Πάσχα: Μέχρι 20 ευρώ το τσουβάλι με τα κάρβουνα

Ελλάδα
Πάσχα: Μέχρι 20 ευρώ το τσουβάλι με τα κάρβουνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα τσουβάλι κάρβουνα, ανάλογα με την χώρα προέλευσης, μπορεί να φτάσει και τα 20 ευρώ, όταν πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία ξεκινούσε από 12-13 ευρώ για το ελληνικό κάρβουνο και τα εισαγόμενα από 10 ευρώ

«Τσιμπημένο» αναμένεται το φετινό Πασχαλινό τραπέζι για τα νοικοκυριά, με τα εδέσματα να μην ξεφεύγουν από το κύμα ανατιμήσεων.

Στα 12 ευρώ το αρνί και 13 ευρώ το κατσίκι, αναμένεται να φτάσουν φέτος οι τιμές στην Κρήτη, αυξημένα κατά 10% με 20% είναι τα πασχαλινά εδέσματα και στους φούρνους, με το τσουρέκι να πωλείται από 11 ευρώ έως 14 ευρώ, ενώ και οι πατάτες ξεκινούν από 1,03 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη:

Κορωνοϊός: Πώς θα κάνουμε Πάσχα φέτος - Τι ισχύει με την άρση μέτρων

Ένας ακόμη παράγοντας που προστίθεται στο κύμα αυξήσεων είναι τα κάρβουνα, με την τιμή τους να έχει σχεδόν διπλασιαστεί. Ένα τσουβάλι κάρβουνα, ανάλογα με την χώρα προέλευσης, μπορεί να φτάσει και τα 20 ευρώ, όταν πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία ξεκινούσε από 12-13 ευρώ για το ελληνικό κάρβουνο και τα εισαγόμενα από 10 ευρώ.

Το 50% από τα κάρβουνα που καίμε στην Ελλάδα είναι από την Κούβα, ενώ η εισαγωγή από την Άπω Ανατολή είναι απαγορευτική λόγω του κόστους των μεταφορικών. Η χώρα παράγει το 10% της ετήσιας ποσότητας που χρειαζόμαστε.

//--> //-->
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News