Λέων: «Ελλιπείς και άστοχες οι ιατροδικαστικές εκθέσεις της Μαλένας και της Ίριδας» (βίντεο)

Ελλάδα
Λέων: «Ελλιπείς και άστοχες οι ιατροδικαστικές εκθέσεις της Μαλένας και της Ίριδας» (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, αναφερόμενος στους θανάτους των τριών παιδιών από την Πάτρα είπε ότι έγιναν λάθη στις ιατροδικαστικές εκθέσεις των δύο κοριτσιών χαρακτηρίζοντάς τις «άστοχες κι ελλιπείς»

Σε πρώτο πλάνο μπαίνει η έρευνα για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας, που φαίνεται πως είναι κλειδί για την εξιχνίαση της υπόθεσης της Πάτρας. Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στο MEGA και στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα Mega» , χαρακτήρισε πως ο θάνατος της Ίριδας είναι ο ορισμός του ασφυκτικού θανάτου.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, αναφέρθηκε  στους θανάτους των τριών παιδιών από την Πάτρα κσι είπε ότι έγιναν λάθη στις ιατροδικαστικές εκθέσεις των δύο κοριτσιών χαρακτηρίζοντάς τις «άστοχες κι ελλιπείς».

«Είναι αδιανόητο, θα έλεγα, να περιμένουμε τρεις θανάτους παιδιών σε μία οικογένεια για να αρχίσουμε να υποπτευόμαστε. Αυτό δεν πρέπει να μείνει ως συμπέρασμα στην ελληνική κοινωνία. Υπήρξε μία κακή ιατροδικαστική διαχείριση στην συγκεκριμένη υπόθεση, δεν θα πρέπει να επαναληφθεί» είπε χαρακτηριστικά.

«Θα πρέπει να εξασφαλίσουμε αυτές τις διαδικασίες που θα δίνουν απαντήσεις και όχι ερωτήματα σε κάθε νεκροτομή που πραγματοποιείται», πρόσθεσε ο κ. Λέων.

Ενώ συμπλήρωσε, πως ιατροδικαστικά κατάλαβαν πάρα πολλά από τα στοιχεία που έδιναν η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης στις συνεντεύξεις τους.

Σε αυτή την χρονική στιγμή, βρισκόμαστε εν αναμονή του ιατροδικαστικού πορίσματος και εάν αποδειχθεί ότι και οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας οφείλονται σε εγκληματική ενέργεια τότε «πρόκειται για έναν άνθρωπο που οργάνωσε, σχεδίασε την πράξη και την πραγματοποίησε σε αρκετά λεπτά» είπε ο κ. Λέων, αναφερόμενος στον ασφυκτικό θάνατο.

//--> //-->

Όπως φαίνεται η ιατροδικαστής Πατρών Αγγελική Τσιόλα, η οποία είχε διενεργήσει την ιατροδικαστική έκθεση της Ίριδας, θα δώσει μία ενδιαφέρουσα κατάθεση στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών.

Η ιατροδικαστής θα αλλάξει γραμμή και θα υποστηρίζει τη δεύτερη αιτία θανάτου που είχε συμπεριλάβει στην ιατροδικαστική έκθεση, το πνευμονικό οίδημα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News