Φορολογικές Δηλώσεις: Πώς εξασφαλίζεται επιδότηση 192 ευρώ στους λογαριασμούς ρεύματος

Οικονομία
Φορολογικές Δηλώσεις: Πώς εξασφαλίζεται επιδότηση 192 ευρώ στους λογαριασμούς ρεύματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναδρομική επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος αναμένεται να λάβουν φορολογούμενοι που εμπίπτουν σε 3 κατηγορίες, βάσει των νεότερων αλλαγών επί των φορολογικών δηλώσεων

Αναδρομική επιδότηση μέχρι και 192 ευρώ σε διάστημα 4 μηνών, θα λάβουν όσοι γονείς δηλώσουν στις νέες φορολογικές τους δηλώσεις, ότι συντηρούν φοιτητική κατοικία, αλλά και εκείνοι που στην προηγούμενη φορολογική τους δήλωση –λόγω τεχνικού σφάλματος- δεν επετεύχθη διασταύρωση επί του ΑΦΜ τους και του αριθμού παροχής ρεύματος τους, με αποτέλεσμα να χάσουν την ανάλογη επιδότηση.

Το ποσό αυτό δύναται να ανέλθει στα 245 ευρώ, εάν ο δικαιούχος εμπίπτει σε μία εκ των παραπάνω περιπτώσεων και παράλληλα, εντάσσεται στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.  

Για όλες τις περιπτώσεις, τα ποσά θα καταβληθούν επί του λογαριασμού ρεύματος, δηλαδή θα αφαιρεθούν –τρόπο τινά- από τους λογαριασμούς που θα έρθουν για το τετράμηνο Ιανουαρίου-Απριλίου, ενώ προϋπόθεση αποτελεί για τον κάθε μήνα εξ αυτών να έχει καταναλωθεί από την εκάστοτε δηλωμένη κατοικία –την φοιτητική ή την κύρια- 300 κιλοβατώρες.

Πιο συγκεκριμένα

  1. Αναδρομική επιδότηση μέχρι και 192 ευρώ σε διάστημα 4 μηνών, θα λάβουν όσοι γονείς δηλώσουν στις νέες φορολογικές τους δηλώσεις, ότι συντηρούν φοιτητική κατοικία, στο νέο πεδίο που έχει δημιουργηθεί σε αυτές, εφόσον, τον εκάστοτε μήνα έχουν καταναλωθεί 300 κιλοβατώρες από την κατοικία του φοιτητή.

Τα ποσά της επιδότησης θα εφαρμόζονται κατευθείαν στους λογαριασμούς ρεύματος των φοιτητικών κατοικιών και δύναται να περιλαμβάνουν το 4μηνο από τον Ιανουάριο μέχρι τον Απρίλιο. Ειδικότερα:

  • Ιανουάριος: 42 ευρώ εφόσον έχουν καταναλωθεί 300 κιλοβατώρες
  • Φεβρουάριος: 39 ευρώ εφόσον έχουν καταναλωθεί 300 κιλοβατώρες
  • Μάρτιος: 39 ευρώ εφόσον έχουν καταναλωθεί 300 κιλοβατώρες
  • Απρίλιος: 72 ευρώ έχουν καταναλωθεί 300 κιλοβατώρες

Συνολικά, δηλαδή, θα αφαιρεθούν από τους λογαριασμούς ρεύματος 192 ευρώ για το τετράμηνο Ιανουάριος - Απρίλιος.

  1. Αντίστοιχη επιδότηση θα δοθεί στους πολίτες, οι οποίοι στην περυσινή φορολογική δήλωση δεν μπόρεσαν να προβούν στη δήλωση αριθμού παροχής κύριας κατοικίας.

Υπενθυμίζεται ότι για εκατοντάδες πολίτες, κατά την προηγούμενη φορολογική δήλωση, δεν γινόταν διασταύρωση του ΑΦΜ τους με τον αριθμό παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος, ώστε να χάσουν την αντίστοιχη επιδότηση. Επί των νέων φορολογικών δηλώσεων παρέχεται η δυνατότητα επιδιόρθωσης αυτού του σφάλματος, αφού οι προαναφερθέντες φορολογούμενοι συμπληρώσουν τον αριθμό παροχής τους, για να τους δοθεί η αναδρομική επιδότηση που τους αναλογεί.

Ειδικότερα, θα λάβουν, αντίστοιχα με όσους δηλώσουν φοιτητική κατοικία:

  • Ιανουάριος: 42 ευρώ εφόσον έχουν καταναλωθεί 300 κιλοβατώρες
  • Φεβρουάριος: 39 ευρώ εφόσον έχουν καταναλωθεί 300 κιλοβατώρες
  • Μάρτιος: 39 ευρώ εφόσον έχουν καταναλωθεί 300 κιλοβατώρες
  • Απρίλιος: 72 ευρώ έχουν καταναλωθεί 300 κιλοβατώρες

Συνολικά, δηλαδή, θα αφαιρεθούν από τους λογαριασμούς ρεύματος 192 ευρώ για το τετράμηνο Ιανουάριος - Απρίλιος.

  1. Όσοι φορολογούμενοι εντάσσονται στους δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου και εμπίπτουν εντός των δύο προαναφερθεισών κατηγοριών, το αναδρομικό επιδοτούμενο ποσό ανέρχεται στα 245 ευρώ για το ίδιο τετράμηνο του 2022. Ειδικότερα:
  • Ιανουάριος: 54 ευρώ εφόσον έχουν καταναλωθεί 300 κιλοβατώρες
  • Φεβρουάριος: 51 ευρώ εφόσον έχουν καταναλωθεί 300 κιλοβατώρες
  • Μάρτιος: 53 ευρώ εφόσον έχουν καταναλωθεί 300 κιλοβατώρες
  • Απρίλιος: 87 ευρώ έχουν καταναλωθεί 300 κιλοβατώρες

Αλλαγές στις φορολογικές δηλώσεις                                          

Άνοιξε η ηλεκτρονική πύλη στο taxis για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, σε συνέχεια και των δηλώσεων του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, μιλώντας νωρίτερα σε οικονομικό forum.

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΑΔΕ όλο το προηγούμενο διάστημα είχε επιδοθεί σε αγώνα δρόμου προκειμένου να ολοκληρώσει τη διαδικασία προσυμπλήρωσης των αναγκαίων πεδίων στο έντυπο Ε1 των φορολογικών δηλώσεων, εντός του χρονοδιαγράμματος, ώστε η πρώτη δόση του φόρου που θα προκύψει από την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης, να καταβληθεί τον Ιούλιο και η τελευταία τον Φεβρουάριο του 2023.

Βάσει όσων έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα, η προθεσμία που θα δοθεί για την υποβολή της φορολογικής δήλωσης θα είναι η 30η Ιουνίου 2022. Η ΑΑΔΕ θα «σπάσει» το ποσό του φόρου της φορολογικής δήλωσης σε οκτώ ισόποσες δόσεις.

Μία από τις αλλαγές στις φετινές δηλώσεις είναι ότι οι τρεις διμηνιαίες δόσεις που προβλέπονται στην υφιστάμενη νομοθεσία για την πληρωμή του φόρου εισοδήματος που προκύπτει από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων, αυξάνονται σε οκτώ μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη στο τέλος Ιουλίου και την τελευταία το Φεβρουάριο του 2023. Επίσης, αναμένεται να διατηρηθεί η έκπτωση του 3% για τους υπόχρεους που θα επιλέξουν την εφάπαξ εξόφληση του φόρου.

Ηλεκτρονικές αποδείξεις για όλους

Επίσης, στις φετινές φορολογικές δηλώσεις καταργήθηκαν οι εκπτώσεις και οι απαλλαγές από τις αποδείξεις και τα τεκμήρια που εφαρμόστηκαν το προηγούμενο έτος για τους εργαζόμενους και τους επαγγελματίες που επλήγησαν από την πανδημία.

Κάθε φορολογούμενος που είναι μισθωτός, συνταξιούχος, κατά κύριο επάγγελμα αγρότης ή αυτοαπασχολούμενος, καθώς και κάθε φορολογούμενος με εισοδήματα από ενοίκια ακινήτων πρέπει να έχει πραγματοποιήσει έως το τέλος του τρέχοντος έτους δαπάνες για αγορές αγαθών και παροχή υπηρεσιών συνολικού ύψους ίσου με ποσοστό 30% του ετησίου ατομικού πραγματικού εισοδήματός του.

Οι δαπάνες αυτές για να αναγνωριστούν θα πρέπει να εξοφληθούν με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες ή με άλλα ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής (προπληρωμένες κάρτες, πληρωμές μέσω e-banking κ.λπ.) και να έχουν εκδοθεί γι’ αυτές και οι σχετικές αποδείξεις λιανικών συναλλαγών. Εάν ο φορολογούμενος δεν έχει καταφέρει να καλύψει το απαιτούμενο συνολικό ποσό δαπανών, το «ακάλυπτο» ποσό φορολογείται με 22%.

Σημειώνεται ότι για τα εισοδήματα του 2020 είχαν απαλλαγεί πλήρως από το μέτρο των ηλεκτρονικών αποδείξεων συγκεκριμένες κατηγορίες φορολογουμένων που είχαν πληγεί από την πανδημία.

Ωστόσο, από το μέτρο των e-αποδείξεων απαλλάσσονται οι ακόλουθες κατηγορίες φορολογουμένων:

  • Φορολογούμενοι που έχουν συμπληρώσει το 70ο έτος της ηλικίας τους.
  • Άτομα με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω.
  • Οι φορολογικοί κάτοικοι αλλοδαπής, που υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης στην Ελλάδα
  • Δημόσιοι λειτουργοί και δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν στην αλλοδαπή, καθώς και φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας που διαβιούν ή εργάζονται στην αλλοδαπή. Στην έννοια της αλλοδαπής περιλαμβάνονται τόσο οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ε.Ο.Χ., όσο και οι τρίτες χώρες.
  • Ανήλικοι που υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.
  • Οι υπηρετούντες την υποχρεωτική στρατιωτική τους θητεία.
  • Φορολογούμενοι που κατοικούν μόνιμα σε χωριά με πληθυσμό έως 500 κατοίκους και σε νησιά με πληθυσμό κάτω των 3.100 κατοίκων, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, εκτός αν πρόκειται για τουριστικούς τόπους.
  • Οι φορολογούμενοι που είναι δικαιούχοι Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).
  • Οι φορολογούμενοι που βρίσκονται σε κατάσταση μακροχρόνιας νοσηλείας (πέραν των έξι 6 μηνών).
  • Όσοι διαμένουν σε οίκο ευγηρίας και σε ψυχιατρικό κατάστημα.
  • Οι φυλακισμένοι.

Για τις φορολογικές δηλώσεις θεωρούνται βέβαια τα εξής σημεία:

  • Η καταβολή του φόρου εισοδήματος των φυσικών προσώπων του φορολογικού έτους 2021 πραγματοποιείται σε οκτώ ισόποσες μηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Ιουλίου και η καθεμία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επτά επόμενων μηνών.
  • Η καταβολή του φόρου που προσδιορίζεται από τις φορολογικές δηλώσεις φορολογούμενων που συμμετέχουν σε νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες που τηρούν απλογραφικά βιβλία γίνεται σε έξι ισόποσες μηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Σεπτεμβρίου και η καθεμία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των πέντε επόμενων μηνών.
  • Η καταβολή του φόρου εισοδήματος των νομικών προσώπων και των νομικών οντοτήτων για τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2021, με εξαίρεση τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες που έχουν λυθεί ή έχουν τεθεί υπό εκκαθάριση, πραγματοποιείται σε οκτώ (8) ισόποσες μηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της δήλωσης και οι υπόλοιπες επτά μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επτά επόμενων μηνών.

Να σημειωθεί πως και φέτος θα δοθεί η δυνατότητα εφάπαξ εξόφλησης του φόρου -μέχρι τις 29 Ιουλίου, ημέρα Παρασκευή- που θα προκύψει από τη φορολογική δήλωση, με έκπτωση ύψους 3%.

Φορολογικές δηλώσεις 2022: Οι νέοι κωδικοί Ε1

  • Κωδικοί 043-044: Αφορούν εργαζόμενους που έχουν μεταφέρει τη φορολογική τους κατοικία στην Ελλάδα και αποκτούν εισόδημα από μισθωτή εργασία που προκύπτει στην ημεδαπή, από πλήρωση νέας θέσης εργασίας.
  • Κωδικοί 873-874: Αναγράφονται οι μεταφερόμενες ζημιές από την πώληση τίτλων των προηγούμενων φορολογικών ετών, οι οποίες δεν έχουν συμψηφιστεί με κέρδη από την ίδια αιτία και γίνεται διάκρισή τους σε ημεδαπής/αλλοδαπής.
  • Κωδικοί 081,082,083: Στο ενοίκιο για κύρια κατοικία της οικογένειας δηλώνεται ο αριθμός δήλωσης μίσθωσης.
  • Κωδικοί 084, 085, 086: Στο ενοίκιο για κατοικία παιδιών της οικογένειας που σπουδάζουν στο εσωτερικό αναγράφεται ο αριθμός δήλωσης μίσθωσης.
  • Κωδικοί 818-820-822: Αφορούν το πρώτο και δεύτερο παιδί για το ενοίκιο παιδιών που σπουδάζουν.
  • Κωδικός 087: Αφορά ενοίκιο ακινήτων εκτός από κύρια κατοικία και κατοικία παιδιών που σπουδάζουν. Δήλωση αριθμού δήλωσης μίσθωσης.
  • Κωδικοί 818, 820, και 822: Συμπληρώνονται από τον/την σύζυγο σε περίπτωση που έχει συμβληθεί στη συγκεκριμένη μίσθωση ή αυτή αφορά σε κατοικία εξαρτώμενου τέκνου που δεν έχει αποκτήσει από κοινού με τον/την υπόχρεο.
  • Κωδικοί 633-634: Δηλώνεται το ποσό που καταβλήθηκε σε καθηγητές και λέκτορες πλήρους απασχόλησης σε Α.Ε.Ι. που δεν ασκούν ατομικά επιχειρηματική δραστηριότητα, στον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας (Ε.Λ.Κ.Ε.) του Α.Ε.Ι..
  • Κωδικός 033: Συμπληρώνεται για τον υπόχρεο το σύνολο των τέκνων του, ήτοι τα κοινά τέκνα με τη σύζυγο/ΜΣΣ και τα μη κοινά τέκνα του.

Έντυπο με προσυμπληρωμένους κωδικούς

Σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται να είναι προσυμπληρωμένοι στα έντυπα Ε1 και Ε2 οι κωδικοί με τα ποσά των ενοικίων που απέκτησαν το 2021 οι φορολογούμενοι, καθώς η ΑΑΔΕ θα αξιοποιήσει τα στοιχεία από τις δηλώσεις Covid που έχουν υποβάλει όσοι εισέπραξαν πέρυσι «κουρεμένα» ενοίκια έως 100%.

Μέχρι και σήμερα θα πρέπει οι τράπεζες, τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και άλλοι δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς να αποστείλουν στην ΑΑΔΕ τα στοιχεία των φορολογούμενων που αφορούν καταθέσεις, τόκους, δάνεια, πιστωτικές κάρτες, ασφαλιστήρια, δίδακτρα και άλλες δαπάνες.

Η προθεσμία για την υποβολή των συγκεκριμένων στοιχείων έληξε στις 28 Φεβρουαρίου, αλλά η ΑΑΔΕ χορήγησε ολιγοήμερη παράταση. Τα στοιχεία αυτά αποτελούν τη βάση για τις διασταυρώσεις που διενεργεί κάθε χρόνο ο φοροελεγκτικός μηχανισμός.

Οδηγίες προς φορολογουμένους

Στο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάθε φορολογούμενου που θεωρείται πληττόμενος οικονομικά από την επιδημία του κορονοϊού, δεν συνυπολογίζονται οι έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις και αποζημιώσεις που του καταβλήθηκαν το 2021 για την κάλυψη των πάσης φύσεως εισοδηματικών απωλειών του.

Στο εισόδημα από ακίνητα δεν περιλαμβάνονται τα ποσά των μισθωμάτων που δεν εισπράχθηκαν κατά τη διάρκεια του 2021, λόγω απαλλαγής των ενοικιαστών από την υποχρέωση καταβολής των ποσών αυτών βάσει νομοθετικών ρυθμίσεων για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού.

Τα τεκμήρια διαβίωσης προσδιορίζουν το εισόδημα κάθε φορολογούμενου με τεκμαρτό τρόπο σε επίπεδα υψηλότερα του πραγματικού δηλωθέντος εισοδήματος. Oι φορολογούμενοι που δεν θα μπορέσουν να δικαιολογήσουν τεκμήρια διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων θα κληθούν να πληρώσουν φόρο για μεγαλύτερα εισοδήματα.

Εισφορά αλληλεγγύης

Εκτός από τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα και οι αυτοαπασχολούμενοι θα απαλλαγούν από την εισφορά αλληλεγγύης, για εισοδήματα από 12.000 ευρώ και άνω.

  • Ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι για τα εισοδήματα του 2021 που θα δηλωθούν το 2022, καθώς και οι αγρότες.
  • Όσοι έχουν εισοδήματα από ενοίκια. Για παράδειγμα, ιδιοκτήτης που αποκτά εισοδήματα 25.000 ευρώ από ενοίκια θα έχει όφελος ύψους 426 ευρώ από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης το 2022.
  • Όσοι λαμβάνουν μερίσματα.

Τα εισοδήματα του 2021 θα φορολογηθούν με την κλίμακα που ισχύει από το περυσινό φορολογικό έτος που ενσωματώνει νέο συντελεστή 9% για τα πρώτα 10.000 ευρώ εισοδήματος. Για εισοδήματα 10.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ επιβάλλεται φόρος 22%, για το τμήμα του εισοδήματος πάνω από 20.000 και μέχρι τα 30.000 ευρώ επιβάλλεται φόρος με συντελεστή 28% από 29%, ενώ πάνω από 30.000 και μέχρι τα 40.000 ευρώ εφαρμόζεται συντελεστής φόρου μειωμένος σε 36% από 37%. Για το τμήμα του ετήσιου εισοδήματος άνω των 40.000 ευρώ ο συντελεστής φόρου μειώθηκε στο 44% από 45%.

Με συντελεστή 55% θα υπολογιστεί η προκαταβολή φόρου για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις ατομικές επιχειρήσεις, ενώ για τις επιχειρήσεις έχει «κουρευτεί» στο 80%.

Οι φορολογούμενοι που έχουν υποβάλει πρώτη δήλωση έναρξης επιτηδεύματος από την 1η-1-2019 και μετά, δηλαδή όσοι έχουν ατομικές επιχειρήσεις που δεν είχαν συμπληρώσει στις 31-12-2021 τρία έτη λειτουργίας, δικαιούνται μειωμένο κατά 50% ελάχιστο φορολογικό συντελεστή, δηλαδή συντελεστή φορολογίας εισοδήματος μειωμένο από το 9% στο 4,5% με την προϋπόθεση ότι το ετήσιο ακαθάριστο εισόδημα που προέρχεται από την επιχειρηματική δραστηριότητα ήταν το 2021 μέχρι 10.000 ευρώ.

Κανονικά θα εφαρμοστούν τα τεκμήρια και όσοι φορολογούμενοι δεν θα μπορέσουν να καλύψουν με τα εισοδήματα τους τις δαπάνες διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον φόρο. Όσοι δηλώσουν χαμηλότερο εισόδημα από αυτό που υπολογίζει η εφορία με βάση τα τεκμήρια έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τη διαφορά επικαλούμενοι εισοδήματα που είναι αφορολόγητα ή φορολογήσιμα, γονικές παροχές σε χρήμα, εισοδήματα προηγουμένων οικονομικών ετών ή λήψη δανείων. Υπενθυμίζεται ότι τα τεκμήρια διαβίωσης που απειλούν να αυξήσουν τη φορολογία είναι:

  • Οι κατοικίες: Το τεκμήριο υπολογίζεται με βάση τα τετραγωνικά μέτρα της ιδιοκατοικούμενης ή μισθωμένης ή της δωρεάν παραχωρούμενης κύριας κατοικίας.
  • Τα αυτοκίνητα: Το τεκμήριο για τα αυτοκίνητα διαμορφώνεται ανάλογα με τα κυβικά εκατοστά και ξεκινάει από τα 4.000 ευρώ για αυτοκίνητα μέχρι 1.200 κ.εκ. και κλιμακώνεται αναλόγως.
  • Τα δίδακτρα που καταβάλλονται για ιδιωτικά σχολεία και εκπαιδευτήρια.- Η δαπάνη για οικιακές βοηθούς, οδηγούς αυτοκινήτων, δασκάλους και λοιπό προσωπικό.
  • Τα σκάφη αναψυχής. Το τεκμήριο υπολογίζεται με βάση τα μέτρα.
  • Οι πισίνες. Το τεκμήριο υπολογίζεται με βάση την επιφάνειά τους και διαμορφώνεται ανάλογα με το αν είναι εξωτερική ή εσωτερική.
  • Οι δαπάνες για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων, εντός του 2020, όπως ακινήτων, αυτοκινήτων, πινάκων ζωγραφικής και γενικά αγαθών μεγάλης αξίας.
  • Η ελάχιστη αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης που ορίζεται στο ποσό των 3.000 ευρώ, προκειμένου για άγαμο, διαζευγμένο ή χήρο και στο ποσό των 5.000 ευρώ, προκειμένου για συζύγους που υποβάλλουν κοινή δήλωση, εφόσον δηλώνεται πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα.

Όσοι δηλώνουν χαμηλότερο εισόδημα από αυτό που υπολογίζει η εφορία, με βάση τα τεκμήρια, έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τη διαφορά επικαλούμενοι εισοδήματα που είναι αφορολόγητα ή φορολογήσιμα, γονικές παροχές σε χρήμα, εισοδήματα προηγουμένων οικονομικών ετών ή λήψη δανείων.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News