Δολοφονία 19χρονου: «Δεν μπορώ πονάω ούρλιαζε ο Άλκης» - Συγκλονίζουν οι καταθέσεις των φίλων του

Ελλάδα
Δολοφονία 19χρονου: «Δεν μπορώ πονάω ούρλιαζε ο Άλκης» - Συγκλονίζουν οι καταθέσεις των φίλων του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απολογούνται σήμερα οι δυο για τη δολοφονία του Άλκη – Συγκλονίζουν οι καταθέσεις των φίλων του

Δύο εκ των συλληφθέντων για εμπλοκή στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, απολογούνται σήμερα Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου, ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης που διερευνά την υπόθεση.

Η μεταγωγή τους στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης έγινε στις 12 το μεσημέρι, ενώ οδηγήθηκαν στο γραφείο της ανακρίτριας από το υπόγειο πάρκινγκ του Μεγάρου. Και οι δύο φαίνεται να επέβαιναν στο Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 23χρονος, ο οποίος αποτέλεσε την πρώτη σύλληψη για την υπόθεση και κρίθηκε ήδη προφυλακιστέος. Η ποινική τους μεταχείριση θα αποφασιστεί μετά τις απολογίες τους, από την ανακρίτρια και την εισαγγελέα γνωμοδοτήσεων.

Νωρίτερα, είχε ζητήσει προθεσμία για την Παρασκευή ο 25χρονος που παραδόθηκε, το προηγούμενο 24ωρο, στις διωκτικές Αρχές. Οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι έχουν πάρει ήδη προθεσμίες να απολογηθούν τα επόμενα δύο 24ωρα.

Στο μεταξύ, εκδόθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης το ένταλμα διεθνούς αναζήτησης για τον 20χρονο, με καταγωγή από την Αλβανία. Είναι ο μοναδικός από τους 11 που ταυτοποιήθηκαν για τη δολοφονική επίθεση στην περιοχή της Χαριλάου, ο οποίος παραμένει ασύλληπτος και φέρεται να διέφυγε στο εξωτερικό.

Συγκλονίζουν οι καταθέσεις των φίλων του

Συγκλονίζουν οι καταθέσεις των φίλων του Άλκη Καμπανού που δολοφονήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Θυμούνται πως οι δράστες κρατούσαν μαχαίρι και «δρεπάνι 30 – 40 εκατοστών». «Προσπάθησα να σηκώσω τον Άλκη» αναφέρει ένας από τους φίλους του και περιγράφει πως έτρεχε πολύ αίμα. Ο άλλος φίλος κατέθεσε πως τον Άλκη χτυπούσαν ταυτόχρονα τέσσερα άτομα και τόνισε πως «ήταν αυτός που ερχόταν λιγότερο από όλους μας στο γήπεδο. Ποτέ δεν μπλεχτήκαμε σε καυγάδες και φασαρίες».

«Έβαλα τα χέρια μου στο ύψος των πλευρών μου για να προστατευτώ και αυτός με το μαχαίρι άρχισε να με καρφώνει στα πόδια. Άκουσα τον Άλκη να ουρλιάζει: "Βοήθεια, δε μπορώ, πονάω". Γύρισα είδα τον Άλκη πεσμένο στο πεζοδρόμιο και τέσσερα άτομα από πάνω να τον χτυπάνε. Εγώ προσπάθησα να πηδήξω από τα σκαλιά επάνω στον Άλκη για να τον σώσω από τα χτυπήματα προστατεύοντας τον με το σώμα μου αλλά με κράτησαν τρία άτομα και εκεί έφαγα μία ροπαλιά στο κεφάλι και κόντεψα να λιποθυμήσω. Τότε με κάρφωσε και πάλι αυτός με το μαχαίρι. Έπεσα από τα σκαλιά δίπλα στον Άλκη και αυτοί έφυγαν. Προσπάθησα να σηκώσω τον Άλκη. Κατάφερε για λίγο να σταθεί στα πόδια του αλλά μετά από δύο μέτρα ξαναέπεσε κάτω. Προσπαθούσα να του μιλήσω αλλά δεν επικοινωνούσε», κατέθεσε φίλος του Άλκη Καμπανού.

«Γύρω στις 12:30 όπως υπολογίζω θα ξαφνικά μια ομάδα 10 με 15 άτομα να έρχεται κοντά μας από την πλευρά της στην Νικόλαο Πλαστήρα. Εγώ όταν το αντιλήφθηκα, ο πρώτος της ομάδας αυτής βρισκόταν σε απόσταση 2 μέτρων περίπου από εμένα. Υπόλοιποι βρισκόταν από πίσω του. Ο πρώτος κρατούσε στα χέρια του ένα δρεπάνι. Η λαβή του θυμάμαι ότι ήταν μαύρη, ο κορμός του μεταλλικός κόκκινου χρώματος και μήκους περίπου 30 εκατοστών. Από πίσω του είδα ένα άλλο άτομο που κρατούσε στα χέρια του ένα μαχαίρι με ίσια λάμα μήκους περίπου 15 εκατοστών και ένα ακόμη άτομο που κρατούσε ένα ξύλινο ρόπαλο καφέ ανοικτού χρώματος μήκους περίπου 50 εκατοστών. Ο πρώτος που σας είπα, αυτός με το δρεπάνι γύρισε και μας ρώτησε τι ομάδα είστε; Εγώ κοκάλωσα όπως και οι φίλοι μου και δεν απαντήσαμε τίποτα», κατέθεσε ο φίλος του Άλκη Καμπανού.

«Τέσσερα άτομα χτυπούσαν ταυτόχρονα τον Άλκη»

Αμέσως μετά «όρμησαν όλοι μαζί προς τα πάνω μας. Εμείς προσπαθήσαμε να τρέξουμε για να φύγουμε. Κάποιοι τα καταφέραμε αλλά κάποιοι δεν πρόλαβα. Εγώ έτρεξα προς την αντίθετη πλευρά από αυτή που μας επιτέθηκαν. Όπως γύρισα την πλάτη μου, ένιωσα ένα χτύπημα στον αριστερό γλουτό. Νόμιζα ότι θα κάνω παλιά. Έτρεξε προς την διπλανή οικοδομή όπου είχε ένα κάγκελο πυλωτής. Πήδηξα πάνω από αυτό και μπήκα στην πυλωτή. Την ώρα που πήδηξε τα κάγκελα, είδα ότι από την ομάδα που μας επιτέθηκαν περίπου έξι με επτά άτομα, ήταν στα σκαλάκια και χτυπούσαν τον ‘Άγγελο και τον Άλκη».

«Θυμάμαι μόνο τα χαρακτηριστικά του ενός αυτό που σας είπα ότι προπορευόταν και κρατούσε το δρεπάνι. Αυτός φορούσε μία μαύρη λαιμούδιερα, μαύρη σηκωμένη μέχρι το ύψος της μύτης. Ήταν ηλικίας περίπου 21 ετών, ύψος περίπου 175 – 180 cm και είχε λίγα παραπανίσια κιλά. Είχε καστανόξανθα μαλλιά πολύ κοντά στο πλάι και πολύ μεγαλύτερα στο επάνω μέρος του κεφαλιού του. Αυτός ήταν ο μόνος που δε φορούσε κουκούλα στο κεφάλι και γι’ αυτό μπόρεσα να διακρίνω τα χαρακτηριστικά του», είπε ο νεαρός στους αστυνομικούς.

Οι αστυνομικοί του έδειξαν σε φωτογραφία τον συλληφθέντα αλβανικής καταγωγής και ο νεαρός είπε πως «μοιάζει πολύ με αυτόν που κρατούσε το δρεπάνι. Τον προσομοιάζω σε ποσοστό περίπου 60%. Τα μαλλιά του, το μέτωπο και το σχήμα του προσώπου του είναι ίδια, όπως ταιριάζω σωματότυπός του. Εάν το δω από κοντά και οι δύο σαν άκουσα τη φωνή του πιστεύω ότι είμαι σε θέση να τον γνωρίσω ανεπιφύλακτα».

«Θέλω να πω ότι ο Άλκης ήταν αυτός που ερχόταν λιγότερο από όλους μας στο γήπεδο. Ποτέ δεν μπλεχτήκαμε σε καυγάδες και φασαρίες, ποτέ δε δώσαμε δικαίωμα σε κανέναν είτε παραμικρή αφορμή. Δεν είχε προηγηθεί τίποτα που να δικαιολογεί αυτό που συνέβη», υποστήριξε.

Στο δωμάτιο του μέρος των αφιερωμάτων που συγκεντρώθηκαν στο σημείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή               

«Γιατί γίναμε έτσι…». «Όλοι φταίμε… Ας κάνουμε κάτι». «Είσαι και δικό μας παιδί». «Έρχομαι και συ στην αγκαλιά των λουλουδιών, το χλωμό πρόσωπό σου χρωματίζει η τρεμάμενη φλόγα των κεριών». Εκατοντάδες μηνύματα, ποιήματα, λόγια αγάπης, συμπαράστασης και θλίψης για τον άδικο χαμό του 19χρονου Άλκη, πλαισιωμένα από φανέλες και κασκόλ όλων των ομάδων και υπέροχες παιδικές ζωγραφιές συνθέτουν τον «πίνακα» των αφιερωμάτων που άφησαν -και συνεχίζουν να αφήνουν- καθημερινά χιλιάδες πολίτες.

Μηνύματα, φανέλες και ζωγραφιές από τον τόπο όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο 19χρονος, βρίσκονται ήδη στο σπίτι του, στη Βέροια. Άλλωστε, επιθυμία του Αριστείδη Καμπανού, πατέρα του Άλκη, είναι μέρος αυτών να φυλάσσεται στο δωμάτιο του γιου του. «Θέλω να ευχαριστήσω όλο αυτόν τον κόσμο από τα βάθη της καρδιάς μου», δήλωσε, συγκινημένος, στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Καμπανός και πρόσθεσε: «Είναι πάρα πολλά τα μηνύματα που έχουμε λάβει από όλη την Ελλάδα και ένα μέρος από αυτά θέλουμε να βρίσκεται στο δωμάτιο του Άλκη. Θέλουμε να δημιουργήσουμε κάτι σαν μνημείο, ένα σύμβολο. Στη συνέχεια θα αποφασίσουμε πού θα συγκεντρώσουμε και τα υπόλοιπα αφιερώματα, διότι ο όγκος είναι πάρα πολύ μεγάλος».

Ο ίδιος, θέλοντας να τιμήσει όλο αυτόν τον κόσμο που στέκεται δίπλα στην οικογένειά του, τόνισε: «Άνοιξα με μεγάλη συγκίνηση όλα αυτά τα δέματα, που έφτασαν στο σπίτι μας. Υπάρχουν φανέλες όλων των ομάδων και του ΠΑΟΚ, που ήδη βρίσκονται στο δωμάτιο του γιου μου. Θερμή παράκληση, όμως, να σταματήσει ο κόσμος να στέλνει όλα αυτά τα αφιερώματα, διότι δεν μπορούν να χωρέσουν στο δωμάτιο του Άλκη κι εγώ δεν θέλω σε καμία περίπτωση να αναγκαστώ να απορρίψω κάποια από αυτά. Σας ευχαριστώ όλους».

Τα αφιερώματα στη μνήμη του 19χρονου Άλκη συγκεντρώθηκαν από το σημείο, όπου άφησε την τελευταία του πνοή, και παραδόθηκαν στην οικογένεια με πρωτοβουλία του Αθλητικού Συλλόγου του ΑΡΗ, ενώ ο θείος του ήταν αυτός που τα μετέφερε στο σπίτι της οικογένειας, στη Βέροια.

Φιλικός αγώνας Καβάλας - Δράμας στη μνήμη του Άλκη

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αριστείδης Καμπανός, αύριο, στις 15:00, θα πραγματοποιηθεί φιλικός αγώνας στην Καβάλα και ο ίδιος θα δώσει το «παρών».

«Αύριο θα παραβρεθώ στον αγώνα που θα γίνει στη μνήμη του γιου μου. Θέλω να κάνω πράξη αυτό που είπα, δεν θέλω να μείνουμε στα λόγια. Θα πάω στον αγώνα που θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα, καθώς οι φίλαθλοι των δύο ομάδων -της Καβάλας και της Δράμας- θα ενωθούν και εμείς θα είμαστε εκεί», ανάφερε χαρακτηριστικά.

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η θυσία του Άλκη δεν πήγε χαμένη, μας αγαλλιάζει η αγάπη του κόσμου. Κάτι επιτέλους να αλλάξει, να μην υπάρχει οπαδική βία, να μη χάνονται άδικα ψυχές», υπογράμμισε, από την πλευρά του, ο θείος του 19χρονου, Γιάννης Σιρέτης, ο οποίος θα συνοδεύσει τον κ. Καμπανό, αύριο, στον φιλικό αγώνα, στην Καβάλα.

«Θέλουμε να μην υπάρχουν άλλα θύματα, το ποδόσφαιρο να είναι χαρά και όχι λύπη. Πρέπει να μιλάμε με τα παιδιά μας. Ήμασταν συνέχεια μαζί με τον Άλκη και τα βάζω με τον εαυτό μου, που δεν του είπα "πρόσεχε"».

(φωτογραφία Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News