Κορωνοϊός: Τέταρτη δόση εμβολίου στον γενικό πληθυσμό - Πότε προβλέπεται

Ελλάδα
Κορωνοϊός: Τέταρτη δόση εμβολίου στον γενικό πληθυσμό - Πότε προβλέπεται

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το φθινόπωρο πιθανότατα η τέταρτη δόση στον γενικό πληθυσμό, όπως είπε η καθηγήτρια Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παευαγγέλου

«Το φθινόπωρο πιθανότατα θα χρειαστεί τέταρτη δόση στον γενικό πληθυσμό», επισήμανε, μιλώντας για το εμβόλιο η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την ενημέρωση της Πέμπτης για τον κορωνοϊό.

Ειδικότερα, όπως είπε «συζητείται στην επιτροπή η τέταρτη δόση. Η αποτελεσματικότητα και η διάρκεια της τρίτης δόσης υπερτερεί των δύο δόσεων. Μελετάμε τα επιδημιολογικά δεδομένα. Θα περιμένουμε λίγο και θα συμπορευτούμε με τις υπόλοιπες χώρες», τοποθετώντας το χρονικά το φθινόπωρο πιθανή χορήγηση τέταρτης δόσης.

Κατά την ενημέρωση, επίσης, εκφράστηκε ανησυχία για την αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία ασθενών με κορωνοϊό.

Ξεκινώντας την ενημέρωση η αναπληρώτρια υπουργός, Μίνα Γκάγκα, αναφερόμενη στις αυξημένες ημερήσιες εισαγωγές στα νοσοκομεία, σημείωσε ότι η πανδημία είναι γύρω μας, όμως υπογράμμισε ότι και τα εξιτήρια είναι αρκετά κάτι που περιορίζει την πίεση στο σύστημα υγείας.

«Είναι σημαντικό να τηρήσουμε τα μέτρα και να είμαστε προσεκτικοί καθώς η πανδημία είναι σε έξαρση» υπογράμμισε η αναπληρώτρια υπουργός αναφερόμενη στην αύξηση των νέων εισαγωγών.

Άνοδος της διασποράς καταγράφεται σε Έβρο, Πιερία, Θεσπρωτία, Ροδόπη, Σέρρες, Αρκαδία, αλλά και στο βόρειο τομέα και δυτικό τομέα της Αττικής.

Παράλληλα, η κ. Γκάγκα είπε ότι υπάρχει πολύ μεγάλη η ζήτηση για τα αντιικά χάπια καθώς γίνονται 770 αιτήσεις την ημέρα. Για το μονοκλωνικό της Astrazeneca είπε ότι δεν υπάρχει ακόμα ημερομηνία.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News