Τρίκαλα: Σωφρονιστικός υπάλληλος προμήθευε κρατούμενο με ναρκωτικά

Ελλάδα
Τρίκαλα: Σωφρονιστικός υπάλληλος προμήθευε κρατούμενο με ναρκωτικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με κάνναβη προμήθευε σωφρονιστικός υπάλληλος έναν κρατούμενο στο κατάστημα κράτησης Τρικάλων στην Μπαλκούρα

Με κάνναβη προμήθευε σωφρονιστικός υπάλληλος έναν κρατούμενο στο κατάστημα κράτησης Τρικάλων στην Μπαλκούρα, στη σύλληψη του οποίου προχώρησαν οι συνάδελφοί του, αφού πρώτα είχαν εντοπίσει στο κελί του κρατούμενου τα ναρκωτικά.

Αρχικά, κατά τη διάρκεια ελέγχου που έκαναν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι στον κρατούμενο, βρήκαν μια συσκευασία με, την οποία προέκυψε πως είχε παραλάβει νωρίτερα από τον συνάδελφό τους.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ενώ έκαναν έλεγχο στον κρατούμενο, ανακάλυψαν μία συσκευασία που εμπεριείχε ακατέργαστη κάνναβη βάρους 12 γραμμαρίων. Όπως προέκυψε αργότερα, ο κρατούμενος είχε παραλάβει τη συγκεκριμένη συσκευασία από τον σωφρονιστικό υπάλληλο.

Έπειτα, το τμήμα ενημέρωσε την Ασφάλεια Τρικάλων και τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, που διέταξε την σύλληψη του σωφρονιστικού.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε έρευνες στο σπίτι, αλλά και το αυτοκίνητο του δράστη. Με τη βοήθεια εκπαιδευμένου σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών, βρήκαν άλλες δυο συσκευασίες, που εμπεριείχαν ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 5,5 γραμμαρίων, αλλά και μια κατεργασμένης κάνναβης υπό τη μορφή «σοκολάτας» βάρους 0,6 γραμμαρίου. Παράλληλα, κατασχέθηκαν 4 κινητά τηλέφωνα και 4 κάρτες sim.

Αμφότεροι, σωφρονιστικός υπάλληλος και κρατούμενος οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρικάλων, ο οποίος άσκησε δίωξη εις βάρος τους, για εισαγωγή ναρκωτικών σε χώρο κράτησης.

(Φωτογραφία: ΙΝ ΤΙΜΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News