Ελλάδα

Έφυγε από τη ζωή ο σκηνοθέτης και διευθυντής φωτογραφίας Σταμάτης Γιαννούλης

Ο εκλιπών υπήρξε στενός συνεργάτης γνωστών Ελλήνων σκηνοθετών

Τη θλιβερή είδηση για τον θάνατό του επιβεβαίωσαν τόσο η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου όσο και οι συνεργάτες του από την τηλεοπτική εκπομπή «Αλάτι της Γης», στην οποία ο σκηνοθέτης συμμετείχε επί μια δεκαετία.

Στις ταινίες που συμμετείχε ο Σταμάτης Γιαννούλης ξεχωρίζουν τα «Ένας Ερωδιός για την Γερμανία», ο «Μπαλαμός» και η «Καρκαλού» του Σταύρου Τόρνε, ο «Λευτέρης Δημακόπουλος» του Περικλή Χούρσογλου, το «Απ' το Χιόνι» και το «Βαλκανιζατέρ» του Σωτήρη Γκορίτσα, η «Εφήμερη Πόλη» του Γιάννη Ζαφείρη.

Το 2016 σκηνοθέτησε την πρώτη του ταινία μικρού μήκους με τον τίτλο «Lucy, η οποία διαγωνίστηκε στο Φεστιβάλ Δράμας, ενώ το ντοκιμαντέρ «EarthProSeed» που γύρισε ο ίδιος, βρίσκεται στη φάση του post-production.

Τα θερμά της συλλυπητήρια εξέφρασε η Ένωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών, της οποίας ο Σταμάτης Γιαννούλης «υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη της Ένωσης Ελλήνων Κινηματογραφιστών, που πάντα με τις σκέψεις και τις ιδέες του συνέβαλε στην εξέλιξη του GSC», αλλά και η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.


ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια