Ελλάδα

Πάτρα: Τι ένιωθε τις τελευταίες βασανιστικές στιγμές η Τζωρτζίνα (βίντεο)

Οι τελευταίες βασανιστικές ώρες πριν αφήσει την τελευταία της πνοή η 9χρονη Τζωρτζίνα

Μαρτυρικές ήταν οι τελευταίες ώρες της Τζωρτζίνας, καθώς το άτυχο κορίτσι παρουσίασε εννέα συνολικά επεισόδια, τα οποία χαρακτηρίστηκαν αιφνίδια από τους γιατρούς. Σε δύο από αυτά τα επεισόδια ενεργοποιήθηκε ο βηματοδότης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό της αστυνομίας για την Ρούλα Πισπιρίγκου τα τελευταία 24ωρα του άτυχου κοριτσιού ήταν βασανιστικά. Τα επεισόδια της Τζωρτζίνας έγιναν στο νοσοκομείο της Πάτρας και στο Παίδων. Όχι, όμως, στο Ωνάσειο όπου έγινε και ο γονιδιακός έλεγχος. Ούτε στις ΜΕΘ των νοσοκομείων, όπου χρειάστηκε να νοσηλευτεί το παιδάκι κατά την πολύμηνη περιπέτεια υγείας που πέρασε, πριν αφήσει την τελευταία της πνοή.

Διαβάστε επίσης ⇒

Πάτρα: Η μητέρα έψαχνε μονόκλινο δωμάτιο χωρίς κάμερες στο νοσοκομείο - Το διαβιβαστικό κόλαφος για το αποτρόπαιο έγκλημα

Στο διαβιβαστικό της αστυνομίας περιγράφεται χαρακτηριστικά ότι σε κανένα από τα επεισόδια δεν ήταν παρόντες οι γιατροί. “Στις 21 Ιανουαρίου του 2022 εισήχθη σε ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Πατρών, παρέμεινε για 12 ώρες και επέστρεψε σε Παιδιατρική Κλινική. Έπειτα από 24 ώρες εμφανίστηκαν άλλα τέσσερα επεισόδια μικρής διάρκειας, τα συμπτώματα των οποίων υποχώρησαν και μεταφέρθηκε εκ νέου στη ΜΕΘ έμεινε για 36 ώρες, επέστρεψε πίσω στην Κλινική και έπειτα από 24 ώρες εμφάνισε νέο επεισόδιο. Με άπνοια, αποκορεσμό, κυάνωση και βραδυκαρδία. Το κορίτσι εισήχθη εκ νέου στη ΜΕΘ και έμεινε εκεί για 24 ώρες χωρίς να έχει συμπτώματα. Τότε αποφασίζεται η διακομιδή του παιδιού στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού”.

Το πρώτο 24ωρο, η Τζωρτζίνα δεν παρουσίασε κανένα επεισόδιο, ενώ το δεύτερο 24ωρο παρουσίασε ξανά ένα επεισόδιο συνολικής διάρκειας 3,5 λεπτών, το οποίο αντιμετωπίστηκε. Τις επόμενες ημέρες, από τις 28 Ιανουαρίου έως τις 29 Ιανουαρίου, εμφάνισε μικρής διάρκειας τέτοια επεισόδια, ενώ στις 29 του μήνα παρουσίασε επεισόδια άπνοιας και εισήχθη και πάλι στην Εντατική, όπου και διασωληνώθηκε. Στις 13.50 το παιδί, δυστυχώς, κατέληξε.

Όπως φέρεται να αναφέρεται στο διαβιβαστικό: “Από την Υπηρεσία μας εξετάστηκε το σύνολο του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού τόσο στο Ωνάσειο όσο και στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Κατά τη νοσηλεία στο Ωνάσειο δεν κατεγράφη κανένα επεισόδιο επικίνδυνης ταχυκαρδίας και διαπιστώθηκε η κανονική λειτουργία του απινιδωτή που είχε τοποθετηθεί στο παιδί. Επίσης, έγιναν εξετάσεις για τα γονίδια, εξειδικευμένος γενετικός έλεγχος και εξετάστηκαν όλα τα σύνδρομα που προκαλούν αιφνίδιο θάνατο με αρνητικό αποτέλεσμα σε όλα».

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των μαρτύρων, όταν η Τζωρτζίνα μεταφέρθηκε και πάλι στο Παίδων, η Ρούλα Πισπιρίγκου που συνόδευε το παιδί, ζήτησε από την εφημερεύουσα γιατρό να μείνει σε μονόκλινο δωμάτιο με την κόρη της. Σημειώνεται, ότι το πρώτο βράδυ της νοσηλείας στο δωμάτιο του παιδιού ήταν και ο πατέρας, ενώ όλες τις άλλες ημέρες, από τις 27 Ιανουαρίου και έπειτα, μόνον η μητέρα της. Όπως προκύπτει από τις μαρτυρικές καταθέσεις του νοσηλευτικού προσωπικού, η μάνα ρωτούσε εάν υπάρχουν κάμερες στο νοσοκομείο, δηλώνοντας αγχωμένη, επειδή αφήνει τα πράγματά της στο δωμάτιο και φοβόταν για κλοπές.

«Κάποια από τα φάρμακα που εχορηγούντο στο παιδί ήταν ενδοφλέβια και κάποια από τη γαστροστομία που έφερε για τη σίτιση του. Η Ρούλα Πισπιρίγκου δήλωσε ότι γνώριζε να χορηγεί τα φάρμακα από τη γαστροστομία και γι’ αυτό αποφασίστηκε να τα δίνει η ίδια στο παιδί. Μέσα στο νοσοκομείο το παιδί παρουσίασε νέα επεισόδια και εξαιτίας αυτών δόθηκε εντολή στο νοσηλευτικό προσωπικό να σταματήσει την χορήγηση των φαρμάκων η Ρούλα Πισπιρίγκου αλλά να το κάνει αποκλειστικά η νοσοκόμα», επισημαίνεται, επίσης.

 

Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα η κατηγορούμενη

Συγκλονιστικά στοιχεία που δείχνουν ότι ο θάνατος της 9χρονης Τζωρτζίνας είχε επί της ουσίας… προαναγγελθεί μία ημέρα πριν από την ίδια της τη μητέρα στους γιατρούς περιλαμβάνονται στη δικογραφία, με βάση την οποία ασκήθηκε σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου η ποινική δίωξη για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

«Αυτά τα επεισόδια που είδατε δεν είναι τίποτα. Το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμα». Με τα λόγια αυτά, η Ρούλα Πισπιρίγκου προανήγγειλε στους γιατρούς το θάνατο του παιδιού της, μία ημέρα νωρίτερα αιφνιδιάζοντας τόσο το ιατρικό όσο και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου, καθώς τα ευρήματά τους δεν οδηγούσαν σε κανένα νέο μεγάλο επεισόδιο, το οποίο θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του παιδιού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια