Πάτρα: Η μητέρα έψαχνε μονόκλινο δωμάτιο χωρίς κάμερες στο νοσοκομείο - Το διαβιβαστικό κόλαφος για το αποτρόπαιο έγκλημα

Ελλάδα
Πάτρα: Η μητέρα έψαχνε μονόκλινο δωμάτιο χωρίς κάμερες στο νοσοκομείο - Το διαβιβαστικό κόλαφος για το αποτρόπαιο έγκλημα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς έχει δομηθεί το βαρύ κατηγορητήριο για το έγκλημα που σοκάρει το πανελλήνιο - Τί είπε η 33χρονη κατηγορούμενη στους γιατρούς μια μέρα πριν από τη δολοφονία του παιδιού της - Οι καταθέσεις των γιατρών

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής θα κρατείται μέχρι να απολογηθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή από ανακοπή καρδιάς την 29η Ιανουαρίου στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Η 33χρονη οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα το πρωί της Πέμπτης, 31 Μαρτίου 2022, κάτω από αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας, συνοδεία δεκάδων αστυνομικών, με καλυμμένο το πρόσωπό της και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο. Ζήτησε κι έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Δευτέρα, 4 Απριλίου 2022. 

Διαβάστε επίσης

Πάτρα - Μητέρα Ρούλας Πισπιρίγκου: Δεν πιστεύω ότι το έχει κάνει το παιδί μου

Πάτρα - Νονά της Τζωρτζίνας: Άλλα έλεγε σε εσάς στον αέρα και άλλα σε εμένα

Τα στοιχεία που προκύπτουν για το απίστευτο εγκληματικό σχέδιό της, να δολοφονήσει με αργό, βασανιστικό και φρικτό τρόπο την 9χρονη κόρη της, Τζωρτζίνα, στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, είναι συγκλονιστικά.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο μοναδικός άνθρωπος που ήταν στο θάλαμο της Γεωργίας τα τελευταία 20 λεπτά της ζωής της, προτού εμφανιστούν οι παρενέργειες του φαρμάκου, ήταν η μητέρα της. Από το διαβιβαστικό της αστυνομίας που εντάσσεται στη δικογραφία, αποκαλύπτεται ότι την παραμονή της δολοφονίας της άτυχης μικρής, η μητέρα της, ουσιαστικά προανήγγειλε την αποτρόπαιη πράξη της.

Συγκεκριμένα, από τις τοξικολογικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν στο μεταθανάτιο αίμα της διαπιστώθηκε η ύπαρξη της φαρμακευτικής ουσίας «κεταμίνη», σε ποσότητα η οποία είναι τοξική-θανατηφόρα. Αναφορικά με τον ακριβή χρόνο έλευσης του θανάτου μετά τη χορήγηση κεταμίνης, αυτός εξαρτάται από διάφορους παράγοντες και κυρίως από την οδό χορήγησης. Το χρονικό εύρος ποικίλει από ελάχιστα δευτερόλεπτα έως 20 λεπτά, ανάλογα την οδό χορήγησης.

Οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των γιατρών, τριάντα λεπτά πριν από τον θάνατο της 9χρονης, στο δωμάτιο βρισκόταν μόνο η μητέρα. Σημειώνεται ότι από τα άλλα δύο παιδιά έχουν κρατηθεί τα δείγματα, τα οποία θα εξεταστούν σύντομα.

Κατά την παραμονή της δολοφονίας της άτυχης μικρής, η κατηγορούμενη μητέρα της, ουσιαστικά προανήγγειλε την πράξη της. Όπως έχουν καταθέσει νοσηλευτές τους είπε: «Αυτά τα επεισόδια που είδατε δεν είναι τίποτα. Το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμα», αφήνοντας άφωνους άπαντες υγειονομικούς που είχαν πια αρχίσει, πια, να υποπτεύονται τις κινήσεις. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες αποφάσισαν να της αφαιρέσουν τη δυνατότητα να χορηγεί η ίδια φάρμακα στη μικρη Τζωρτζίνα. Σημειώνεται πως η κατηγορούμενη είχε πείσει τους γιατρούς ότι ξέρει να χορηγεί φάρμακα μέσω γαστροστομίας στο παιδάκι, κάτι που έκανε ως την παραμονή του θανάτου του, όταν οι γιατροί πια την είχαν υποπτευθεί για τους σπασμούς του παιδιού και την είχαν αποκλείσει από την χορήγηση των φαρμάκων στο παιδί. Κάθε φορά που είχε σπασμούς το παιδάκι ήταν με την μητέρα του.

Διαβάστε επίσης

Τι ένιωθε τις τελευταίες βασανιστικές στιγμές η Τζωρτζίνα (βίντεο)

Στη λύση του μυστηρίου για τον θάνατο των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο και οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις στην Τζωρτζίνα, τα ευρήματα των οποίων στοιχειοθέτησαν το κατηγοριτήριο και κατ' επέκταση το ένταλμα σύλληψης της μητέρας.

Σύμφωνα με το πόρισμα των εξετάσεων, στην μικρή είχε χορηγηθεί σε μεγάλη ποσότητα η ουσία κεταμίνη. Πρόκειται για ουσία, η οποία σε περίπτωση υπερδοσολογίας μπορεί να γίνει τοξική προκαλώντας αλλεργική αντίδραση και μέσα σε 15 λεπτά θάνατο από ασφυξία λόγω οιδήματος που αποφράσσει τις αεραγωγούς οδούς.

Συνεπώς το κατηγορητήριο συντάσσεται βάσει των τοξικολογικών εξετάσεων που διενεργήθηκαν στα υπερσύγχρονα εργαστήρια στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη. Στην ποσότητα της κεταμίνης που εντοπίστηκε στο σώμα της και στις συγκλονιστικές μαρτυρίες των υγειωνομικών κατά την νοσηλεία της 9χρονης τον περασμένο Ιανουάριο στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», όπου και κατέληξε δολοφονημένη. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν μόνη της με το άτυχο παιδάκι της όταν έπαθε σπασμούς. Μάλιστα νοσηλεύτρια περιγράφει, ότι μετά τον θάνατο της άτυχης μικρής, την είδε όταν βγήκε από το δωμάτιο του παιδιού για να φωνάξει τους γιατρούς, όταν της έδωσε την εντύπωση ότι πήγαινε για να ζητήσει απλά κάτι, όπως ένα σεντόνι. Οταν πήγε με την Τζωρτζίνα που ήταν εγκεφαλικά ανάπηρη και τετραπληγική στο Παίδων τον Ιανουάριο που μας πέρασε, η κατηγορούμενη ζήτησε μονόκλινο, ρώτησε τεχνηέντως αν υπάρχουν κάμερες για να βεβαιωθεί, ότι δεν γίνονται περιστατικά κλοπής.

Στο Παίδων τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά την αποχώρηση του πατέρα. Όταν εκδηλώθηκε το τελευταίο επεισόδιο εκείνη ήταν ψύχραιμη κατά τη διάρκεια των απεγνωσμένων προσπαθειών των γιατρών να σώσουν το παιδί.

Αναλυτικά αποσπάσματα από το διαβιβαστικό της Αστυνομίας που αποτελεί περίληψη των σημαντικότερων στοιχείων της ογκωδέστατης δικογραφίας:

Από την Υπηρεσία μας εξετάστηκε το σύνολο του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού τόσο στο Ωνάσειο όσο και στο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού.

Κατά τη νοσηλεία στο Ωνάσειο δεν κατεγράφη κανένα επεισόδιο επικίνδυνης ταχυκαρδίας και διαπιστώθηκε η κανονική λειτουργία του απινιδωτή που είχε τοποθετηθεί στο παιδί.

Επίσης, έγιναν εξετάσεις για τα γονίδια, εξειδικευμένος γενετικός έλεγχος και εξετάστηκαν όλα τα σύνδρομα που προκαλούν αιφνίδιο θάνατο με αρνητικό αποτέλεσμα σε όλα.

Οταν το παιδί μεταφέρθηκε και πάλι στο Παίδων η Πισπιρίγγου σύμφωνα με τις καταθέσεις των μαρτύρων, που συνόδευε το παιδί, ζήτησε από την εφημερεύουσα γιατρό να μείνει σε μονόκλινο δωμάτιο με την κόρη της.

Το πρώτο βράδυ της νοσηλείας στο δωμάτιο του παιδιού ήταν και ο πατέρας, όλες τις άλλες ημέρες μόνον η Πισπιρίγκου.

Κάποια από τα φάρμακα που εχορηγούντο στο παιδί ήταν ενδοφλέβια και κάποια από την γαστροστομία που έφερε για τη σίτιση του.

Η Πισπιρίγκου δήλωσε, ότι γνώριζε να χορηγεί τα φάρμακα από τη γαστροστομία και γι αυτό αποφασίστηκε να τα δίνει η ίδια στο παιδί.

Μέσα στο νοσοκομείο το παιδί παρουσίασε νέα επεισόδια και εξαιτίας αυτών δόθηκε εντολή στο νοσηλευτικό προσωπικό να σταματήσει την χορήγηση των φαρμάκων η Πισπιρίγκου, αλλά να το κάνει αποκλειστικά η νοσοκόμα.

Σημειώνεται ότι στις 27 Ιανουαρίου του 2022 αποχώρησε ο πατέρας και έμεινε μόνον η Πισπιρίγκου μέχρι και το θάνατο της Τζωρτίνας που συνέβη δύο ημέρες αργότερα.

Επίσης η μητέρα του παιδιού, σύμφωνα με τις μαρτυρικές καταθέσεις του νοσηλευτικού προσωπικού, μόλις πήγε στο Παίδων, ζήτησε να μάθει, αν υπάρχουν κάμερες στο νοσοκομείο για να αποφεύγονται κλοπές.

Η ποινή που αντιμετωπίζει η 33χρονη

Εφόσον αποδειχθεί η ενοχή της, η 33χρονη θα είναι αντιμέτωπη με ποινή ισοβίων ή με τρις ισόβια αν προκύψει ενοχή της και για τα τρία παιδιά. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι θα μείνει στην φυλακή για 25 χρόνια.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η περιπέτεια της Τζωρτζίνας ξεκίνησε στις 8 Απριλίου του 2021, οπότε μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Καραμανδάνειο» της Πάτρας, με τη μητέρα της να ενημερώνει το προσωπικό ότι το κορίτσι πάθαινε σπασμούς.

Υπεβλήθη σε σειρά από νευρολογικές εξετάσεις, δίχως ωστόσο οι γιατροί να εντοπίσουν το παραμικρό πρόβλημα, ενώ σε όλο το διάστημα της νοσηλείας της η μικρή Τζωρτζίνα δεν παρουσίασε κανένα ανησυχητικό επεισόδιο.

Ένα πρωί, το διάστημα που παρέμενε νοσηλευόμενη και ενώ οι γιατροί την είχαν εξετάσει διαπιστώνοντας ότι είναι καλά στην υγεία της, η μητέρα της ενημέρωσε νοσηλεύτριες και γιατρούς ότι «κάτι συμβαίνει με την Τζωρτζίνα». Εκείνοι πήγαν στον θάλαμο και μόνο ύστερα από 45 λεπτά καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης επανήλθε στη ζωή. Με τον εγκέφαλό της, πάντως, να έχει υποστεί σοβαρές βλάβες.

‘Επειτα μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο στο Ρίο, όπου παρέμεινε νοσηλευόμενη για ενάμιση μήνα.

Το διάστημα που ακολούθησε η 9χρονη μεταφέρθηκε στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο για να της τοποθετηθεί βηματοδότης, ενώ υπεβλήθη σε εξετάσεις, από τις οποίες αποκλείστηκε το ενδεχόμενο να πάσχει από γενετικές παθήσεις που θα μπορούσαν να ενοχοποιηθούν για αιφνίδιους θανάτους σε παιδιά.

Τελικά, κατέληξε στα τέλη Ιανουαρίου 2022 στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News