Ελλάδα

Σχολεία: Πότε ανοίγουν - Χωρίς self test οι μαθητές

Πότε η επιστροφή από τις διακοπές του Πάσχα και πότε θα κλείσουν τα σχολεία για καλοκαίρι

Υπενθυμίζεται ότι βάσει του προγράμματος για τις διακοπές του Πάσχα, τα σχολεία έκλεισαν την Παρασκευή πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα, δηλαδή στις 15 Απριλίου 2022.

Η επιστροφή των μαθητών στα θρανία, θα γίνει την Τρίτη 3 Μαΐου, καθώς η αργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρθηκε από την Κυριακή 1 Μαΐου στην αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα, δηλαδή τη Δευτέρα 2 Μαΐου.

Συνεπώς, τα σχολεία θα ανοίξουν την Τρίτη 3 Μαΐου.

Χωρίς self test, αλλά με μάσκα μετά το Πάσχα οι μαθητές

Χωρίς self τεστ, αλλά με μάσκες θα επιστρέψουν μετά τις διακοπές του Πάσχα στα σχολεία οι μαθητές, όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

Αναμένονται ανακοινώσεις για τα μέτρα προφύλαξης που θα ισχύσουν στις τάξεις, όπου παιδιά θα έχουν νοσήσει, επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο κ. Κόπτσης εξήγησε ότι «παρατηρείται σταθεροποίηση στον πληθυσμό και μείωση των κρουσμάτων στην εκπαιδευτική κοινότητα», ενώ προσέθεσε, ότι στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες δεν απαιτείται πια αυτοδιαγνωστικός έλεγχος.

Μετά τις εισηγήσεις της Επιτροπής Ειδικών, το υπουργείο, συνέχισε ο κ. Κόπτσης, συμφώνησε, λαμβάνοντας υπόψη ότι «ο καιρός καλυτέρεψε και τα μέτρα απέδωσαν»

Φωτογραφία αρχείου INTIME 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια