Ρούλα Πισπιρίγκου: Το φάρμακο που χορηγούνταν στην Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο που της χαλούσε το σχέδιο

Ελλάδα
Ρούλα Πισπιρίγκου: Το φάρμακο που χορηγούνταν στην Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο που της χαλούσε το σχέδιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα ερωτήματα γεννούν οι αναζητήσεις της 33χρονης στο διαδίκτυο πριν και μετά το θάνατο της Τζωρτζίνας

Νέες αποκαλύψει έρχονται στο φως στην υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα, η οποία έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Οι αναζητήσεις που έκανε η μητέρα των τριών νεκρών κοριτσιών, Ρούλα Πισπιρίγκου, στο διαδίκτυο πριν και μετά το θάνατο της Τζωρτζίνας, γεννούν νέα ερωτήματα.

Ανάμεσα στις αναζητήσεις της 33χρονης στο διαδίκτυο φαίνεται να είναι και μια ουσία η οποία χορηγούνται στην Τζωρτζίνα τις ημέρες που βρισκόταν στο νοσοκομείο.

Πρόκειται για το φάρμακο φαινοβαρβιτάλη, που συνδέεται άμεσα με την κεταμίνη και βρισκόταν στα φάρμακα που χορηγούνταν στην Τζωρτζίνα.

Όπως αναφέρθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Star πρόκειται για ένα αντι-ελιπιτικό φάρμακο, που λάμβανε η Τζωρτζίνα τις δύο τελευταίες ημέρες της ζωής της στο Αγλαΐα Κυριακού. Μάλιστα όπως σημειώνεται «χαλούσε τα σχέδια της Ρούλας Πισπιρίγκου σε σχέση με την κεταμίνη». Πρόκειται ουσιαστικά για το φάρμακο μειώνει τη δράση της.

//--> //-->

«Όταν κάποιος λαμβάνει φαινοβαρβιτάλη αυξάνει την ταχύτητα μεταβολισμού της κεταμίνης. Αυτό σημαίνει ότι η διάρκεια της δράσης της κεταμίνης μειώνεται», αναφέρει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού, o ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης.

Και συμπλήρωσε: «Η καταστολή του καρδιακού ρυθμού για να προκαλέσει μια έλλειψη οξυγόνου στον εγκέφαλο, θέλεις να διαρκέσει αρκετά. Άρα, θα πρέπει να υπολογίσεις ότι η κεταμίνη, που θα δώσεις, θα μεταβολιστεί πολύ πιο γρήγορα, οπότε πρέπει να προσαρμόσεις και τη δοσολογία».

Η Ρούλα Πισπιρίγκου την ημέρα που τη συλλαμβάνουν φέρεται να αναζητά στο διαδίκτυο «κεταμίνη» - «κεταμίνη φαινοβαρβυτάλη» - «υδροχλωρική κεταμίνη».

Όσο για ένα από τα ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί, το γιατί δόθηκε τόσο μεγάλη δόση κεταμίνης στο παιδί, ο κ. Γαλεντέρης εξήγησε πως: «Εγώ θεωρώ ότι δόθηκε για να είσαι σίγουρη για το αποτέλεσμα, αν φυσικά δόθηκε από την ίδια. Σε τέτοια δοσολογία, όμως, όπως προκύπτουν τα δεδομένα, δεν μπορεί να δόθηκε από κάποιον άλλον. Δόθηκε για να προκαλέσει σίγουρα τον θάνατο».

(φωτογραφία Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News