβληματισμό τους και πιθανότατα να σώσουν κάποιο από τα παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη.

 Φωτογραφία ΙNTIME 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News