Αντώνης Συκάρης: Αδύνατη η μεταφορά της σορού του λόγω κακοκαιρίας

Ελλάδα
Αντώνης Συκάρης: Αδύνατη η μεταφορά της σορού του λόγω κακοκαιρίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήδη έχουν γίνει τουλάχιστον τρεις απόπειρες από πέντε σέρπα, προκειμένου να περισυλλεγεί η σορός του 60χρονου κορυφαίου Έλληνα ορειβάτη

Αποτυχημένες ήταν και οι τρεις απόπειρες περισυλλογής της σορού του άτυχου Έλληνα ορειβάτη, Αντώνη Συκάρη, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο Νταουλαγκίρι το βουνό των 8.167 μέτρων, όπου έχασε τη ζωή του, την Τρίτη 12 Απριλίου.

«Αν ο πατέρας μου είχε πέσει σε κάποια πλαγιά είτε ανεβαίνοντας είτε κατεβαίνοντας από την κορυφή δεν θα έψαχνε κανείς. Θα έμενε εκεί παγωμένος για πάντα. Επειδή όμως είναι σε σημείο της διαδρομής πρέπει να την πάρουν και να μας την επιστρέψουν μαζί με τα προσωπικά του αντικείμενα, όπως το κινητό του και την κάμερα που είχε μαζί του», θα πει στο protothema.gr και θα προσθέσει: «όσες προσπάθειες έχουν γίνει δεν έχουν αποτέλεσμα λόγω καιρού. Σήμερα θα επιχειρήσουν και πάλι πέντε σέρπα όπως μας έχουν πει και αν θα τα καταφέρουν. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα και να μην επιχειρήσουν λόγω καιρικών συνθηκών» αναφέρει ο γιος του Αντώνη Συκάρη στο protothema.gr.

Όταν οι καιρικές συνθήκες  το επιστρέψουν και οι σέρπα φθάσουν στο σημείο των 7400 μέτρων που βρίσκεται η σορός του Αντώνη Συκάρη, θα την κατεβάσουν μέχρι ενός σημείου και μετά με συνδρομή ελικοπτέρου θα κατέβει στα πεδινά ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες επαναπατρισμού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News