Πάτρα: Το τελευταίο «γκουγκλάρισμα» της Πισπιρίγκου - Πού εστιάζουν οι έρευνες για Ίριδα και Μαλένα

Ελλάδα
Πάτρα: Το τελευταίο «γκουγκλάρισμα» της Πισπιρίγκου - Πού εστιάζουν οι έρευνες για Ίριδα και Μαλένα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί οι Αρχές επισπεύδουν τις έρευνες για τον θάνατο της Ίριδας - Τα στοιχεία που δείχνουν ότι μπορεί να υπήρχε εγκληματική ενέργεια και στον θάνατο της Μαλένας

Αδιάκοπες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα, με την μητέρα των παιδιών, Ρούλα Πισπιρίγκου, να βρίσκεται στον Κορυδαλλό και να εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι είναι αθώα.

Οι Αρχές δεν έχουν καταφέρει να συνδέσουν την χορήγηση κεταμίνης στην 9χρονη Τζωρτζίνα με την μητέρα των τριών παιδιών και οι ελπίδες για διαλεύκανση της υπόθεσης εναποτίθενται στους άλλους δύο θανάτους των κοριτσιών από την Πάτρα, της Μαλένας και κυρίως της Ίριδας.

Τα ευρήματα των διωκτικών Αρχών σχετικά με τα ψηφιακά «ίχνη» σε σελίδες με θανατηφόρες ουσίες της Ρούλας Πισπιρίγκου, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας, δεν απέφεραν καρπούς.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα αποτελέσματα που προέκυψαν από την άρση του τηλεφωνικού ηλεκτρονικού απορρήτου σε ηλεκτρονικές συσκευές (τάμπλετ) και κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στο σπίτι της 33χρονης και κατασχέθηκαν, «έδειξαν» τις συγκεκριμένες διαδικτυακές αναζητήσεις, όμως αυτές τοποθετούνται χρονικά μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας και λίγο πριν τη σύλληψη της 33χρονης.

Όπως αναφέρει η «Πελοπόννησος» η Πισπιρίγκου αναζητούσε στο διαδίκτυο οτιδήποτε άκουγε στην τηλεόραση ή διάβαζε στο ίντερνετ κι αφορούσε σε πιθανές ουσίες και σκευάσματα που θα μπορούσαν να επιφέρουν τον θάνατο στην 9χρονη. Το τελευταίο γκουγκλάρισμά της εντοπίζεται στις 30 Μαρτίου λίγο πριν οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών Αττικής την προσάγουν στη ΓΑΔΑ. Αναζητούσε να μάθει «τι είναι η κεταμίνη», καθώς τότε είχε βγει η είδηση πως στην Τζωρτζίνα βρέθηκε η θανατηφόρα ουσία. Η Ρούλα Πισπιρίγκου, έχει προβεί σε αγορά μέσω διαδικτύου, αφορά όμως σε φαρμακευτικά σκευάσματα και συγκεκριμένα σε λιποδιαλύτες. Από τις 8 συσκευές κινητών τηλεφώνων που βρέθηκαν στο ισόγειο του τριώροφου επί της οδού Μπιζανίου, στην Πάτρα, μόνο η μία είναι λειτουργική και πρόκειται για κινητό τελευταίας τεχνολογίας (smartphone).

Στο μικροσκόπιο μπαίνει ο θάνατος της Τζωρτίνας, με τη  δικαστική λειτουργός ζητά να ενημερωθεί επίσημα για κυρίως δύο παραμέτρους:

Η πρώτη αφορά τη διανομή της ουσίας με την ανακρίτρια να ζητά να μάθει που έχει διανεμηθεί η συγκεκριμένη ουσία στην Ελλάδα. Η δεύτερη σχετίζεται με τον τρόπο που θα μπορούσε κάποιος να προμηθευτεί την επίμαχη ουσία, νόμιμα ή παράνομα. Ζητά μάλιστα να επικεντρωθούν οι απαντήσεις του ΕΟΦ, ως προς αυτό το θέμα, στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας.

Ενώπιον της ανακρίτριας, στο μεταξύ, συνεχίζονται οι καταθέσεις για το θάνατο της Τζωρτζίνας από τα χέρια της μητέρας της, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας.

Έτσι, την Τετάρτη 13 Απριλίου, σύμφωνα με πληροφορίες, στο ανακριτικό γραφείο βρέθηκαν και κατέθεσαν μάρτυρες από το νοσηλευτικό προσωπικό από το Καραμανδάνειο της Πάτρας. Αύριο αναμένεται πως θα συνεχιστεί αυτό το σκέλος της υπόθεσης από την δικαστική λειτουργό και σύμφωνα με πληροφορίες θα καταθέσουν γιατροί του ίδιου νοσοκομείου που δεν είχαν εξεταστεί στο στάδιο της προανάκρισης.

Ο θάνατος της Μαλένας και οι αντιφάσεις Ρούλας και Δήμητρας Πισπιρίγκου

Σε ό,τι αφορά στα άλλα δύο νεκρά κορίτσια, στην Μαλένα και στην Ίριδα, ο θάνατος του βρέφους έχει προβληματίσει τις Αρχές που βλέπουν αντιφάσεις στις καταθέσεις των αδελφών Πισπιρίγκου που βρίσκονταν στο σπίτι την ώρα που εξέπνευσε η μικρή. Η ώρα που άφησε την τελευταία της πνοή, όπως είναι γνωστό, δεν έχει προσδιορισθεί και γι’ αυτό δεν αναγράφεται στην Ιατροδικαστική Έκθεση της Αγγελικής Τσιόλα, στην Πάτρα, η οποία διενήργησε τη νεκροψία – νεκροτομή 30 ολόκληρες ώρες μετά την διαπίστωση του θανάτου του βρέφους. Εν προκειμένω, κρίσιμες και καθοριστικές θεωρούνται οι διαπιστώσεις των ιατρών και νοσοκόμων του «Καραμανδανείου» Νοσοκομείου, οι οποίοι «υποδέχθηκαν» νεκρό το μωρό από το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το μεσημέρι. Βάσιμα τονίζεται ότι έχουν προχωρήσει σε σωστή εκτίμηση της ώρας που το παιδί έχασε τη ζωή του.

Όπως είχαν πει η Ρούλα και η Δήμητρα Πισπιρίγκου, κοιμήθηκαν στις 2.30 μετά τα μεσάνυχτα. Οι δύο αδελφές είπαν ότι το βρέφος έκλαψε στις 7.30 το πρωί και πήγε η Ρούλα στο δωμάτιο να το φροντίσει, όπου σύμφωνα με την αδελφή της έμεινε μόνο 30 δευτερόλεπτα. Οι αντιφάσεις έχουν πέσει στο μικροσκόπιο των Αρχών, καθώς η 33χρονη κατηγορούμενη φέρεται να κατέθεσε ότι υπολογίζεται ο θάνατος της Iριδας μεταξύ 8–9 το πρωί – επικαλούμενη προσδιορισμό που δήθεν της ανέφερε η ιατροδικαστής κ. Τσιόλα. Η τελευταία έχει διαρρεύσει ότι δεν είπε κάτι τέτοιο στη μητέρα του βρέφους. Αλλά και η αδελφή της, Δήμητρα, φέρεται να είπε άλλες ώρες. Αρχικά, είχε πει ότι βρήκε νεκρό στην κούνια το μωρό στις 10.30 το πρωί, κάτι που «διόρθωσε» λέγοντας ότι το συμβάν έγινε μία ώρα αργότερα.

Αναφορικά με το περιβόητο πανάκι της Ίριδας, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που μεταδόθηκαν από το Star, δεν είναι τυχαίο που αυτό το πανάκι παραμένει στα χέρια της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της Πάτρας και συγκεκριμένα της κυρίας Αγγελικής Τσιόλα, η οποία διενήργησε μια πλήρη ιατροδικαστική έκθεση. Πάνω σε αυτό το πανάκι βρέθηκαν κηλίδες με κάποιο υγρό, το οποίο παραπέμπει σε αίμα. Η ιατροδικαστής κατά τη νεκροψία του παιδιού είχε εντοπίσει «μικρή λύση της συνέχειας του στοματικού βλεννογόνου», δηλαδή τραύμα μέσα στο στόμα του παιδιού.

Τι «φωτογραφίζει» εγκληματική ενέργεια στο θάνατο της Μαλένας

Στο μικροσκόπιο μπαίνει ο θάνατος της Μαλένας στο νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ και η αιτία θανάτου που ανέφερε εκτεταμένη βλάβη στο συκώτι.

Με βάση, το ρεπορτάζ του αστυνομικού συντάκτη των εφημερίδων «Τα ΝΕΑ» και «Το ΒΗΜΑ», Βασίλη Λαμπρόπουλου, αυτή η βλάβη ενδέχεται να προήλθε από χορήγηση μιας τοξικής ουσίας για πολλή ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα πρέπει να έδρασε για πάνω από μία ώρα, αφού μεταβολίστηκε και δεν βρέθηκαν ίχνη της στην ιατροδικαστική έκθεση του παιδιού, σε αντίθεση με την περίπτωση της Τζωρτζίνας όπου εντοπίστηκε η κεταμίνη έστω και σε μικρή ποσότητα.

Υπάρχει, λοιπόν, η εκτίμηση ότι μπορεί να δόθηκε κεταμίνη ή άλλη αναισθητική ουσία και στη Μαλένα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News