Πάτρα: «Αποσύρεται» από την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών ο Γρηγόρης Λέων

Κρήτη
Πάτρα: «Αποσύρεται» από την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών ο Γρηγόρης Λέων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρόεδρος των ιατροδικαστών κ. Γρηγόρης Λέων αφήνει τους πραγματογνώμονες να ολοκληρώσουν το έργο για τα αίτια του θανάτου των τριών κοριτσιών, σύμφωνα με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης - «Να αφήσουμε τους πραγματογνώμονες να κάνουν τη δουλειά τους»

Αποχωρεί από την έρευνα της υπόθεσης του θανάτου των τριών παιδιών της Πάτρας, ο ιατροδικαστής κ. Γρηγόρης Λέων, αφού ολοκλήρωσε το «χρέος», όπως αναφέρει με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τη σκυτάλη παραδίδει στους πραγματογνώμονες, όπως αναφέρει στην ανάρτησή του, ενώ σημειώνει ότι πρόθεσή του ήταν να εξηγήσει τους όρους και τις έννοιες της ιατροδικαστικής επιστήμης, ώστε να γίνει ευρύτερα κατανοητό το ζήτημα που έχει συγκλονίσει την ελληνική κοινή γνώμη και όχι μόνο.

«Προσπάθησε με κάθε τρόπο να βοηθήσω το ευρύ κοινό να καταλάβει όσο το δυνατόν καλύτερα τους όρους και τις έννοιες της ιατροδικαστικής επιστήμης που εμφανίζονταν στα σχετικά ρεπορτάζ» έγραψε θεωρώντας ότι «αυτό ήταν το χρέος μου ως επιστήμονα και το έκανα συχνά σε βάρος της δουλειάς και του προσωπικού μου χρόνου».

Διαβάστε επίσης ⇒ 

Πάτρα: Ο ρόλος της Κρήτης στις έρευνες των ειδικών - Τι είπε ο Γ. Λέων στο neakriti.gr

Πλέον έχουν οριστεί πραγματογνώμονες για να συνεχίσουν τις έρευνες γύρω από τον «μυστήριο» θάνατο των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη  -Μαλένας, Ίριδας και Τζωρτζίνας- και να καθορίσουν τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατό τους.

«Προσωπικά θα τηρήσω την υπόσχεσή μου σε όσα ΜΜΕ την έχω ήδη δώσει και θα επιστρέψω στα υπόλοιπα καθήκοντά μου» ξεκαθάρισε ο ιατροδικαστής και ευχαρίστησε όλους όσους παρακολουθούσαν τις δηλώσεις του αυτό το διάστημα και υποστήριξαν τις θέσεις και τις υποψίες του σχετικά με τους θανάτους των τριών άτυχων κοριτσιών.

Δείτε την ανάρτηση:

ο

Ο Λέων Γρηγόρης, στην εκπομπή της ΚΡΗΤΗ TV «Ώρα Αιχμής»

Υπενθυμίζεται ότι ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, μίλησε το βράδυ της Δευτέρας, 11 Απριλίου στην εκπομπή της ΚΡΗΤΗ TV «Ώρα Αιχμής», για την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα. 

Στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής» ο κ. Λέων τόνισε πως δέχεται απειλές για την ζωή του, ωστόσο για τον ίδιο αυτό που έχει σημασία είναι να εκφράζει την ιατροδικαστική του άποψη ανεπηρέαστα.

Ως προς τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών, τόνισε πως όλα τα στοιχεία δείχνουν πως ο θάνατος της Ίριδας οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια.

«Στην Ίριδα τα ευρήματα που έχει στους πνεύμονες και τον εγκέφαλο είναι ο ορισμός του ασφυκτικού θανάτου». Για τον θάνατο της Μαλένας και εδώ σύμφωνα με τον κ. Λέων, υπάρχουν καθαρές τοξικολογικές εξετάσεις, υπάρχει όμως το δεδομένο του ασφυκτικού θανάτου. Μάλιστα στο ερώτημα αν υπάρχουν συνεργοί ο κ. Λέων είπε ότι η έρευνα θα φέρει εξελίξεις και για άλλα πρόσωπα, τονίζοντας ότι μιλάμε για μια υπόθεση πρωτόγνωρη στα δικαστικά χρονικά της χώρας.

https://www.youtube.com/watch?v=82xIxZhTHKg?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

Σχετικά με όσα δήλωσε ο Μάνος Δασκαλάκης στην Αγγελική Νικολούλη για τον θάνατο της Ίριδας, ότι δηλαδή μόλις έφτασε στο σπίτι είδε την Ρούλα Πισπιρίγκου να κάνει ΚΑΡΠΑ στο βρέφος και ότι το πόδι του ήταν παγωμένο, ο κ. Λέων δήλωσε: «Το σημαντικό στην όλη υπόθεση είναι ότι φτάνει ό πατέρας σε μία στιγμή που επιβεβαιωμένα είναι νεκρό το παιδί. Υπάρχουν δύο άτομα στο σπίτι, δεν δήλωσαν την παρουσία κανενός άλλου. Ότι συνέβη στο παιδί οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει να το ξεκαθαρίσουν».

Ο γνωστός ιατροδικαστής που έχει συνδέσει το όνομα τους με την υπόθεση της Πάτρας αναφέρθηκε και στον σημαντικό ρόλο που μπορεί να παίξει το εργαστήριο τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης στην διερεύνηση δεδομένων και υλικών μετά την διαδικασία των εκταφών.

Ο κ. Λέων επεσήμανε πως «στην Ελλάδα έχουμε ένα εξαιρετικό εργαστήριο, το οποίο μάλιστα είναι πρωτοπόρο στην ανάλυση τριχών εδώ και πάρα πολλά έτη. Συνεπώς έχει και την εμπειρία και την τεχνογνωσία να αναλύσει τις τρίχες και να μας δώσει αξιόπιστα αποτελέσματα. Πρόκειται για το εργαστήριο Ιατροδικαστικών Επιστημών στο οποίο προΐσταται ένας επιστήμονας από τους δέκα καλύτερους στην Ελλάδα.

Αναφορικά με τις έρευνες για τα αίτια θανάτου της Τζωρτζίνας ο κ. Λέων εκτιμά ότι το εργαστήριο στο νησί «μπορεί να συμβάλει σε μια τέτοια υπόθεση που έχει να κάνει και με μακροχρόνια χρήση ουσιών. Ουσιαστικά έχει λυθεί το θέμα της αιτίας θανάτου του 9χρονου κοριτσιού, καθώς φαίνεται να πρόκειται για τη χρήση κάποιας ουσίας. Αυτό λοιπόν το εύρημα, για να μπορέσουμε να το πάμε και πίσω στον χρόνο, δηλαδή για να μπορέσουμε να δούμε τι έχει γίνει και αν υπήρξαν και προηγούμενες αντίστοιχες προσπάθειες με φαρμακευτικές ουσίες, η μόνη μέθοδος είναι αυτή της ανάλυσης των τριχών. Και το πλέον αξιόπιστο εργαστήριο στην Ελλάδα για αυτή την περίπτωση είναι ακριβώς αυτό που υπάρχει στην Κρήτη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News