Γκάγκα: Παραμένουν οι οι μάσκες στους εσωτερικούς χώρους

Ελλάδα
Γκάγκα: Παραμένουν οι οι μάσκες στους εσωτερικούς χώρους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μίνα Γκάγκα τόνισε ότι οι μάσκες παραμένουν υποχρεωτικές στους εσωτερικούς χώρους, ενώ αναφέρθηκε και στην ηπατίτιδα στα παιδιά, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία

Ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης, 28 Απριλίου, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα και ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης.

Τις υποχρεωτικότητες στους εσωτερικούς χώρους ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα κατά την ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών του υπουργείου Υγείας. 

Ειδικότερα, τη διατήρηση της χρήσης μάσκας στους εσωτερικούς χώρους ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός, όπως ανακοίνωσε. Το μέτρο θα επανεξεταστεί στις 31 Μαΐου. Ωστόσο, η χρήση της μάσκας συνιστάται σε εξωτερικούς χώρους που υπάρχει συνωστισμός.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας ανέφερε πως «τα κρούσματα υποχωρούν και η πανδημία βρίσκεται σε αποδρομή. Η κανονικότητα στη χώρα ξεκινά όπως και σε άλλες χώρες που αρχίζουν να ζουν κανονικά».

Η κ. Γκάγκα αναφέρθηκε στην απόφαση που πάρθηκε νωρίτερα από την επιτροπή ειδικών για κατάργηση του COVID PASS προκειμένου κανείς να εισέλθει στην χώρα καθώς και στις υπόλοιπες εισηγήσεις για την κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης, αλλά και τη μείωση των rapid test σε ανεμβολίαστους εργαζόμενους, εκπαιδευτικούς και μέλη ΔΕΠ.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας ανέφερε ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία για την ηπατίτιδα στα παιδιά, ενώ από την πλευρά του, ο Γκίκας Μαγιορκίνης υποστήριξε ότι με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν από τη Μεγάλη Βρετανία, πρόκειται για μια σπάνια περιπλοκή. Ωστόσο, οι υγειονομικές αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή και διεξάγονται έρευνες.

Για την ενισχυτική δόση και οι δύο σημείωσαν ότι χρειάζεται για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, όπου η ανοσοποίηση όσο περνά ο χρόνος,

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News