Φωτιά εν πλω στην Κέρκυρα: Τουλάχιστον 278 επιβαίνοντες αποβιβάστηκαν – Οι πρώτες μαρτυρίες

Ελλάδα
Φωτιά εν πλω στην Κέρκυρα: Τουλάχιστον 278 επιβαίνοντες αποβιβάστηκαν – Οι πρώτες μαρτυρίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα πρώτα πλάνα από το φλεγόμενο πλοίο – Οι πρώτες πληροφορίες δείχνουν ότι η φωτιά ξεκίνησε από νταλίκα που βρισκόταν πάνω το πλοίο

Σε παραπλέοντα πλοία και σκάφη έχουν αποβιβαστεί, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, 278 επιβαίνοντες του οχηματαγωγού πλοίου Euroferry Olympiα, στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά τα ξημερώματα ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσας, κατά την εκτέλεση του δρομολογίου του από Ηγουμενίτσα προς Πρίντεζι.

Ένα άτομο από τους επιβαίνοντες του πλοίου που παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κέρκυρας. Στο πλοίο, στο οποίο μαίνεται η πυρκαγιά, επέβαιναν κατά δήλωση του πλοιάρχου, 288 επιβάτες 25 ΙΧ οχήματα και 153 φορτηγά.

Αναμένεται η επίσημη καταμέτρηση από τα στελέχη του λιμενικού σώματος, όταν όλοι οι διασωθέντες επιβαίνοντες του πλοίου αναμένεται να μεταφερθούν στην Κέρκυρα.

Στη θαλάσσια περιοχή, όπου έχει σημειωθεί το συμβάν, βρίσκονται ήδη σκάφη του λιμενικού σώματος της ιταλικής ακτοφυλακής και παραπλέοντα πλοία.

Τα πρώτα πλάνα και μαρτυρίες

//--> //-->

Τα πλάνα από το πλοίο είναι συγκλονιστικά με τη φωτιά σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες να έχει ξεκινήσει από νταλίκα που βρισκόταν πάνω στο σκάφος. «Έχουμε πολλές δυνάμεις του λιμενικού σώματος και της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας αλλά και εναέρια μέσα. Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και οι καιρικές συνθήκες είναι καλές. Έχει αρχίσει η διαδικασία περισυλλογής τους από τα πλωτά μέσα», δήλωσε στο MEGA ο υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Κώστας Κατσαφάδος.

//--> //-->

Μιλώντας στο ίδιο κανάλι, ένας από τους επιβάτες περιέγραψε τις στιγμές της διάσωσης. «Μας ξύπνησαν 4.30 ώρα το βράδυ και είδαμε ότι η φωτιά ξεκίνησε από το γκαράζ και επεκτάθηκε γρήγορα. Είμαστε στις σωσίβιες λέμβους συγκεκριμένα σε αυτή που βρίσκομαι είμαστε 140 άτομα. Φοβάμαι ότι δεν έχουν σωθεί όλοι γιατί ήταν κάποιοι που κοιμόντουσαν στο γκαράζ», ανέφερε σε τηλεφωνική επικοινωνία, ο κ. Νάσος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(φωτογραφία Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News