Υπουργείο Παιδείας: Ενέκρινε εκπαιδευτικό υλικό από την Ελληνική Αγωγή του Άδωνι Γεωργιάδη

Ελλάδα
Υπουργείο Παιδείας: Ενέκρινε εκπαιδευτικό υλικό από την Ελληνική Αγωγή του Άδωνι Γεωργιάδη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Νάσος Ηλιόπουλος σχολίασε την απόφαση της Κεραμέως για την έγκριση των συγκεκριμένων προγραμμάτων ως «σκοταδιστική»

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι το υπουργείο Παιδείας ενέκρινε τον Μάρτιο του 2021, ως εκπαιδευτικό υλικό Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, υλικό από την «Ελληνική Αγωγή» του Άδωνι Γεωργιάδη.

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του υπουργείου Παιδείας, που είναι υπεύθυνο για την έγκριση της εκπαιδευτικής ύλης, φέρεται να ενέκρινε συνολικά 14 προγράμματα από την «Ελληνική Αγωγή».

Τα συγκεκριμένα προγράμματα έχουν τους κάτωθι τίτλους και ακολούθως θεματολογία, σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες:  1. «ΤΑ ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΑ», 2. «Ο ΟΙΚΟΣ», 3. «ΠΑΙΖΩΜΕΝ ΠΑΙΔΙΑΝ», 4.«ΜΥΘΟΤΑΞΙΔΕΥΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ», 5. «ΘΗΣΕΥΣ, Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ», 6. «ΟΛΥΜΠΙΟΙ ΘΕΟΙ», 7. «ΤΟ ΣΩΜΑ», 8. «Η ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ», 9. «Η ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ», 10. « Η ΕΙΡΕΣΙΩΝΗ», 11. «ΑΓΩΝΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ», 12. «Ο ΔΙΣΚΟΣ ΤΗΣ ΦΑΙΣΤΟΥ», 13. «ΗΡΑΚΛΗΣ, Ο ΡΩΜΑΛΕΟΣ ΗΡΩΣ», 14. «ΟΔΥΣΣΕΥΣ, Ο ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟΣ ΗΡΩΣ».

Ως «σκοταδιστική απόφαση» χαρακτήρισε τα προαναφερθέντα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Νάσος Ηλιόπουλος, μέσω ανάρτησής του στο Twitter. Όπως έγραψε ο ίδιος: «Η χρήση υλικού της Ελλ. Αγωγής είναι άλλη μία σκοταδιστική απόφαση Κεραμέως. Στην επίθεση στο ΕΠΑΛ δεν είχε δει τους νεοναζί, τώρα κάνει πως δεν βλέπει την alt right κ διαφημίζει τζάμπα το μαγαζί του Γεωργιάδη. Δεν αξίζει στην κοινωνία αυτή η παρακμή. #κεραμεως_παραιτησου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News