Σχολεία: Πώς θα γίνει η επιστροφή στα θρανία μετά το Πάσχα - Τι θα αλλάξει με τα self test και τις μάσκες

Ελλάδα
Σχολεία: Πώς θα γίνει η επιστροφή στα θρανία μετά το Πάσχα - Τι θα αλλάξει με τα self test και τις μάσκες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι ανέφερε στην συνέντευξη Τύπου η Βάνα Παπαευαγγέλου για τα μέτρα που θα ισχύουν στα σχολεία μετά το Πάσχα - Πότε θα επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία

«Με τη βελτίωση των κρουσμάτων μετακινούμαστε σε άλλη τακτική, όπου ο έλεγχος στην κοινότητα, αλλά και στα παιδιά στα σχολεία θα επικεντρώνεται σε όσα έχουν συμπτώματα», ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Παράλληλα, επισήμανε ότι τα παιδιά μετά το Πάσχα δε θα υποχρεούνται σε self test, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι τα μέτρα περιορισμού της διασποράς θα συνεχίσουν να ισχύουν, όπως η χρήση μάσκας, ο εξαερισμός των τάξεων και υγιεινή των χεριών.

Επίσης, όπως υποστήριξε, θα συνεχίσει να ισχύει η συστηματική ιχνηλάτηση των επαφών επιβεβαιωμένου κρούσματος.

Πότε ανοίγουν τα σχολεία μετά το Πάσχα

Φέτος το Πάσχα «πέφτει» στις 24 Απριλίου. Τα σχολεία λοιπόν σταμάτησαν τα μαθήματα την Παρασκευή πριν την Μεγάλη Εβδομάδα, στις 15 Απριλίου και εκπρόκειτο να ανοίξουν ξανά στις 2 Μαΐου

Όμως η υποχρεωτική αργία της 1ης Μαΐου 2022, μετατίθεται και φέτος λόγω του ότι συμπίπτει με Κυριακή για τη Δευτέρα 2 Μαΐου 2022, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, και έτσι τα σχολεία θα ξανανοίξουν την Τρίτη 3 Μαΐου 2022.

Πότε κλείνουν για καλοκαίρι

Με απόφαση που υπογράφει η υφυπουργός Παιδείας Ζωή Μακρή, ορίζεται ως ημερομηνία λήξης των μαθημάτων στα σχολεία του διδακτικού έτους 2021−2022.

Αναλυτικότερα, τα μαθήματα στα ημερήσια και εσπερινά Γυμνάσια, Ειδικά Γυμνάσια, Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια και Γυμνάσια των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας τα μαθήματα θα σταματήσουν στις 30 Μαΐου 2022, ημέρα Δευτέρα.

Στα ημερήσια και εσπερινά Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, Ειδικά Λύκεια, Ειδικά Επαγγελματικά Λύκεια και Λύκεια των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, η τελευταία ημέρα μαθημάτων θα είναι η 20η Μαΐου 2022, ημέρα Παρασκευή.

Τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία θα κλείσουν στις 15 Ιουνίου 2022.

Η παρούσα Απόφαση για το κλείσιμο των σχολείων θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News