Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων: Ζητά παράταση στο μέτρο επιδότησης καυσίμων

Ελλάδα
Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων: Ζητά παράταση στο μέτρο επιδότησης καυσίμων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παράταση του μέτρου επιδότησης πετρελαίου κίνησης, ζητά με επιστολή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ)

Παράταση του μέτρου επιδότησης πετρελαίου κίνησης (ύψους 0,12€ πλέον ΦΠΑ), ζητά με την ακόλουθη επιστολή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) από τα αρμόδια υπουργεία, με κοινοποίηση στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

«Οι συνεχείς ανατιμήσεις των καυσίμων επηρεάζουν σημαντικά την αγορά και επιφέρουν κλιμάκωση της ακρίβειας σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα. Όσο αυξάνεται η τιμή του πετρελαίου  κίνησης, άλλο τόσο αυξάνονται όλα τα αγαθά και οι παρεχόμενες υπηρεσίες, καθιστώντας δυσβάστακτο το βάρος της ακρίβειας για καταναλωτές και επιχειρήσεις.   

Σχετική ελάφρυνση στην ακρίβεια έδωσε η  ΚΥΑ αριθμ. 44010 ΕΞ 2022,  ΦΕΚ 1540/Β/1-4-2022, όπου χορηγήθηκε επιδότηση ποσού 0,12 € προ ΦΠΑ ανά λίτρο πετρελαίου κίνησης το οποίο διατίθεται στην εσωτερική  αγορά για το διάστημα από την 1η έως και την 30η Απριλίου 2022.   

Με δεδομένη την διάθεση της κυβέρνησης να ανακουφίσει τους πολίτες, καθώς συν τοις άλλοις ακολουθούν και οι φορολογικές υποχρεώσεις (ΕΝΦΙΑ, Φόρος εισοδήματος),  καθίσταται αναγκαίο να δοθεί παράταση του μέτρου  της χορήγησης επιδότησης ύψους 0,12€ πλέον ΦΠΑ του πετρελαίου κίνησης για 2 επιπλέον μήνες, ήτοι έως και 30 Ιουνίου 2022 και έως ότου αποκλιμακωθούν οι υψηλές τιμές καυσίμων, προκειμένου να δοθεί μια ανάσα στην τσέπη του καταναλωτή και των  επιχειρήσεων. Αναμένουμε την άμεση θετική ανταπόκρισή σας στο αίτημά μας.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News