ΙΝΚΑ: Παράνομη και καταχρηστική η ρήτρα αναπροσαρμογής (βίντεο)

Οικονομία
ΙΝΚΑ: Παράνομη και καταχρηστική η ρήτρα αναπροσαρμογής (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάροχοι, χωρίς να έχουν ειδοποιήσει «λύνουν» εν μια νυκτί τα συμβόλαια, με τους καταναλωτές να καλούνται να πληρώσουν τεράστια ποσά.

Βροχή πέφτουν οι καταγγελίες από πολίτες που έλαβαν αυξημένους κατά πολύ, λογαριασμούς ρεύματος με τους καταναλωτές να έρχονται αντιμέτωποι με τη ρήτρα αναπροσαρμογής, η οποία έχει εκτοξεύσει στα ύψη τους λογαριασμούς. 

//--> //-->

Πάροχοι, χωρίς να έχουν  ειδοποιήσει «λύνουν» εν μια νυκτί τα συμβόλαια, με τους καταναλωτές να καλούνται να πληρώσουν τεράστια ποσά.

Καταναλωτής που όπως καταγγέλει, κλήθηκε να πληρώσει πάνω από 2.000 ευρώ για ρεύμα τεσσάρων μηνών, τόνισε πως το συμβόλαιο που είχε συνάψει με τον πάροχο ρεύματος έληγε τον Φεβρουάριο του 2023.

Ο πάροχος έσπασε το συμβόλαιο, το άλλαξε και του έβαλαν ρήτρα αναπροσαρμογής, χωρίς να τον ειδοποιήσουν.

//--> //-->

Ο δικηγόρος του ΙΝΚΑ Αλέξης Αλεξόπουλος χαρακτήρισε παράνομη την ρήτρα αναπροσαρμογής: «Οι πάροχοι σπάνε το συμβόλαιο μονομερώς. Από 5 Αυγούστου η ρήτρα αναπροσαρμογής εφαρμόστηκε χωρίς να ειδοποιήσουν κανέναν. Είπαν ότι έχουν ενημερώσει τους καταναλωτές δήθεν στους ιστοτόπους κι έβαλαν μία υποσημείωση σε ένα λογαριασμό του Νοεμβρίου. Είναι παράνομο, αδιαφανές, καταχρηστικό και αθέμιτο», δήλωσε. Επιπλέον ο κ. Αλεξόπουλος τόνισε πως το Ινστιτούτο του Καταναλωτή κάνει ασφαλιστικά μέτρα ώστε να μη κοπεί το ρεύμα σε κανέναν καταναλωτή.

Φωτογραφία: In time

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News