Ελλάδα

Υψηλή ζήτηση για την επανέκδοση του 7ετούς ομολόγου - Άνοιξε το βιβλίο προσφορών

Η νέα έκδοση αφορά στην επανέκδοση ομολόγου με ωρίμανση στις 22 Απριλίου 2027 - Η νέα λήξη της επανέκδοσης θα είναι το 2029

Άμεσα αναμένεται να κλείσει το βιβλίο των προσφορών για την έκδοση του νέου 7ετούς ομολόγου, το οποίο άνοιξε μετά τις 10 το πρωί, καθώς παρατηρείται αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Οι προσφορές υπερβαίνουν τα 5,8 δισ. ευρώ, εξέλιξη που συνέβαλε να ανεθωρηθεί προς τα κάτω το guidance για το επιτόκιο σε mid swap +110 μονάδες βάσης (από mid swap +115 μ.β. κατά την έναρξη του βιβλίου νωρίτερα σήμερα).

Ο τίτλος είχε εκδοθεί τον Απρίλιο του 2020 με κουπόνι 2% κι απόδοση 2,013% και έχει λήξη τον Απρίλιο του 2027. Για φέτος ο ΟΔΔΗΧ, αναμένεται να προχωρήσει στην έκδοση νέων ομολόγων ύψους 12 δισ. ευρώ, τουλάχιστον, έναντι 14 δισ. ευρώ το 2021.

Εν τω μεταξύ ολοκληρώθηκε σήμερα και η δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας μέσω της οποίας το Δημόσιο άντλησε 812,5 εκατ. ευρώ με επιτόκιο - 0,14% από - 0,20% στην αντίστοιχη προηγούμενη δημοπρασία.

Η εσπευσμένη έξοδος στις αγορές σήμερα έχει στόχο να αντλήσει 2 δισ. ευρώ από τις αγορές που θα φουσκώνουν το μαξιλάρι των διαθεσίμων και θα παράσχουν δημοσιονομική ευελιξία για νέα μέτρα, καθώς τα υφιστάμενα λαμβάνονται ως ασπιρίνη από τους καταναλωτές.

Η επανέκδοση του 7ετούς ομολόγου (με ανάδοχες τράπεζες τις BNP Paribas, BofA Securities, Citi, Deutsche Bank, Goldman Sachs Bank Europe SE και J.P. Morgan) είναι η δεύτερη έξοδος που πραγματοποιεί το Δημόσιο στις αγορές από την αρχή του έτους.

Προηγήθηκε η έκδοση 10ετούς ομολόγου με την οποία το Δημόσιο άντλησε 3 δισ. ευρώ με επιτόκιο 1,83%, ενώ οι προσφορές που είχε συγκεντρώσει από τους επενδυτές είχαν ξεπεράσει τα 15 δισ. ευρώ.

Με πληροφορίες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια