Επιδότηση καυσίμων: Ανοίγει εντός της εβδομάδας η πλατφόρμα - Αναλυτικά η διαδικασία

Κρήτη
Επιδότηση καυσίμων: Ανοίγει εντός της εβδομάδας η πλατφόρμα - Αναλυτικά η διαδικασία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιους αφορά το μέτρο - Η ενίσχυση φτάνει τα 22 λεπτά το λίτρο και ανέρχεται συνολικά στα 50 ευρώ για την Κρήτη

Ανοίγει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα η πλατφόρμα για την τρίμηνη επιδότηση καυσίμων σε ευάλωτα νοικοκυριά.

Υπενθυμίζεται πως το μέτρο αφορά ιδιοκτήτες οχημάτων με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ. Η ενίσχυση φτάνει τα 22 λεπτά το λίτρο και ανέρχεται συνολικά στα 40 ευρώ για την ηπειρωτική χώρα και 50 ευρώ για τα νησιά, συμπεριλαμβανομένης της Κρήτης.

Η επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης θα έχει διάρκεια μέχρι τέλος Απριλίου -υπάρχει, ωστόσο, πρόβλεψη για παράταση αν χρειαστεί, και δεν έχει όρια ποσοτικά, σε αντίθεση με το σύστημα που θα ισχύσει για τη βενζίνη. Για τους οδηγούς ταξί τον Απρίλιο θα δοθεί μια έξτρα ενίσχυση ύψους 200 ευρώ.

Για τις μοτοσικλέτες, η επιδότηση με την κάρτα καυσίμου θα είναι 30 και 35 ευρώ, αντιστοίχως. Το μέτρο επιδότησης καυσίμου θα ισχύσει για τρεις μήνες και για τα πρώτα 60 λίτρα καυσίμου (180 λίτρα για το τρίμηνο).

//--> //-->

Η κάρτα καυσίμων και το μπόνους των 5 ευρώ

Το επίδομα καυσίμων θα πιστωθεί όταν ανοίξει η πλατφόρμα για αιτήσεις μέσω ειδικής εφαρμογής του gov.gr, ως εξής:

  • σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα, που εκδίδεται ειδικά για τον σκοπό αυτόν από πιστωτικό ίδρυμα ή χρηματοπιστωτικό οργανισμό,
  • σε τραπεζικό λογαριασμό επιλογής του δικαιούχου.

Ο δικαιούχος, αφότου αυθεντικοποιηθεί με τους προσωπικούς κωδικούς του taxisnet, θα εισέρχεται στην εφαρμογή και θα αιτείται είτε την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του ανωτέρω χρηματικού ποσού σε αυτήν, είτε την πίστωση στον τραπεζικό του λογαριασμό

Τα στοιχεία που χρειάζεται να έχετε για την αίτηση είναι ακόμη τα παρακάτω:

  • διεύθυνση email,
  • αριθμός κινητού τηλεφώνου,
  • αριθμός προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού

Οι καταναλωτές που θα επιλέξουν το smartphone τους για την ψηφιακή κάρτα καυσίμων και δεν πιστωθεί το ποσό στον λογαριασμό τους, έχουν ένα μπόνους 5 ευρώ. Ωστόσο, έχει και ημερομηνία λήξης η χρήση της. Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ, η ψηφιακή χρεωστική κάρτα «καίγεται» εάν δεν χρησιμοποιηθεί έως και τις 31 Ιουλίου 2022. Μετά από αυτήν την ημερομηνία η κάρτα καταργείται και το ποσό της έκπτωσης που απέμενε δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Παράλληλα, στα 72 ευρώ διαμορφώνεται η επιδότηση λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος για τον Απρίλιο προκειμένου να περιοριστούν οι επιπτώσεις από τις μεγάλες ανατιμήσεις στην ενέργεια που φτάνουν το 78,5% στο φυσικό αέριο και το 71,4% στο ρεύμα.

Την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος ζητούν εκατοντάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις  μέσω μαζικών αγωγών που καταθέτει το Ινστιτούτο Καταναλωτών.

Επιδότηση 200 ευρώ θα λάβουν και οι οδηγοί ταξί:

//--> //-->
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News