Ελλάδα: Στην 5η θέση παγκοσμίως με τους πιο κακοπληρωμένους εργαζόμενους (βίντεο)

Οικονομία
Ελλάδα: Στην 5η θέση παγκοσμίως με τους πιο κακοπληρωμένους εργαζόμενους (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την 5η θέση με τους πιο πενιχρούς μισθούς καταλαμβάνει η Ελλάδα σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με πρόσφατη σχετική έρευνα

Στην 5η θέση βρίσκεται η Ελλάδα με τους πιο κακοπληρωμένους εργαζόμενους παγκοσμίως, σύμφωνα με τις τελευταίες σχετικές έρευνες. Φαίνεται πως ο μέσος Έλληνας δουλεύει πολύ, πληρώνει ακόμα πιο πολύ, ενώ όμως πληρώνεται ακόμα λιγότερο.

Οι Έλληνες με βάση την έρευνα, εργάζονται κατά μέσο όρο 33 ώρες και 12 λεπτά ανά εβδομάδα, ενώ πληρώνονται 15 δολάρια και 74 σεντς την ώρα.

Η δραματική αύξηση που καταγράφεται σε ενέργεια, τρόφιμα, πρώτες ύλες και όχι μόνο, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στην Ουκρανία, δημιουργεί ζήτημα επιβίωσης για πολλούς εργαζομένους, οι οποίοι καλούνται να τα βγάλουν πέρα με πενιχρούς μισθούς.

Με τις ανατιμήσεις να συνεχίζονται ασταμάτητα, οι χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι πασχίζουν να αντέξουν. Οι πενιχροί μισθοί στη χώρα οδηγούν μεγάλο μέρος του ελληνικού δυναμικού στην αναζήτηση εργασιακής απασχόλησης εκτός συνόρων, με στόχο ένα πιο ποιοτικό αύριο. 

Παρατηρείται, ως εκ τούτου τάση όλο και περισσότερων νέων να επιλέγουν το εξωτερικό, προκειμένου να αναζητήσουν ένα καλύτερο οικονομικά και πιο σίγουρο μέλλον. 

Στις πρώτες θέσεις της συγκεκριμένης έρευνας βρίσκεται το Μεξικό, ενώ ακολουθούν η Χιλή, η Σλοβακία και η Ουγγαρία.

Στην αντίπερα όχθη, στους πιο καλοπληρωμένους του κόσμου, με βάση την ίδια έρευνα, παρουσιάζονται οι Ισλανδοί, ενώ ακολουθούν οι κάτοικοι του Λουξεμβούργου, της Δανίας και της Ελβετίας.  

Οι Ισλανδοί, εργάζονται κατά μέσο όρο 27 ώρες και 36 λεπτά την εβδομάδα και πληρώνονται 47 δολάρια και 3 σεντς, ανά την ώρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News