Πέτρος Φιλιππίδης: Κατάθεση κεκλεισμένων των θυρών ζητούν δύο από τις τρεις καταγγέλλουσες

Ελλάδα
Πέτρος Φιλιππίδης: Κατάθεση κεκλεισμένων των θυρών ζητούν δύο από τις τρεις καταγγέλλουσες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και οι δύο καταγγέλλουσες επικαλούνται την προστασία του ιδιωτικού βίου τους και αποφυγή διασυρμού τους, λόγω των σοβαρότατων αδικημάτων σεξουαλικής βίας που εξετάζονται στο δικαστήριο

Κεκλεισμένων των θυρών ζητούν να καταθέσουν δύο από τις τρεις γυναίκες που καταγγέλλουν τον Πέτρο Φιλιππίδη για βαριά σεξουαλική βία, με αίτημα που υπέβαλαν στο δικαστήριο οι δικηγόροι τους. Με την έναρξη της διαδικασίας, στην οποία είναι παρών ο κατηγορούμενος ηθοποιός, τόσο η Α.Μ, η οποία έχει καταγγείλει βιασμό της όσο και η Α.Γ που κατήγγειλε απόπειρα βιασμού της στο αυτοκίνητο του Πέτρου Φιλιππίδη, ζήτησαν διά των συνηγόρων τους να καταθέσουν χωρίς δημοσιότητα. Και οι δύο επικαλούνται την προστασία του ιδιωτικού βίου τους και αποφυγή διασυρμού τους, λόγω των σοβαρότατων αδικημάτων σεξουαλικής βίας που εξετάζονται στο δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται οτι, ο συνήγορος του καλλιτέχνη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ζήτησε κατά την προηγούμενη δικάσιμο την διακοπή της δίκης ώστε ο εντολέας του να παρασταθεί στο δικαστήριο και να δηλώσει την θέση του έναντι όσων του καταλογίζονται στην δικογραφία. Ανέφερε μάλιστα ο συνήγορος, πως πρόθεση του ηθοποιού είναι να υποβάλει ερωτήσεις στις συναδέλφους του που τον καταγγέλλουν.

Το δικαστήριο αν και, όπως τόνισε και η πρόεδρος και η Εισαγγελέας, δεν έλαβε από την πλευρά του κ. Φιλιππίδη κανένα πιστοποιητικό για την κατάσταση της υγείας του, αποδέχθηκε το αίτημα του κ. Δημητρακόπουλου ορίζοντας τη σημερινή δικάσιμο ως αυτήν που ο κατηγορούμενος θα βρεθεί ενώπιον των δικαστών για να προβεί στην αρχική του τοποθέτηση έναντι των κατηγοριών.

//--> //-->

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που θα αναγνωστεί στο δικαστήριο, ο προσωρινά κρατούμενος από τον περασμένο Ιούλιο ηθοποιός, φέρεται να βίασε μία συνάδελφο του το 2008, πράξη που έγινε δύο φορές, καθώς και να αποπειράθηκε να βιάσει άλλες δύο ηθοποιούς, το 2010 και το 2014. Οι δύο πράξεις, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, τελέστηκαν μέσα στο καμαρίνι του, όπου βρέθηκαν οι συνάδελφοι του για επαγγελματικούς λόγους, ενώ στην τρίτη περίπτωση επιχείρησε να βιάσει την ηθοποιό μέσα στο αυτοκίνητο του, επίσης μετά από επαγγελματικό ραντεβού που είχε με την άνεργη τότε, παθούσα. Ο κατηγορούμενος αρνείται τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος πως οι καταγγέλλουσες έχουν στόχο την προσωπική τους προβολή δια της συκοφάντησης του ίδιου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News