Παγώνη για ηπατίτιδα στα παιδιά: Το 10% που νόσησαν χρειάστηκαν μεταμόσχευση

Ελλάδα
Παγώνη για ηπατίτιδα στα παιδιά: Το 10% που νόσησαν χρειάστηκαν μεταμόσχευση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Κολλάνε και οι μεγάλοι, αλλά αυτή τη στιγμή περιορίζεται μέχρι την ηλικία 16 ετών», επισήμανε η κ. Παγώνη

Παγκόσμια ανησυχία έχει προκαλέσει η αύξηση των περιπτώσεων οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), να ανακοινώνει το Σάββατο 23 Απριλίου,  πως τουλάχιστον ένα παιδί πέθανε εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων.

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνα-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, αναφερόμενη στην οξεία ηπατίτιδα που εμφανίζεται στα μικρά παιδιά συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή από τους γονείς στα συμπτώματα που παρουσιάζουν τα παιδιά

Όπως σημειώθηκε τα συμπτώματα παραπέμπουν σε γαστρεντερικές διαταραχές με εμετούς και διάρροιες και θα πρέπει να υπάρχει άμεση επικοινωνία με τους παιδιάτρους.

Η ίδια αναφέρθηκε στα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής από τον ΠΟΥ σημειώνοντας πως «Η ηπατίτιδα σε μικρά παιδιά, κυρίως έως την ηλικία των 5-6 ετών, μας ανησυχεί, γιατί στο 10% των παιδιών που νόσησαν έγιναν μεταμοσχεύσεις. Βέβαια ήταν πετυχημένες όλες, όμως είχαμε έναν θάνατο, όπως ανακοινώθηκε από τον ΠΟΥ». Παράλληλα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας πως ακόμα διερευνάται η αιτία έξαρσης της ηπατίτιδας σημειώνοντας ότι «πιστεύουμε ότι αφορά σε κάποιον αδενοϊό».

Πάντως ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία σχέση με τα εμβόλια, καθώς κανένα από τα παιδιά που νόσησαν δεν είχε εμβολιαστεί, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να σχετίζεται με τον κορωνοϊό.

Ωστόσο, η κ. Παγώνη υπογράμμισε ότι δε χρειάζεται πανικός, καθώς οι γιατροί ξέρουν πως θεραπεύονται και πως αντιμετωπίζεται η ηπατίτιδα ενώ κάλεσε για αυστηρή τήρηση των μέτρων υγιεινής, καθώς η ηπατίτιδα είναι μεταδοτική. «Κολλάνε και οι μεγάλοι, αλλά αυτή τη στιγμή περιορίζεται μέχρι την ηλικία 16 ετών», επισήμανε.

(φωτογραφία Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News