Νίκος Ανδρουλάκης: Δεν θα δώσω «σωσίβιο» στα λάθη της κυβέρνησης (βίντεο)

Ελλάδα
Νίκος Ανδρουλάκης: Δεν θα δώσω «σωσίβιο» στα λάθη της κυβέρνησης (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τί δήλωσε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, αναφορικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας με το κόμμα της Κυβέρνησης

Στις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, σχετικά με το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, την Τετάρτη 30 Μαρτίου, παρευρισκόμενος στο πρώτο συνέδριο του «Οικονομικού Ταχυδρόμου» (OT Forum), απ’ όπου έκανε τις συγκεκριμένες δηλώσεις και του και ο πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντας ως «οπορτουνισμό και στυγνό τακτικισμό», την αλλαγή της στάσης της Ν.Δ., αναφορικά με τις συνεργασίες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ίδιο: «Αξιακά και σταθερά τάσσομαι υπέρ της κουλτούρας συνεργασιών. Ωστόσο, η τοποθέτηση του πρωθυπουργού δεν εντάσσεται στο ίδιο πλαίσιο, αλλά αντιθέτως, επιλέγει την αλλαγή στρατηγικής, επειδή ‘’δεν του βγαίνουν τα κουκιά’’ (σ.σ. η αυτοδυναμία) μετατρέποντας τα προσωπικά του αδιέξοδα σε πολιτική. Δεν πρόκειται να δώσω σωσίβιο σε μια κυβέρνηση, που ‘’βυθίζεται’’ στα λάθη της. Τόσο η Ν.Δ. όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκονται στην πλευρά των ηττημένων την ημέρα των εκλογών, σε εν αντιθέσει με το ΚΙΝΑΛ που θα βρίσκεται στην όχθη των νικητών.».

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη, αναφορικά με τους στόχους του κόμματός του: «Εγώ αγωνίζομαι για την παράταξή μας, τις ιδέες και το πρόγραμμά μας. Να είναι από την ‘’όχθη’’ των νικητών και να μας δώσει την ευκαιρία ο ελληνικός λαός να καθορίσουμε αυτό που λέμε σοσιαλδημοκρατική διακυβέρνηση. Πιστεύω ότι, επειδή έχουμε ακόμα καιρό, θα δούμε σημαντικές αλλαγές. Η ‘’γεύση’’ της αποτυχίας των δύο άλλων κομμάτων είναι ακόμη ‘’νωπή’’, στον ελληνικό λαό.».

Μιλώντας για το κυβερνών κόμμα, ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, σημειώνει: «Έχουμε ένα κόμμα που κρίνεται, ήδη, έχει αποτύχει στα θέματα της οικονομίας. Μειώνεται η ανταγωνιστικότητα, μειώνονται τα ελλείματα, έχουμε ξανά μία έκρηξη του χρέους. Στα θέματα της πανδημίας όλο και χειροτερεύουν συγκριτικά με τα υπόλοιπα κράτη. Ότι έπαθαν τα άλλα κράτη χωρίς το εμβόλιο, εμείς το παθαίνουμε με το εμβόλιο. Όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά θέματα και βαραίνουν έναν πρωθυπουργό, ο οποίος θέλει να παρουσιαστεί δημοσιονομικά υπεύθυνος, ενώ απέδειξε ότι ήταν ανεύθυνος.».

(Φωτογραφία από: ΙΝ ΤΙΜΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News