Ελλάδα

Κατατέθηκε η τροπολογία για τη χρονική μετάθεση των εκλογών στα επιμελητήρια

Κατατέθηκε η τροπολογία-προσθήκη του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, που αφορά στη χρονική μετάθεση της διαδικασίας εκλογής μελών των διοικητικών συμβουλίων των επιμελητηρίων - Η ρύθμιση

Κατατέθηκε η τροπολογία-προσθήκη του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, που αφορά στη χρονική μετάθεση της διαδικασίας εκλογής μελών των διοικητικών συμβουλίων των επιμελητηρίων.

Η τροπολογία-προσθήκη κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τίτλο «Εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου για τη δραστηριοποίηση των πλοίων αναψυχής και των τουριστικών ημερόπλοιων, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου των επαγγελματικών πλοίων αναψυχής και άλλες διατάξεις».

Όπως σημειώνεται, με την αξιολογούμενη ρύθμιση επιδιώκεται η χρονική μετάθεση της διαδικασίας εκλογής μελών των διοικητικών συμβουλίων των επιμελητηρίων του ν. 4497/2017, σε ημερομηνία μεταξύ της 15ης Νοεμβρίου 2023 και της 15ης Δεκεμβρίου 2023, προκειμένου να αποφευχθεί η διεξαγωγή τους κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης αυξημένου πληθωρισμού, που προκλήθηκε από τον συνδυασμό των διεθνών κρίσεων της πανδημίας Coνid-19 και της γεωπολιτικής κρίσης εξαιτίας της εισβολής των στρατευμάτων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία, σε συνδυασμό με τη ανάγκη για ταχεία μεταβολή του μοντέλου παραγωγής ενέργειας.

Με τον τρόπο αυτό, επιδιώκεται η εξασφάλιση ίσων όρων συμμετοχής στις οικείες εκλογικές διαδικασίες, δεδομένου ότι η οικονομική κρίση του αυξημένου διεθνούς πληθωρισμού επηρεάζει πολύ περισσότερο τις μικρές επιχειρήσεις, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε προβληματική εκπροσώπησή τους στα συλλογικά όργανα των επιμελητηρίων του ν. 4497/2017.

    
Η ρύθμιση

Χρονική μετάθεση της διαδικασίας εκλογής μελών των διοικητικών συμβουλίων των επιμελητηρίων του ν. 4497/2017

Η επόμενη, από την έναρξη ισχύος του παρόντος, διαδικασία εκλογής των μελών των διοικητικών συμβουλίων των επιμελητηρίων της παρ. Ι του άρθρου 69 του ν. 4497/2017 (Α' 171), διεξάγεται σε ημερομηνία μεταξύ της 15.11.2023 και της 15ης,12.2023, που ορίζεται με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του οικείου επιμελητηρίου.

Με πληροφορίες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ 


 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια