Ραδιοφωνικοί σταθμοί: Ξεκινούν οι διαδικασίες για την κατάρτιση νέου θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης

Ελλάδα
Ραδιοφωνικοί σταθμοί: Ξεκινούν οι διαδικασίες για την κατάρτιση νέου θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία αδειοδότησης των ραδιοφωνικών σταθμών της ελληνικής Επικρατείας και των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία αδειοδότησης των ραδιοφωνικών σταθμών της ελληνικής Επικρατείας και των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου «μετά την ψήφιση του ν. 4779/21 και τη σύσταση ομάδας εργασίας για την επεξεργασία θεμάτων που αφορούν τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, ξεκινά, με πρωτοβουλία του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες που διαθέτουν εξειδικευμένες γνώσεις και πολυετή εμπειρία σε ζητήματα που αφορούν τη ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία, για την υλοποίηση του εγχειρήματος.

Η εν λόγω συνεργασία κρίνεται αναγκαία λόγω της πολυπλοκότητας, του εξειδικευμένου αντικειμένου και της αναγκαίας ενσωμάτωσης των σύνθετων τεχνικών προαπαιτουμένων, έτσι ώστε, από κοινού με τους αρμόδιους κατά περίπτωση φορείς και τα συναρμόδια Υπουργεία, να εκπονηθεί το πλέον άρτιο από ουσιαστικής, νομικής και τεχνικής πλευράς νέο νομοθετικό πλαίσιο για την αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών της ελληνικής Επικρατείας.

Η Κυβέρνηση, σταθερά προσηλωμένη στις δημοκρατικές αρχές της διαφάνειας, του εποικοδομητικού διαλόγου και της αντικειμενικότητας θα προχωρήσει σε ευρεία διαβούλευση του υπό κατάρτιση νομοθετικού πλαισίου.

Σε επόμενη φάση, μετά την ολοκλήρωση της αδειοδότησης των ραδιοφώνων θα ακολουθήσουν και οι διαδικασίες για την αδειοδότηση των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε: ''Η Κυβέρνηση με αποφασιστικότητα, σταθερά προσηλωμένη στη διαφάνεια και το διάλογο, διαχρονικές αξίες κάθε ευνομούμενης πολιτείας, με την κατάρτιση νέου θεσμικού πλαισίου, αντιμετωπίζει τις στρεβλώσεις και την ιδιότυπη ομηρία των ραδιοφωνικών σταθμών που λειτουργούν μέσα σε ένα άναρχο ραδιοφωνικό τοπίο. Προχωράμε, λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις της ομάδας εργασίας για την επεξεργασία θεμάτων που αφορούν τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, καθώς και κάθε άλλη πρόταση, που στο μεταξύ έχει διατυπωθεί.

Είναι αυτονόητο ότι πριν την οριστική διαμόρφωση του νέου θεσμικού πλαισίου που θα οδηγήσει στην αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών, θα υπάρξει διάλογος και πραγματική και ουσιαστική διαβούλευση με τα πολιτικά κόμματα, το ΕΣΡ και όλους τους εμπλεκόμενους''.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News