Ελλάδα

Παιδικοί σταθμοί: Αυξάνονται τα δίδακτρα από Σεπτέμβριο - Τι θα γίνει με το voucher

Για το παιδαγωγικό έτος που θα ολοκληρωθεί 31 Ιουλίου του 2022, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα αύξησης του ενεργειακού κόστους - Το ενδεχόμενο μείωσης των μισθών των παιδαγωγών δεν τίθεται στο τραπέζι

Η αύξηση της ενέργειας, που μεταφράζεται σε αύξηση στους λογαριασμούς θέρμανσης και ρεύματος, καθώς και μιας σειράς καταναλωτικών προϊόντων επιβαρύνει και το κόστος λειτουργίας των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις», ο Άρης Καντάς, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών.

«Όσον αφορά στο παιδαγωγικό έτος που θα ολοκληρωθεί 31 Ιουλίου του 22 δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να μετακυλιθεί η αύξηση του κόστους λειτουργίας στα δίδακτρα που πληρώνουν οι γονείς διαβεβαίωσε. Θα απορροφήσουμε εμείς το κόστος» συμπλήρωσε.
«Εξυπακούεται ότι για το επόμενο έτος, σε συνεννόηση με τους γονείς θα το επανεξετάσουμε τον Σεπτέμβριο, καθώς το κόστος λειτουργίας μας έχει αυξηθεί στο 30% », συνέχισε.

Να αναπροσαρμοστούν τα voucher

Τα δίδακτρα δεν πρόκειται να αυξηθούν στο 30% για να απορροφήσουν το κόστος λειτουργίας τόνισε, καθώς «ούτε και τα δίδακτρα είναι ενιαία σε ολόκληρη της επικράτεια, ούτε οι ανάγκες ίδιες, ούτε τα κόστη λειτουργίας είναι ίδια στα μεγάλα αστικά κέντρα και στην περιφέρεια».

Δεν θα μειωθούν οι μισθοί

Το ενδεχόμενο μείωσης των μισθών των παιδαγωγών ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών το απέκλεισε.

Δεν απέκλεισε, όμως, το ενδεχόμενο να μπουν «λουκέτα» σε πολλούς παιδικούς σταθμούς, ενός κλάδου με έντονα τα χαρακτηριστικά της γυναικείας επιχειρηματικότητας, εάν δεν υπάρξει περαιτέρω οικονομική στήριξη από το κράτος, ενώ σημείωσε πως είναι απαραίτητη και η αναπροσαρμογή του voucher, λόγω κρίσης, παρότι δεν αφορά στους ιδιοκτήτες των σταθμών, αλλά στους γονείς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια