Ελλάδα

Έρευνα 2021: Ποιοι οι λόγοι που τρακάρουν οι Έλληνες οδηγοί;

Η Δευτέρα είναι η μέρα που σημειώνονται τα περισσότερα ατυχήματα - Ωστόσο τα περισσότερα προβλήματα στον δρόμο, καταγράφονται τον Δεκέμβριο, ο οποίος αποδεικνύεται, πρώτος σε ποσοστά ζημιών με 1,4%

Τήρηση ορίων κυκλοφορίας, υπακοή στα σήματα, συγκέντρωση και αυξημένα αντανακλαστικά είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που μας κάνουν προσεκτικούς οδηγούς.

Αν όλα αυτά τηρούνταν, τότε τα τροχαία ατυχήματα θα ήταν σπάνια. Δυστυχώς όμως το να οδηγούμε με προσοχή δεν αρκεί για να αποτρέψει κάθε είδους αναποδιά που μπορεί να προκύψει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας, όπως προκύπτουν από τα ασφαλισμένα οχήματά της, σε όλη τη διάρκεια του 2021, αποδεικνύεται ότι η ημέρα που γίνονται τα περισσότερα ατυχήματα είναι η Δευτέρα (17,5%).

Ακολουθούν η Τετάρτη με 16,9% και η Τρίτη με 16,3%, ενώ η Κυριακή είναι η μέρα με τη λιγότερη κυκλοφορία άρα και με τα λιγότερα ατυχήματα (6,6%).

Οι ώρες που συμβαίνουν αθροιστικά τα περισσότερα ατυχήματα;

Σύμφωνα με τις καταγραφές της Hellas Direct το 2021 το χρονικό διάστημα που οι περισσότεροι από εμάς βρισκόμαστε καθ οδόν, είναι όπως είναι αναμενόμενο το πιο επικίνδυνο.

Από τις 12:00 έως τις 15:00 το μεσημέρι οι δρόμοι, ειδικά στις μεγάλες πόλεις, είναι γεμάτοι με χιλιάδες ανθρώπους. Τις συγκεκριμένες ώρες καταγράφεται το 25,2% των ατυχημάτων ενώ 9:00 - 12:00 το 20,8%.

Αναφορικά με τους μήνες που σημειώνονται τα περισσότερα προβλήματα στον δρόμο, η συγκεκριμένη έρευνα αποδεικνύει ότι ο Δεκέμβριος είναι πρώτος σε ποσοστά ζημιών με 1,4%.

Ακολουθούν Ιούνιος, Ιούλιος, Σεπτέμβριος, Οκτώβριος και Νοέμβριος με 1,3%.

Ο μήνας με τα λιγότερα ατυχήματα είναι ο Μάρτιος (0,8%). Γενικότερα, με βάση την έρευνα της Hellas Direct αποδεικνύεται ότι μια μικρή απροσεξία, μια βιαστική κίνηση ή μια στιγμιαία έλλειψη συγκέντρωσης αρκούν για να σας χαλάσουν το πρόγραμμα.

Οι περισσότερες συγκρούσεις μεταξύ οχημάτων είναι μικρές, χωρίς ιδιαίτερες ζημιές.

Τρεις στις δέκα φορές οχήματα που κινούνται με μικρή ταχύτητα πέφτουν πάνω σε παρκαρισμένα, ενώ το 24% των συγκρούσεων γίνεται επειδή κάποιος οδηγός έκανε όπισθεν χωρίς να υπολογίσει καλά την απόσταση με άλλο όχημα. Σε γενικές γραμμές, η μη τήρηση αποστάσεων αποτελεί συχνή αιτία ατυχήματος (20%) ενώ η παραβίαση προτεραιότητας είναι σπάνιο φαινόμενο (2%).

Συνολικά η έρευνα της Hellas Direct για το 2021 κατέγραψε όλα όσα βιώνουμε στους δρόμους σε καθημερινή βάση.

Όπως καταλήγει η έρευνα, η κούραση της εβδομάδας οδηγεί στα αυξημένα ατυχήματα των Παρασκευών και το άγχος των μεσημεριανών ωρών που μας κάνει απρόσεκτους έως τους στενούς δρόμους, τα διπλοπαρκαρίσματα και τη μη τήρηση της προτεραιότητας, όλα συνθέτουν μια πραγματικότητα την οποία με την ανάλογη προσοχή μπορούμε να βελτιώσουμε.

Φωτογραφία: pexels

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια