Πάτρα: Πώς θα διαλευκανθεί η υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών

Ελλάδα
Πάτρα: Πώς θα διαλευκανθεί η υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο πλαίσιο της έρευνας θα κληθούν να καταθέσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι - γιατροί, ιατροδικαστές και νοσηλευτές - Τα βασικά ερωτήματα που προκύπτουν για την υπόθεση

Στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής και στα χέρια των έμπειρων στελεχών του βρίσκεται, πλέον, ο φάκελος της υπόθεσης του θανάτου των τριών μικρών κοριτσιών στην Πάτρα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές τα στοιχεία που οδήγησαν τις Αρχές στην κίνηση αυτή, ήταν τόσο το γεγονός ότι τα παιδιά πέθαναν μεν σε διαφορετική ηλικία το καθένα, αλλά και τα τρία έφυγαν από τη ζωή ενώ νοσηλεύονταν και σε στιγμές όπου δεν υπήρχε παρουσία υγειονομικών στον θάλαμο.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα κληθούν να καταθέσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι - γιατροί, ιατροδικαστές και νοσηλευτές. Οι γονείς των παιδιών θα κληθούν στο τέλος της έρευνας.

Παράλληλα, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών διατάχθηκε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να διακριβωθούν τα αίτια της τριπλής τραγωδίας που έχει συγκλονίσει την Ελληνική κοινωνία. Από εισαγγελική πηγή έγινε γνωστό ότι μετά τη λεπτομερή ανάγνωση των δημοσιευμάτων, εκφράστηκε απορία για το μυστήριο που καλύπτει τους τρεις «απρόσμενους» θανάτους της 6 μηνών Ιριδας, της 3,5 ετών Μαλένας και πρόσφατα της 9χρονης Τζωρτζίνας.

«Με τον κοινό νου φαντάζει ακατανόητο, όχι σε μια περίπτωση, αλλά σε τρεις που έπληξαν με τον πλέον τραγικό τρόπο την ίδια οικογένεια, να μην υπάρχουν επαρκείς απαντήσεις», ήταν το χθεσινό σχόλιο της ίδιας εισαγγελικής πηγής, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Τα βασικά ερωτήματα που προκύπτουν για την υπόθεση που παρακολουθεί στενά και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, είναι:

  • Και στους τρεις θανάτους των παιδιών δεν ήταν παρόντες οι γιατροί για να έχουν άμεση εικόνα σχετικά με όσα συνέβησαν και τα παιδιά χάθηκαν χωρίς κανείς να το περιμένει.
  • Τουλάχιστον 10 γιατροί, νοσηλευτές και ιατροδικαστές δεν μπορούν να βγάλουν συμπέρασμα για τα αίτια των θανάτων.

Πώς θα διαλευκανθεί η υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών

Οι έρευνες των αστυνομικών θα ξεκινήσουν από τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας, η οποία έφυγε από τη ζωή πριν από δύο βδομάδες. Ανάλογα με τα στοιχεία που θα προκύψουν από τα ευρήματα των Αρχών αλλά και από τις απαντήσεις που θα δείξουν κυρίως οι ιστολογικές εξετάσεις, οι αστυνομικοί θα εξετάσουν αν θα επεκταθεί η έρευνα και στους θανάτους των άλλων δύο αγγελουδιών, της Ιριδας και της Μαλένας.

Οπως πάντως δήλωσε ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων, μιλώντας χθες στην εκπομπή Live News στο MEGA, οι ιατροδικαστικές εξετάσεις, η νεκροψία και η νεκροτομή, οι τοξικολογικές, οι ιστολογικές και οι γενετικές εξετάσεις θα δείξουν τις πραγματικές αιτίες των θανάτων των τριών παιδιών. «Πριν ολοκληρωθούν οι ιατροδικαστικές εξετάσεις είναι όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Η ιατροδικαστική μέχρι να έχει όλα τα στοιχεία δεν μπορεί να δώσει καμία απάντηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γρηγόρης Λέων και πρόσθεσε πως όταν ολοκληρωθούν οι εξετάσεις και υπάρχει μια πλήρης εικόνα, θα αναζητηθούν και οι όποιες ευθύνες, καθώς και τα τρία παιδιά πέθαναν στο νοσοκομείο. «Όταν ολοκληρωθούν οι εξετάσεις θα αρχίσουν να διερευνώνται και οι όποιες ευθύνες υπάρχουν». «Το συντομότερο σε έναν μήνα θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα», σημειώνει χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής.

Γονείς τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα: «Αφήστε μας στον πόνο μας»

Οι γονείς των τριών νεκρών παιδιών, πάντως, δηλώνουν ικανοποιημένοι για την παρέμβαση του εισαγγελέα. Ομως, ζητούν ένα πράγμα: «Αφήστε μας στον πόνο μας. Δεν θέλουμε να πούμε κάτι άλλο. Θρηνούμε τρία κορίτσια, πρόσφατα την Τζωρτζίνα μας. Προσπαθούμε να σταθούμε όρθιοι» είπε ο τραγουδιστής και ποδοσφαιριστής Μάνος Δασκαλάκης και συνέχισε: «Εχουν πει πολλά, εμείς δεν μιλάμε καθόλου. Μένουμε στον πόνο μας» δηλώνει ο κ. Δασκαλάκης.

Τη δήλωση συνέταξε ο δικηγόρος που τους εκπροσωπεί, Δημήτρης Καράμπελας. «Οι γονείς απευθύνουν ευγενική έκκληση να σταματήσει εφεξής η οποιαδήποτε δημοσίευση ή αναπαραγωγή συγκεχυμένων πληροφοριών και ανακριβειών σχετικά με την υπόθεση, οι οποίες ουδέν εισφέρουν σε ένα τόσο ευαίσθητο και τραγικό θέμα» τονίζεται χαρακτηριστικά. Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη τη δήλωση:

«Εκ μέρους των γονέων των τριών ανηλίκων τέκνων που ’’έφυγαν’’ τόσο πρόωρα από τη ζωή, Εμμανουήλ Δασκαλάκη και Σωτηρίας Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου, δηλώνω τα εξής: «Αρχικά οι γονείς εκφράζουν τις ευχαριστίες τους τόσο στην Πατραϊκή κοινωνία, όσο και την ολόκληρη την Ελλάδα για τα μηνύματα συμπαράστασης και στήριξης που έλαβαν αυτό το διάστημα στο ανείπωτο δράμα που βιώνουν. Προς αποκατάσταση, ωστόσο, ανακριβειών που δημοσιεύονται σε διάφορα μέσα, ιδίως ηλεκτρονικού τύπου, καθώς και σε κακοπροαίρετα σχόλια, γραμμένα κάτωθι σχετικών δημοσιευμάτων, διευκρινίζουν ότι:

(α) Η αιτία θανάτου της μικρής Μαλένας το έτος 2019 σε ηλικία 3,5 ετών ήταν αρχικώς η αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, ενώ ακολούθως ο θάνατος αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια και πνευμονικό οίδημα. Για τη διερεύνηση του θανάτου της Μαλένας, οι γονείς έχουν υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και η υπόθεση ερευνάται ποινικά.

(β) Η αιτία θανάτου της μικρής Ίριδας το έτος 2021 σε ηλικία 6 μηνών, σύμφωνα με τις αρχικές ιατρικές πιστοποιήσεις ήταν ομοίως η αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, ακολούθως όμως και μετά από τις ιστοπαθολογικές εξετάσεις προέκυψε ότι ο θάνατος του βρέφους προήλθε από εκ γενετής -σπανιότατα- παθολογικά αίτια (αγενεσία φλεβόκομβου). Σύμφωνα, επίσης, με τα όσα τους ανέφεραν οι γιατροί που εξέτασαν το βρέφος, με το σπάνιο αυτό παθολογικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε δεν θα μπορούσε να ζήσει περισσότερο από 15 έτη.

(γ) Η αιτία του πρόσφατου θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας σε ηλικία 9 ετών είναι προς το παρόν (ομοίως) η αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, καθόσον εκκρεμούν τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων. Αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα αυτά, τα οποία ενδεχομένως θα ’’ρίξουν φως’’ στα αίτια θανάτου της.

Οι γονείς με ιδιαίτερη ικανοποίηση πληροφορήθηκαν σήμερα δι’ εμού ότι ήδη από εχθές (9-2-2022) η κ.κ. Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών παρήγγειλε προς την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαλευκανθούν πλήρως τα αίτια θανάτου της. Τελειώνοντας, οι γονείς απευθύνουν ευγενική έκκληση να σταματήσει εφεξής η οποιαδήποτε δημοσίευση ή αναπαραγωγή συγκεχυμένων πληροφοριών και ανακριβειών σχετικά με την υπόθεση, οι οποίες ουδέν εισφέρουν σε ένα τόσο ευαίσθητο και τραγικό θέμα, όπως και η -εν μέσω του βαρέως πένθους τους- συνεχής ενόχληση τόσο των ιδίων, όσο και λοιπών μελών των οικογενειών τους σχετικά με απόσπαση πληροφοριών για την εξέλιξη της υπόθεσης. Ευχαριστούν εκ των προτέρων για την κατανόηση».

Πηγή: Reader.gr

Φωτογραφία Facebook

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News