Ελλάδα

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Στις 8 Μαΐου τα «βαφτίσια» και η εκλογή συνέδρων

Αναλυτικά η διαδικασία για την υποβολή υποψηφιοτήτων - Η κατανομή για την Περιφέρεια Κρήτης

Στην τελική ευθεία για την ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, το «σπάσιμο» των κομματικών τειχών και την εδραίωση ενός ανοικτού κόμματος με την ανάδειξη των μελών του σε κεντρικούς πρωταγωνιστές, μπαίνει η Χαριλάου Τρικούπη.

Στις 8 Μαΐου εκλέγονται τα μέλη των τοπικών και νομαρχιακών οργανώσεων καθώς και οι 4.200 σύνεδροι ενόψει του 3ου Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής, που θα λάβει χώρα στις 20-22 Μαΐου στο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ αλλά και την επιλογή του ονόματος της παράταξης στις προσεχείς εθνικές εκλογές.

Η πολιτική προίκα των 270 χιλιάδων ψηφοφόρων στις διαδικασίες για την ανάδειξη Προέδρου τον Δεκέμβριο σε συνδυασμό με την ρητή δέσμευση του Νίκου Ανδρουλάκη για ανανέωση-ενότητα-πολιτική αυτονομία και ένα λαογέννητο Κίνημα, έχουν θέσει σε εγρήγορση τα μέλη του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Αυτό που εκπέμπεται σε όλους τους τόνους είναι πόσο απλή είναι η διαδικασία, αλλά και οι αυξημένες δυνατότητες εκλογής των ενδιαφερόμενων συνέδρων χάρις τη μονοσταυρία, ανοίγοντας το κόμμα στην κοινωνία και βάζοντας στο περιθώριο τους κομματικούς μηχανισμούς. Δηλαδή κάνοντας στην πράξη ξανά ελκυστική την ενασχόληση με την πολιτική ιδίως των νέων και την κοινωνία δυναμικά παρούσα στο Συνέδριο-πολιτικής αναγέννησης.

Οι υποψηφιότητες για τα όργανα και για τους συνέδρους κατατίθενται μέχρι και την Τετάρτη 4 Μαΐου και ώρα 14:00 είτε ηλεκτρονικά μέσω φόρμας που βρίσκουν οι ενδιαφερόμενοι στον ιστότοπο του Κινήματος Αλλαγής, είτε με την υποβολή email στο: ekloges8maiou@gmail.com ή ακόμη και τηλεφωνικά στο 210-3665302. Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας έχουν αποκλειστικά και μόνο τα μέλη του Κινήματος. Κανένα μέλος δεν έχει δικαίωμα να καταθέσει υποψηφιότητα σε περισσότερα του ενός οργάνου, έχει όμως δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα για τη συμμετοχή του σε ένα όργανο και επίσης για να εκλεγεί σύνεδρος.

Η κατανομή για την Περιφέρεια Κρήτης:

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

472

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

290

ΔΗΜΟΣ ΑΡΧΑΝΩΝ - ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ

22

ΔΗΜΟΣ ΒΙΑΝΝΟΥ

4

ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΑΣ

28

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

140

ΔΗΜΟΣ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ

24

ΔΗΜΟΣ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ

23

ΔΗΜΟΣ ΦΑΙΣΤΟΥ

28

ΔΗΜΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ

21

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

45

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

11

ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

15

ΔΗΜΟΣ ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

7

ΔΗΜΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

12

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

66

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

7

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΙΟΥ

6

ΔΗΜΟΣ ΑΝΩΓΕΙΩΝ

4

ΔΗΜΟΣ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ

19

ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

30

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΝΙΩΝ

71

ΔΗΜΟΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ

8

ΔΗΜΟΣ ΚΑΝΤΑΝΟΥ - ΣΕΛΙΝΟΥ

3

ΔΗΜΟΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ

8

ΔΗΜΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ

9

ΔΗΜΟΣ ΣΦΑΚΙΩΝ

1

ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ

42

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια