Εργαζόμενη στην Μύκονο: Επί τρεις μήνες κοιμόμουν στο αυτοκίνητο και σε παραλίες (βίντεο)

Ελλάδα
Εργαζόμενη στην Μύκονο: Επί τρεις μήνες κοιμόμουν στο αυτοκίνητο και σε παραλίες (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πάθαινα δηλητηρίαση για ένα μήνα από το φαγητό της επιχείρησης», εξομολογήθηκε η κοπέλα

Για κάποιους το να δουλέψουν σεζόν στο Νησί των Ανέμων φαντάζει ως μια μεγάλη οικονομική ευκαιρία όμως κάποιες φορές η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική, καθώς οι συνθήκες που συναντούν οι εργαζόμενοι είναι πολύ χειρότερες από αυτές που φαντάζονταν.

Μια εποχιακή εργαζόμενη της Μυκόνου απεκάλυψε στο mykonoslive.tv και τον Πέτρο Νάζο τις εμπειρίες της αναφορικά με τη διαμονή στο νησί.

Όπως εξομολογείται, αναγκάστηκε για τρεις ολόκληρους μήνες να κοιμάται στο αυτοκίνητο, καθώς το κατάλυμα που της παραχώρησε η επιχείρηση που εργαζόταν ήταν μέσα σε σπηλιά γεμάτο υγρασία, τα έπιπλα ήταν φαγωμένα από τα ποντίκια, ενώ οι συγκάτοικοί της ήταν όλοι άντρες. Μπάνιο έκανε στις ντουζιέρες της παραλίας και πολλές φορές κοιμόταν στις ξαπλώστρες.

«Πέρσι επί τρεις μήνες κοιμόμουν στο αμάξι γιατί όταν ήρθα στο νησί και πήγα στο σπίτι που θα έμενα, εκτός από το ότι ήταν απομακρυσμένο, βρισκόταν σε μια σπηλιά με υγρασία και φαγωμένα από τα ποντίκια έπιπλα. Επίσης, έπρεπε να κοιμάμαι με 3 – 4 άνδρες συναδέλφους. Έτσι αποφάσισα ότι δεν μπορώ να μείνω εκεί και είπα ότι είναι προτιμότερο να μείνω στο αυτοκίνητο. Αυτό το είπα και στο αφεντικό μου», περιέγραψε η κοπέλα και συνέχισε αποκαλύπτοντας ότι αρκετά βράδια έμεινε και στην παραλία: «Μια παραλία με κοίμιζε και με… έπλενε. Κοιμόμουν στις ξαπλώστρες και έκανα μπάνιο στις ντουζιέρες. Τα ρούχα μου τα έπλενα στην τουαλέτα της καφετέριας που ήταν στην παραλία. Όλη τη μέρα τριγυρνούσα μέχρι να έρθει η ώρα να πάω στη δουλειά και προσπαθούσα να αντέξω...».

«Για έναν μήνα πάθαινα δηλητηρίαση από το φαγητό της επιχείρησης»

Τέλος περιέγραψε τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε ζώντας στο αυτοκίνητο, ενώ αποκάλυψε ότι για ένα μήνα πάθαινε δηλητηρίαση από το φαγητό της επιχείρησης.

«Επί έναν μήνα πάθαινα δηλητηρίαση από το φαγητό της επιχείρησης και όχι μόνο εγώ, όλα τα παιδιά. Απαγορευόταν να πίνουμε νερό από εμφιαλωμένα μπουκάλια όταν τελείωνε η μπουκάλα του προσωπικού».

Η κοπέλα αναφέρθηκε και στο γεγονός πως όλοι ζητούν προσωπικό, αλλά δεν βρίσκουν, λέγοντας δεν είναι τυχαίο αφού δεν προσφέρουν διαμονή κι όταν το κάνουν οι συνθήκες είναι άθλιες.

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News