Θάνος Πλεύρης: Τί θα γίνει με τα πιστοποιητικά και τις μάσκες το καλοκαίρι (βίντεο)

Ελλάδα
Θάνος Πλεύρης: Τί θα γίνει με τα πιστοποιητικά και τις μάσκες το καλοκαίρι (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τον Μάϊο αναμένεται να μην χρειάζεται η επίδειξη του πιστοποιητικού για την είσοδο στα μαγαζιά, αλλά δεν θα καταργηθεί, όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας - Τί είπε για τις μάσκες

Από τον Μάϊο αναμένεται να μην χρειάζεται η επίδειξη του πιστοποιητικού για την είσοδο στα μαγαζιά, αλλά δεν θα καταργηθεί, ενώ, παράλληλα οι μάσκες δεν αναμένεται να καταργηθούν άμεσα, όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σήμερα Παρασκευή 1 Απριλίου, παρευρισκόμενος σε τηλεοπτική ειδησεογραφική.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας, τα μέτρα, τις συστάσεις τις Κομισιόν και την τέταρτη δόση.

//--> //-->

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Πλεύρης:

 «Το πιστοποιητικό ως πιστοποιητικό δεν θα καταργηθεί. Αυτό το οποίο εξετάζουμε και συζητάμε με την επιτροπή, είναι ένα πλάνο συνολικής αποκλιμάκωσης, οπού συμπεριλαμβάνεται και το ενδεχόμενο, να μη χρειάζεται η επίδειξή του για την είσοδο στους εσωτερικούς χώρους, κατά τους θερινούς μήνες.

Ενδεχομένως αυτή η συζήτηση να ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα και κατόπιν η κυβέρνηση θα παρουσιάσει ένα πλήρες σχέδιο.

Όσο πλησιάζει το καλοκαίρι σκοπεύουμε να πλησιάζουμε στην κανονικότητα. Το πιθανότερο είναι αυτό το σχέδιο να εφαρμοστεί τον Μάϊο.».

Αναφορικά με τις μάσκες, ο υπουργός σημείωσε:

«Η μάσκα στους εσωτερικούς χώρους είναι ένα ήπιο και προστατευτικό μέτρο και δεν περιορίζει. Όσο πλησιάζει το καλοκαίρι οι εσωτερικοί χώροι περιορίζονται. Πιστεύω ότι είναι ένα μέτρο που δεν πρέπει να το δούμε, ως ότι πρέπει να φύγει άμεσα. Τα μέτρα έχουν να κάνουν με την ομαλή οικονομική και κοινωνική ζωή σε συνδυασμό με τη δημόσια υγεία.».

(Φωτογραφία αρχείου από: IN TIME)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News