Κορωνοϊός: Τέλος τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης από 1η Μαΐου

Κρήτη
Κορωνοϊός: Τέλος τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης από 1η Μαΐου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από την 1η Σεπτεμβρίου, το μέτρο θα επανεξεταστεί με βάση τα υγειονομικά δεδομένα - Επανέρχεται η λειτουργία όλων των χώρων στο 100%

Την κατάργηση της επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού και νόσησης ανακοίνωσε μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Πιο συγκεκριμένα, καταργείται από 1η Μαίου έως 31 Αυγούστου η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού και νόσησης.

Από την 1η Σεπτεμβρίου, το μέτρο θα επανεξεταστεί με βάση τα υγειονομικά δεδομένα.

Έως 31 Αυγούστου επανέρχεται η λειτουργία όλων των χώρων στο 100% και αίρεται κάθε μετρικός περιορισμός.

Επίσης, από τις 15 Απριλίου αναστέλλεται το πρόστιμο των 100 € στους ανεμβολίαστους άνω των 60.

Το Πάσχα θα γίνει με τα υπάρχοντα μέτρα και θα υπάρχει σύσταση χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους θα γιορτάσουμε το ορθόδοξο Πάσχα κανονικά τηρώντας τα πρωτόκολλα.

//--> //-->

Παράλληλα, ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για ραντεβού για τους πολίτες άνω των 70 ετών που επιθυμούν να εμβολιαστούν με τέταρτη δόση και μεθαύριο Παρασκευή για τους άνω των 60 ετών.

Ο κ. Θεμιστοκλέους αποκάλυψε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει οριστική απόφαση για το αν θα χορηγηθεί τέταρτη δόση στον γενικό πληθυσμό, καθώς τα επιστημονικά δεδομένα δεν επαρκούν, ενώ τόνισε ότι εξετάζεται από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών η τρίτη δόση στα παιδιά.

Όπως επισήμανε, η δεύτερη ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού δεν είναι υποχρεωτική και ούτε έχει σχέση με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, αλλά αποτελεί απλώς μια σύσταση.

 Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα για τις ηλικίες 80 και άνω έχει ανοίξει από τις 7 Απριλίου και υπολογίζεται ότι έχουν κλειστεί μέχρι σήμερα περίπου 40.000 ραντεβού.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News