Μητσοτάκης: Ως Ε.Ε. θα παρέμβουμε και θα σπάσουμε το παιχνίδι των κερδοσκόπων

Ελλάδα
Μητσοτάκης: Ως Ε.Ε. θα παρέμβουμε και θα σπάσουμε το παιχνίδι των κερδοσκόπων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οι τιμές που βλέπουμε σήμερα έχουν ως αποκλειστικό υπαίτιο τον πρόεδρο Πούτιν και την παράλογη, παράνομη εισβολή που επέλεξε να κάνει στην Ουκρανία», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου μετά την Σύνοδο της ΕΕ για την Ουκρανία

Την πρότασή του για ανάγκη επιβολής πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου επανέλαβε για άλλη μία φορά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και την αντιμετώπισης μετακύλισης των τιμών του αερίου στην αγορά του ηλεκτρισμού και στους καταναλωτές.

Παράλληλα ανέφερε ότι «ως Ευρωπαϊκή Ένωση θα παρέμβουμε και θα σπάσουμε το παιχνίδι των κερδοσκόπων, δεν θα πληρώνουμε τον πόλεμο της Ρωσίας».

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου, οι μόνες αντιδράσεις σύμφωνα με πληροφορίες δεν ήταν από την Ισπανία αλλά και την Ιταλία με τον πρωθυπουργό της χώρας να απειλεί με βέτο!

«Εκφράσαμε τη δυσφορία μας για το γεγονός ότι ορισμένες χώρες δεν έχουν συνταχθεί με την υπόλοιπη Δύση για τις κυρώσεις και έτσι μειώνουν την αποτελεσματικότητα τους. Μίλησα σήμερα με τον πρόεδρο Ζελένσκι. Τον προσκάλεσα να απευθυνθεί στη Βουλή, πιστεύω ότι θα το οργανώσουμε τις επόμενες ημέρες. Προσφέρθηκα σε συνεννόηση με άλλες χώρες να οργανώσουμε μία ανθρωπιστική αποστολή για τη Μαριούπολη», είπε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης. 

Στη συνέχεια τόνισε πως «για τα ζητήματα της ενέργειας είχαμε μια δύσκολη συζήτηση. Καταφέραμε να υπάρχει ρητή αναφορά στα πλαφόν των τιμών του φυσικού αερίου… Η ΕΕ έχει δεσμευτεί για προτάσεις για την αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας. Με μεγάλη χαρά ακούσαμε τις ανακοινώσεις ότι η Ευρώπη θα μπορεί να συζητά με μεγάλους προμηθευτές φυσικού αερίου για αγορά. Είναι ένα πολύ σημαντικό πρώτο βήμα, που η Ελλάδα στήριξε από την πρώτη στιγμή», είπε. 

Παράλληλα ανέφερε ότι «νομίζω ότι παρά τις δυσκολίες και τις εντάσεις που υπήρξαν και είναι αρκετά συνηθισμένες εντός του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου καταλήξαμε σε κοινά συμπεράσματα που νομίζω ότι είναι ικανοποιητικά. Σκοπός είναι να μην χρηματοδοτούμε τον πόλεμο της Ρωσίας. Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν κάνει παρεμβάσεις για να συγκρατήσουν τις τιμές. Οι τιμές που βλέπουμε σήμερα έχουν ως αποκλειστικό υπαίτιο τον πρόεδρο Πούτιν και την παράλογη, παράνομη εισβολή που επέλεξε να κάνει στην Ουκρανία».

Η συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ΕΔΩ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News