Η αυθεντική ιταλική καρμπονάρα με 5 υλικά

Life
Η αυθεντική ιταλική καρμπονάρα με 5 υλικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλοι μας λατρεύουμε μια καλή καρμπονάρα, πόσοι απο εμάς όμως μπορούν να πουν με σιγουριά ότι γνωρίζουν να παρασκευάσουν το μοναδικό αυτό ιταλικό πιάτο;

Η καρμπονάρα είναι η βασίλισσα των πιάτων ζυμαρικών και όλοι οι πιστοί της ιταλικής κουζίνας αγαπούν να την απολαμβάνουν σωστά εκτελεσμένη σύμφωνα με τους κανόνες της ιταλικής γαστρονομίας.

Πολλές φορές όμως πέφτουμε πάνω σε συνταγές που ενώ υπόσχονται πώς θα παρουσιάσουν τη συνταγή για καρμπονάρα όπως την προετοιμάζουν οι γιαγιάδες στην Ιταλία,στην πραγματικότητα αποτελούν ελληνικές παραλλαγές του αγαπημένου μας πιάτου. Μετά από εκτενή έρευνα σχετικά με το τι θεωρούν οι Ιταλοί παραδοσιακή καρμπονάρα καταλήξαμε στην παρακάτω συνταγή που είναι όσο πιο κοντά γίνεται στα ιταλικά δεδομένα.

Για όλους τους λάτρεις των ζυμαρικών εκεί έξω λοιπόν βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε την συνταγή για αυθεντική ιταλική καρμπονάρα με πέντε απλά υλικά. Δώστε μεγάλη σημασία στην πρώτη ύλη αφού έχει καθοριστικό ρόλο για το τελικό αποτέλεσμα. Ρίξτε μια ματιά στο φυλλάδιο Γαλαξίας όπου βρίσκουμε συχνά σε συμφέρουσα τιμή ποιοτικά ζυμαρικά και αλλαντικά που θα απογειώσουν το πιάτο μας.

Για 4 μερίδες καρμπονάρα θα χρειαστούμε τα παρακάτω πέντε υλικά:

  • 1 πακέτο σπαγγέτι ποιοτικής εταιρείας. Στα μεγάλα σούπερ μάρκετ βρίσκουμε πολύ συχνά πλέον επώνυμες εταιρείες ιταλικών ζυμαρικών.
  • 250 γραμμάρια καπνιστή πανσέτα ή μπέικον (εδώ είναι σημαντικό να σημειώσουμε πως στην Ιταλία χρησιμοποιούν το guanciale, το οποίο είναι το κομμάτι από τα μάγουλα του χοιρινού, αλλά δεν το βρίσκουμε τόσο εύκολα στην ελληνική αγορά. Γι’ αυτό το λόγο εμείς προτείνουμε το καπνιστό μπέικον ή και την καπνιστή πανσέτα αλλά μπορείτε λοιπόν να το αντικαταστήσετε και με κάποιο τοπικό παστό κρέας όπως απάκι ή σύγκλινο).
  • 100 γραμμάρια πεκορίνο (οι ιταλοί σεφ διχάζονται σε αυτό το σημείο για το αν πρέπει να προσθέσουμε και παρμεζάνα στην καρμπονάρα μας. Αν λοιπόν εσάς σας αρέσει πολύ η παρμεζάνα μπορείτε να βάλετε μισό μισό πεκορίνο και παρμεζάνα).
  • 4 κρόκοι αυγού
  • Φρέσκο πιπέρι

Πριν ξεκινήσετε ας ξεκαθαρίσουμε κάποια βασικά σημεία:

  • Η καρμπονάρα δεν φτιάχνεται με κρέμα γάλακτος. Αυτή είναι μια ελληνική παραλλαγή που για να είμαστε ειλικρινής απομακρύνεται πάρα πολύ από το παραδοσιακό πιάτο της ιταλικής καρμπονάρας.
  • Μην επιχειρήσετε να φτιάξετε καρμπονάρα με φρέσκα ζυμαρικά. Η καρμπονάρα είναι από τις συνταγές που θέλουν ένα ποιοτικό αποξηραμένο ζυμαρικό που με το δάγκωμα και τη γεύση του θα αναδείξει τις υπόλοιπες γεύσεις.
  • Η καρμπονάρα, όπως και το ριζότο, δεν σε περιμένει, εσύ την περιμένεις. Προετοιμάστε την και απολαύστε την επί τόπου αφού αν μείνει στην κατσαρόλα σας για να καταναλωθεί αργότερα το αποτέλεσμα δεν θα είναι το ίδιο καλό.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε βραστό νερό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία στοχεύοντας σε ένα al dente βράσιμο. Σε ένα ταψάκι ψήνουμε το μπέικον και κρατάμε το λίπος που θα βγει. Ρίχνουμε τους κρόκους, τα 60 γραμμάρια πεκορίνο και την παρμεζάνα σε ένα μπολ και αφού τα χτυπήσουμε με το σύρμα αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί.

Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά κρατάμε λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν, τα προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν όλα κρεμώδη. Μπορούμε σε αυτό το σημείο να προσθέσουμε και το ζεστό νερό από την κατσαρόλα με τα ζυμαρικά μας. Τέλος προσθέτουμε το μπέικον και το λίπος που συγκεντρώσαμε καθώς και φρέσκο αλεσμένο πιπέρι. Σερβίρουμε, τρίβουμε το υπόλοιπο πεκορίνο και προσθέτουμε λίγο πιπέρι ακόμα.

Καλή επιτυχία και buon appetito!!!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News