Γυναικοκτονία στα Γλυκά νερά: Αντιδράσεις γυναικών του ΛΣ μετά τα ειρωνικά σχόλια λιμενικών

Ελλάδα
Γυναικοκτονία στα Γλυκά νερά: Αντιδράσεις γυναικών του ΛΣ μετά τα ειρωνικά σχόλια λιμενικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η γραμματεία γυναικών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών (ΠΟΛ) εκφράζει με ανακοίνωσή της την απογοήτευση και τη θλίψη της για το βίντεο που κυκλοφόρησε με άνδρες συναδέλφους

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το βίντεο με τη συζήτηση λιμενικών σε Διοικητικό Συμβούλιο που είχε γίνει την ημέρα της σύλληψης του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά. 

Η γραμματεία γυναικών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών (ΠΟΛ) εκφράζει με ανακοίνωσή της την απογοήτευση και τη θλίψη της για το βίντεο που κυκλοφόρησε με άνδρες συναδέλφους. Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΛ αναφέρει:

«Με μεγάλη μας θλίψη και απογοήτευση ενημερωνόμαστε για τους αρνητικούς σχολιασμούς αλλά και τα όσα αναπαράγουν ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε καμία περίπτωση δεν θεωρούμε ότι η εικόνα αυτή αντικατοπτρίζει το σύνολο των συναδέλφων αντρών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ και επ΄ουδενί δεν είναι αυτού του είδους ο συνδικαλισμός αυτός που εκφράζει το σύνολο των 3.000 γυναικών που τιμούν υπηρετώντας σε κάθε βαθμίδα το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή.

Ευελπιστούμε η αξιοπρέπεια να υπερισχύσει των “μικροσυνδικαλιστικών” συμφερόντων ως ελάχιστη ένδειξη μεταμέλειας σε γυναίκες που έχασαν τη ζωής τους, πέφτοντας θύματα εγκληματικών ενεργειών των συζύγων τους. Ως Γραμματεία Γυναικών της Π.Ο.Λ. καταδικάζουμε κάθε φαινόμενο βίας εις βάρος των γυναικών, ιδίως όταν πρόκειται για την άσκηση των υπηρεσιακών καθηκόντων και είμαστε στη διάθεση κάθε συναδέλφου προκειμένου να αποτραπούν συμπεριφορές και ενέργειες που δεν συνάδουν με τις αρχές και το ήθος των υπηρετούντων στο ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ».

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με δημοσίευμα του armyvoice.gr, την Κυριακή 10 Απριλίου 2022, είδε το φως της δημοσιότητας οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο φέρεται να είναι από συνεδρίαση στελεχών του ΔΣ της Ομοσπονδίας Λικενικών ΠΟΕΠΛΣ.

Στο βίντεο αυτό, ο πρόεδρος της ΠΟΕΠΛΣ, και πρόεδροι  πρωτοβαθμίων σωματείων ακούγονται και φαίνονται να κάνουν πλάκα σχετικά με τη γυναικοκτονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, και μια άλλη γυναικοκτονία που είχε σημειωθεί το 2013 και συγκλόνισαν το πανελλήνιο.

Ο διάλογος:

«Εγώ σήμερα λέω της γυναίκας μου κάτσε καλά μην πάρω πτυχίο πιλότου. Κόκκαλό η γυναίκα»

«Έτσι μπράβο φιλαράκι, να μαθαίνουνε»

«Ειδες που τα κοριτσάκια όταν είναι μικρά λένε θα παντρευτώ πιλότο; Χαχαχα.»

«Εμείς παιδιά είχαμε ένα πολύ ήσυχο άνθρωπο και μια εκεί -θεός σχωρέστην- που τον έκανε ο,τι ήθελε από εδώ κι απο εκεί, τον ξεφτέλιζε, γυρνάει κάποια στιγμή το μυαλό του, πάει και τη θάβει εδώ στο Ντίπι, έτσι λένε μια περιοχή, οπότε μετά είχε βγει και λέγανε ή πιστή στο σπίτι, ή γυμνή θαμμένη στο Ντίπι» (γέλια όλων).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News