Πάτρα: Η Ρούλα Πισπιρίγκου ζήτησε να κάνει τεστ ανίχνευσης ψεύδους

Ελλάδα
Πάτρα: Η Ρούλα Πισπιρίγκου ζήτησε να κάνει τεστ ανίχνευσης ψεύδους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επειδή η 33χρονη αρνείται με κατηγορηματικό τρόπο όσα της αποδίδονται, της ετέθη -κι εκείνη αμέσως δέχτηκε- να υποβληθεί σε δοκιμασία ανίχνευσης ψεύδους για να υποστηρίξει τα λεγόμενά της

Το ενδεχόμενο να ζητήσει να υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης ψεύδους σκέφτεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία συνελήφθη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση για την 9χρονη κόρη της, Τζωρτζίνα.

Η περίπτωση αυτή, τέθηκε στο πλαίσιο συνομιλίας που είχε η  33χρονη με συνήγορο υπεράσπισης, με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα Σάββατο 2 Απριλίου 2022. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, επειδή η 33χρονη αρνείται με κατηγορηματικό τρόπο όσα της αποδίδονται, της ετέθη -κι εκείνη αμέσως δέχτηκε-  να υποβληθεί σε δοκιμασία ανίχνευσης ψεύδους για να υποστηρίξει τα λεγόμενά της.

Βολές μεταξύ Ρούλας Πισπιρίγκου και Μάνου Δασκαλάκη

Την ίδια ώρα, μεγαλώνει το χάσμα του ζευγαριού Ρούλας Πισπιρίγκου-Μάνου Δασκαλάκη καθώς ξετυλίγεται το κουβάρι της φρίκης και του θανάτου των τριών παιδιών τους.

Από χθες γίνεται και δημοσίως γνωστό το χάσμα μεταξύ τους που ολοένα και βαθαίνει με αδειάσματα, αλληλοκατηγορίες, ξεσπάσματα και βολές.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει συλληφθεί και κατηγορείται για τη δολοφονία της μεγάλης της κόρης Τζωρτζίνας. Η Τζωρτζίνα άφησε την τελευταία της πνοή την 29η Ιανουαρίου στο Παίδων.

Τρεις καταθέσεις φωτιά για τη Ρούλα Πισπιρίγκου και φυσικά ο εντοπισμός της ουσίας κεταμίνης σε θανατηφόρα δόση στο αίμα του παιδιού είναι τα αδιάσειστα στοιχεία βάσει των οποίων συνελήφθη η 33χρονη για το θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας. Εικάζεται ότι η φρίκη -σε ό,τι αφορά στην Τζωρτζίνα- ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο όταν το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με μια περίεργη κρίση. Την πρώτη φορά οι γιατροί κατάφεραν να επαναφέρουν το παιδί καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες. Εμεινε όμως παραπληγικό και ακολούθησε ένα εννιάμηνο κατά το οποίο μπαινόβγαινε σε νοσοκομεία και ΜΕΘ, ενώ συνολικά καταγράφηκαν 9 τέτοια φριχτά επεισόδια σαν και το τελευταίο που την οδήγησε στο θάνατο. Εικάζεται ότι και τα προηγούμενα επεισόδια στο παιδί προκλήθηκαν με τον ίδιο τρόπο που προκλήθηκε και το τελευταίο. Ο θάνατος του παιδιού προκλήθηκε το πολύ σε 20 λεπτά από τη στιγμή που του χορηγήθηκε η κεταμίνη, διάστημα κατά το οποίο μόνο η μητέρα Ρούλα Πισπιρίγκου βρισκόταν στο πλευρό της. Οταν το παιδί είχε καταλήξει, με απάθεια η Ρούλα Πισπιρίγκου -όπως χαρακτηριστικά κατέθεσε η νοσοκόμα την οποία πλησίασε για να της το πει- ειδοποιήθηκαν νοσοκόμοι και γιατροί.

Επίσημες καταθέσεις γιατρών, νοσηλευτών και ιατροδικαστών καίνε την Πισπιρίγκου ενώ από τη στιγμή της αποκάλυψης της φρίκης καθημερινά νέες μαρτυρίες ανθρώπων του περιβάλλοντός τους έρχονται στο φως σκιαγραφώντας καταστάσεις περίεργες και σκοτεινές, που προκαλούν μόνο φρίκη και απορία.

Οι έρευνες σε κάθε περίπτωση συνεχίζονται, ανοίγουν οι φάκελοι και για το θάνατο των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας, με ιατροδικαστές να αναφέρουν ότι συμπεραίνεται πως τα παθολογικά αίτια έχουν αποκλειστεί και ελπίζουν ότι ο νέος κύκλος ερευνών με τις τοξικολογικές που θα γίνουν στα δείγματα που έχουν κρατηθεί και από την εκταφή που αν χρειαστεί θα γίνει, θα δοθούν οι απαντήσεις για τις συνθήκες θανάτου τους.

Εντωμεταξύ, ο πατέρας Μάνος Δασκαλάκης εμφανίστηκε για πρώτη φορά χθες, μετά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου και την αποκάλυψη για το θάνατο της Τζωρτζίνας. Εχει ήδη δικηγόρο και ζητά να μελετήσει τη δικογραφία.

Η δήλωση του Μάνου Δασκαλάκη έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα εμφανιζόταν υποστηρικτικός έναντι της Ρούλας Πισπιρίγκου, με την οποία βρίσκεται σε διάσταση.

Από τη στιγμή ωστόσο που η 33χρονη φερόμενη δράστις κρατείται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στον 7ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, στα κρατητήρια η στάση του άλλαξε.

Πλέον, οι αστυνομικοί κρατούν στάση αναμονής προκειμένου να δουν την αντίδρασή του, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, με τη γενικότερη στάση του όλο αυτό το διάστημα να εγείρει πολλά ερωτήματα.

Να σημειωθεί ότι μεγάλο ερωτηματικό είναι από πού προμηθεύτηκε τη θανατηφόρα κεταμίνη η Ρούλα Πισπιρίγκου και οι έρευνες στρέφονται τώρα και προς αυτό το πεδίο. Ερωτηματικό υπάρχει και για το αν η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε εμπιστευθεί τα όσα φρικτά έπραττε σε κάποιον από το περιβάλλον της, αν υπήρχαν δηλαδή άνθρωποι που γνώριζαν αν και αστυνομικές πηγές την περιγράφουν ως ένα ιδιαίτερα χειριστικό άτομο.

Πριν κιόλας κάνει την εμφάνισή του ο... εξαφανισμένος για δύο 24ωρα Μάνος Δασκαλάκης, ξεκίνησε το πινγκ πονγκ ανάμεσα στο ζευγάρι. Ενα πινγκ πονγκ αλληλοκατηγοριών, με υπονοοούμενα και βολές.

Σπάει τη σιωπή του ο πατέρας των τριών παιδιών – «Να λάμψει η αλήθεια»

«Θέλω να μάθω πως βρήκε την καλάμινη και τι συνέβη στα αλλά δυο παιδιά μου», λέει για πρώτη φορά ο σύζυγος της κατηγορουμένης, εξαπολύοντας ολομέτωπη επίθεση σε βάρος της. Σε συνέντευξη του στον Πέτρο Κουσουλά, δηλώνει ότι θέλει να μάθει την αλήθεια και υποστηρίζει ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

//--> //-->
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News