Πάτρα: Στην ίδια πτέρυγα με Φιλιππίδη, Λιγνάδη και πιλότο η Ρούλα Πισπιρίγκου (βίντεο)

Ελλάδα
Πάτρα: Στην ίδια πτέρυγα με Φιλιππίδη, Λιγνάδη και πιλότο η Ρούλα Πισπιρίγκου (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανεπιθύμητη στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα η Κατηγορούμενη - Η 33χρονη για λόγους ασφαλείας, αναμένεται να μεταφερθεί στην ΣΤ’ πτέρυγα

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε σήμερα Τρίτη 5 Απριλίου, η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας. Η κατηγορούμενη, για λόγους ασφαλείας, αναμένεται να μεταφερθεί στην ΣΤ’ πτέρυγα, στην οποία βρίσκεται σε κοντινή αποσταση ο πιλότος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο Πέτρος Φιλιππίδης και ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Σημειώνεται, πως η 33χρονη από την Πάτρα παρέμεινε για περισσότερες από τέσσερις ώρες ενώπιον της δικαστικής λειτουργού αρνούμενη ότι είναι η υπαίτια της δολοφονίας του 9χρονου παιδιού. Ανακρίτρια και Εισαγγελέας συναποφάσισαν μετά το τέλος της απολογητικής διαδικασίας ότι η γυναίκα είναι επικίνδυνη για τη διάπραξη νέων αδικημάτων και πρέπει να κρατηθεί προσωρινά.

//--> //-->

Ανεπιθύμητη στον Ελαιώνα

Αν και το αρχικό σενάριο έκανε λόγο για μεταφορά της στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα, η επιλογή του Κορυδαλλού επικράτησε γιατί είναι πιθανόν η κατηγορούμενη να κληθεί εκ νέου για εξηγήσεις, καθώς ξεκινά έρευνα για το θάνατο και των άλλων δύο παιδιών, αλλά και για την ασφάλειά της. Η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν ανεπιθύμητη στις κρατούμενες στον Ελαιώνα και θα υπήρχε πρόβλημα, καθώς όπως ακούστηκε «την περίμεναν...», σύμφωνα με το reader.gr. Συγκεκριμένα φέρεται να υπήρχαν μηνύματα από τις φυλακές της Θήβας για να μην πάει εκεί η Ρούλα Πισπιρίγκου. Υπήρχαν από την Δευτέρα 4 Απριλίου, που ακούστηκε η πιθανότητα μεταγωγής της εκεί, αρκετές φωνές που έλεγαν «μην μας φέρετε εδώ μια μάνα που σκότωσε το παιδί της...».

Σύμφωνα με όσα είπε ο δικηγόρος της Όθωνας Παπαδόπουλος, η 33χρονη εξέφρασε έντονη ανησυχία και για τις συνθήκες κράτησής της, αλλά και για την ασφάλειά της στις φυλακές σε όποιο κατάστημα κράτησης κι αν οδηγείτο, με την περίπτωση του Κορυδαλλού να προκρίνεται τελικά ως η πλέον ενδεδειγμένη.

Τι ισχυρίστηκε στην απολογία της η Ρούλα Πισπιρίγκου

Κατά τη διάρκεια της απολογίας της η 33χρονη δέχθηκε δεκάδες ερωτήσεις για τα σημεία της δικογραφίας που την οδήγησαν ενώπιον της Δικαιοσύνης, από την Ανακρίτρια, σε μια πολύωρη διαδικασία.

Η μητέρα της Τζωρτζίνας ρωτήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ άλλων για τη φράση που φέρεται να είπε στους γιατρούς, μία μέρα πριν το παιδί καταλήξει, η οποία ήταν: «το μεγαλύτερο επεισόδιο δεν το έχετε δει ακόμη».

Η κατηγορούμενη φαίνεται πως αιτιολόγησε τη συγκεκριμένη φράση, λέγοντας πως αυτό που είπε ήταν μία προειδοποίηση «ένα καμπανάκι προς τους γιατρούς», ώστε να έχουν τεταμένη την προσοχή τους, γιατί από προηγούμενα επεισόδια ήξερε ότι το παιδί έκανε τρία επεισόδια με ταχυκαρδίες και στη συνέχεια ένα μεγαλύτερο, μία βραδυκαρδία.

Φέρεται επίσης να είπε στη δικαστική λειτουργό πως ρώτησε στο Νοσοκομείο Παίδων για την ύπαρξη καμερών διότι είχε σημειωθεί μια κλοπή.

Φωτογραφία αρχείου ΙΝ ΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News